maandag 2 februari 2015

Weekendpost

Het is februari. Met ingang van gisteren ben ik deels werkloos, onvrijwillig. Het is niet dramatisch hoor, ik werk nu 70% in plaats van full time en eigenlijk is het wel prettig om even wat meer tijd te hebben (al zoek ik wel naar werk erbij). Helaas hebben de UWV-opdrachten zich opgestapeld; daar wachten ze niet tot het moment dat je ook daadwerkelijk minder werkt. Ik moet mijn draai nu vinden in een veranderde week: naast mijn werk ook vacatures zoeken, solliciteren, het huishouden. En hopen dat er nog wat tijd over blijft om te bloggen, weer eens te snuffelen bij de kringloop en op bezoek te gaan bij Baret Brocante, Mentha Brocante en andere fijne adresjes.

Er is ook goed nieuws! De facebookpagina Lifestyle by Koos heeft sinds dit weekend meer dan 100 likes! Dus ik ga me deze week trakteren op een mooie bos tulpen. Zaterdag ben ik bij het tuincentrum geweest om lentebolletjes te halen. De eerste ronde bolletjes was er klaar mee: de blauwe druifjes hingen op tafel en de hyacinten hadden maar liefst twee keer gebloeid (wat hier in huis niet zo gewaardeerd werd, want de geur is behoorlijk aanwezig). Alleen de amaryllis blijft maar bezig: de tweede bloei heeft nu al zeven (!) bloemen voortgebracht. En hij blijft mooi. De andere potjes heb ik opnieuw gevuld met blauwe druiven, irissen en nog zo'n fijn bloemetje waar ik de naam altijd van vergeet.

Het weekend bracht meer mooie dingen. Ik heb een heerlijke cake gebakken, met chocola en drie soorten noten. Simpel recept, maar altijd lekker. Op zaterdagochtend ging de bel. Voor de deur stond een man met een vierkant doosje. Hij draaide het doosje rond en rond, je weet wel, met een draai in de lucht gooien en weer opvangen. Daarbij de opvallende gekleurde stickers met 'FRAGILE' negerend.... Gelukkig was de inhoud heel. Ik heb een kop en schotel gekregen van 'Van Onze Tafel'. Ze hadden een facebookactie rondom de nieuwe workshop 'brocante servies beschilderen' (klik hier) en ik heb gewonnen. Het is een heel schattig setje, met rose roosjes. Bedankt!Zaterdagmiddag haalden manlief en ik een bord op bij Simone (van de besloten facebookgroep OSI, zeer de moeite waard). In het afgelopen jaar hebben we hier een daar witte borden met zwarte tekst opgescharreld en er waren er nu genoeg om ze op te hangen. Dus we hebben een compositie gemaakt en de borden in het trapgat opgehangen. We hebben niet echt een thema met de bordjes, behalve dan dat ze (min of meer) wit moeten zijn met zwarte letters. Het is vooral een collectie "waar we wat mee hebben": manlief komt uit Apeldoorn, er woont familie in Ontario, de Oule is een riviertje in de Drôme waar m'n schoonzus woont, het bordje 26 is niet oud maar hoort bij ons huis.... enzovoort. Ze hebben een mooi plekje gekregen.


de bordjes komen van 't Schuurtje, Simone (2 stuks), 
Gotcha Brocante en Old Beauties

Zondag kwam dochterlief eten en zoonlief was er ook dit weekend. Dus we hebben lekker gekookt, een beproefd recept van Jamie Oliver: rijst met gebakken bonen (popcornbonen), kipfilet met gerookt paprikapoeder en gegrilde groenten. Ik vond dat er wel een sausje bij mocht en geïnspireerd door 24Kitchen heb ik voor het eerst zelf barbecuesaus gemaakt. En die is lekker! De komende zomer nemen we een fles homemade BBQ-sauce mee als we ergens gaan barbecuen.

Al met al is deze allegaartjes-weekendpost nog weer een heel verhaal geworden. Denken jullie nog aan de give-away? Meedoen kan nog tot en met donderdag. Klik hier voor meer informatie.

 


8 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Wat een lekkere gezellige post heb je dan gelijk weer, zo met van alles door elkaar. Ik hou er wel van. Een heel leuke verzameling bordjes heb je aan de muur hangen, met betekenis, al vraag ik me dan wel nog af wat je hebt met 'langer dan vijf meter' haha...
  Fijne dag vandaag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend dat 'onvrijwillig'...overal lees je over loonoffers e.d. terwijl de bonussen nog doodleuk boven, maar vooral 'onder' de tafel worden uitgereikt, de pensioenfondsen flinke winst maken en de 'winst' van miljoenenconcerns tegenvalt, maar hee,...het is nog altijd winst toch? Kan de werknemer niet zeggen...
  Enfin, je hebt je wel goed vermaakt dit weekend. Het is in ieder geval een gezellige post geworden. Leuke kop en schotel heb je gekregen (van een bezorger met 'humor') en je bordjes hangen ook leuk. Fijn als je verzameling vorm krijgt en je ermee aan de slag kunt gaan. En die BBQ-saus is ook een leuk kadootje om mee te nemen als je bij iemand gaat eten. Ik ga eens googlen bij 24Kitchen...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend dat je onvrijwillig uren hebt moeten inleveren. Je hoort dat de economie aantrekt, maar echt merken doe je het nog niet zo.
  Heel veel sterkte met het solliciteren.
  Je hebt nu een leuke verzameling bordjes aan de muur hangen en je kopje is ook heel leuk! Altijd leuk zulke verrassingen.
  Nog een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt zo te lezen een heerlijk weekend gehad! Ik hoop dat je gauw aanvullend werk vind. En helemaal mooi zo het zijn als het echt bij je past. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is geen goed begin van het nieuwe jaar voor je: ik hoop dat je snel weer werk kunt vinden! Succes met de sollicitaties!
  En wat zijn die borden leuk, vooral wanneer er een verhaal achter zit!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah dat zijn goede en minder geode berichten! Maar gelukkig niet volledig werkloos! En eenweekend vol bijzondere dingen...dat is leuk zeg! Het eten klinkt ook erg lekker! Ik wens je een giede invulling van de vrijgekomen tijd! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je weer je balans moet vinden. Komt tijd komt raad he. Wel weer een gezellige blogpost met leuke ideetjes en foto's. Leuk ook je 100 likes op fb! Lieve groet, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zulke berichten zijn niet leuk Esther, dan moet je weer even terug naar af en helemaal opnieuw beginnen met zoeken naar een baan voor de uren dat je ontslagen bent en ja het UWV wacht niet, inmiddels kennen we die instantie hier al 15 jaar, als je in die mallemolen zit dan voel je, je niet prettig.
  Ik hoop voor jou dat je snel een ander functie erbij hebt.
  Je hebt er toch een leuke post van gemaakt, geniet van de kleine dingen en sterkte!!

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen