dinsdag 10 februari 2015

mijn TafelJe ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: winkels waar particulieren verkoopruimte kunnen huren. Dat is natuurlijk ideaal als je je spulletjes kwijt wilt, maar niet op een rommelmarkt wilt staan. Of als je mooie dingen maakt en ze graag wilt verkopen. Je kunt zelf je 'tafel' (stelling-/kastruimte) inrichten en je bepaalt zelf voor hoe lang je de ruimte wilt huren. Ik vind het een geweldig concept! En het schijnt al heel lang te bestaan ... in Finland, zo lees ik op de website van 'mijn Tafel'.

foto van www.mijntafel.nl
'mijn Tafel' heeft inmiddels een hele keten van dergelijke winkels in Noord-Nederland. Zo ook in Groningen, in de Oosterstraat. Jawel, dat is die leuke straat met Rosa Rugosa, Handmade Hopes en steeds meer toffe winkeltjes. 'mijn Tafel' is echt enorm groot en het aanbod is heel divers. Ik ga natuurlijk vooral voor de dingetjes voor in huis en dat komt goed uit, want het merendeel van de tafels biedt .... ja, hoe zal ik het noemen ... rommelmarktspullen. Eigenlijk is het gewoon een kringloopwinkel plus, want je vindt er ook nieuwe spullen, brocante en dus zelfgemaakte dingen.

Ik citeer even van de website van 'mijn Tafel', want zelf kunnen ze het het best omschrijven: Mijn Tafel is een particuliere onderneming naar Fins voorbeeld. Dit winkelconcept van de itsepalvelukirpputori (letterlijk 'zelfbedieningsvrijmarkt', een vrijmarkt waar je dus zelf niet hoeft te zijn om je spullen te verkopen) bestaat in Finland al meer dan 20 jaar en is er niet meer weg te denken uit de cultuur. Mijn Tafel wil mensen in Nederland ook de mogelijkheid bieden hun nieuwe, tweedehands en zelfgemaakt spullen te kopen en te verkopen in een lichte en ruime winkel.

foto van www.mijntafel.nl

Hier ga ik vaker komen, want het aanbod wisselt natuurlijk voortdurend. Mijn eerste bezoek leverde al een gevarieerde mix van spulletjes op. Op een van de tafels ontdekte ik zelfgemaakte sieraden en houten bordjes van strandvondsten: heel bijzonder. Ik vond de beschilderde houtplankjes erg mooi, juist door de eenvoudig. En dus ging er een plankje mee naar huis, voor in de keuken. Verder scoorde ik een paar leuke stempels voor weinig en ben ik heel erg blij met een Duits gezangenboekje. Er staan van die prachtige letters in, die zo lastig zijn te lezen, maar ach... ik heb het boekje niet om te lezen.

Wil je meer weten over 'mijn Tafel'? Kijk dan even op de website: www.mijntafel.nl (klik). Woon je niet in de buurt van een van de vestigingen, speur dan even verder, er zijn vast vergelijkbare initiatieven in jouw omgeving.
12 opmerkingen:

 1. Handmade hopes is een heerlijk sneup winkeltje, Mijn Tafel ook. Helaas is mijn verkoop daar wel tegen gevallen. Het beste verkoopt daar inderdaad tweedehands dingetjes.
  Maar je hebt gelijk, de Oosterstraat in Groningen wordt steeds leuker!
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handmade hopes is een heerlijk sneup winkeltje, Mijn Tafel ook. Helaas is mijn verkoop daar wel tegen gevallen. Het beste verkoopt daar inderdaad tweedehands dingetjes.
  Maar je hebt gelijk, de Oosterstraat in Groningen wordt steeds leuker!
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij echt een super mooie manier om je spulletjes te verkopen. Zeker als je niet zoveel hebt om een heel winkelpand mee te vullen. En dan zou je weer een huurcontract moeten afsluiten voor een heel pand, voor een hele tijd...
  Prachtig concept. ik ben benieuwd of er hier in de buurt ook eentje zit. Ik ga eens op hun site kijken hoor...
  Ik wens je een heerlijke middag en avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed concept, Esther! Jij hebt er al leuke spulletjes gescoord!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te weten, ik kende het niet! Ik ga de site eens bekijken.....
  Mooi bordje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is leuk! Ik heb even op de site met filmpje gekeken en het spreekt me enorm aan. Om lekker zelf rond te sneupen maar ook om spulletjes te verkopen. Eigenlijk is het een soort marktplaats in het echt. Het nadeel van MP, dat je de spulletjes van een foto moet kopen is hier niet aan de orde, je kunt het van alle kanten bekijken, voelen en beoordelen. Geen gehannes met ruimtes huren of zelf verkopen. Alleen jammer dat zoiets nog niet hier in het zuiden is. Maar wat niet is kan nog komen. Hopelijk!
  Dank voor de tip!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik nog te zeggen dat je hele leuke spulletjes hebt gekocht. Dat plankje met die vis erop: super!

   Verwijderen
 7. Hier is ie ook: mijn tafel. Maar ik ben geweest om mij eigen spullen te verkopen maar dat is duur. je moet wel echt veel verkopen wil je de huur er uit hebben. Dus meer voor de koop dan de verkoop!
  Blijft dat het een leuke winkel is.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuk deze concepten en erg makkeljk omdat je zelf niet constant aanwezig hoeft te zijn.
  Leuke vondsten heb je er ook gedaan.
  Liefs colinda
  www.brocanteblog.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben al in een paar van deze winkels geweest, erg leuk.
  Vandaag werd ik verrast door een pakketje van brocantepost, zo leuk! Ik ben er heel blij mee!!

  Ik wens je alvast een fijn weekend!
  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super idee zo'n tafeltje en wat grappig dat het al zo lang bestaat in Finland. Ik had zelf ook al eens zo'n idee, want ik heb ook leuke (zelfgemaakte) spulletjes allleen niet zoveel om een hele winkel mee te vullen en om nou een hele dag in een winkel te staan....ik ga eens kijken of er hier ook zo'n concept bestaat! bedankt voor je tip. groetjes Anique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag anique

   Als je zelfgemaakte spulletjes wilt aanbieden zou Yealie.nl misschien iets voor je zijn.
   Je kunt hier gratis een "shop" openen en daarna bepaal je zelf hoe en wat je wilt aanbieden. Yealie.nl is een nieuw initiatief voor creativelingen en er doen al meer als 400 verkopers mee. Als je vragen hebt dan helpt Merlijn je verder op weg
   Succes

   Ruud

   Verwijderen