|
naast 'ons' terras |
In het dorpje (gehuchtje) waar wij onze vakantie vieren zijn
meerdere vijgenbomen te vinden, zomaar in het wild zoals in Zuid-Frankrijk veel
voorkomt. Ook aan de zijkant van het terrasje van ‘ons’ huisje dit jaar staat
een vijgenboom en zo begin september zijn de vijgen rijp. Wat zeg ik, sommige
barsten al open. Het zijn mooie bomen met die grote bladeren met vingers, waar
het zonlicht doorheen filtert om de groene vijgen lichtpaarsbruin te kleuren.
Angèle van Le Hameau de Burg gebruikt de vijgen graag in de gerechten die zij
haar gasten voorzet. Begrijp me goed, het is geen table d’hôte, maar zo af en
toe wordt de salle de fête geopend (of het schattige terras ervoor) voor een
heerlijk diner. Ook dit jaar was het weer verrukkelijk, met een vijgentaartje
als onderdeel van het grand dessert. Vorig jaar kregen we een heerlijk
voorgerechtje met vijgen en Angèle wilde het recept wel geven. Komt ie: Je legt
een paar plakjes vijgen in een ovenschaaltje. Daar leg je een jong geitenkaasje
op en doet daar overheen naar smaak wat olijfolie, zout, peper en eventueel
andere kruiden. Inpakken of afdekken met gerookt spek en dan ongeveer 10
minuutjes in de oven of een paar minuutjes onder de grill (even in de gaten
houden). Voor het serveren een paar blaadjes rucolasla er op leggen. Zelf vind ik het
lekker om er dan nog wat pijnboompitjes op te doen. Eet smakelijk!
|
Met dank aan Angèle van Le Hameau de Burg |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.