zondag 15 februari 2015

Carlotte Brocante

Op brocantefairs was ik Carlotte Brocante al een paar keer tegengekomen. En jullie hebben de naam ook al eerder op mijn blog kunnen zien, bij foto's van mooi brocante. Carlotte staat voor brocante die mij erg aanspreekt: eenvoudig en stoer. Ik noem het boerenbrocante en dat is een erenaam. Wat moet je je er bij voorstellen? Kisten en kratten, (spuit)flessen, geweien, bankjes, kastjes en heel veel hout.

Vorig jaar september heeft Carlotte Brocante een winkel geopend. In Norg, dus op fietsafstand van mijn huis, al ga ik liever met de auto (daar past meer in). En toch duurde het nog tot februari voordat manlief en ik eindelijk eens gingen kijken. Gelukkig dat de winkel van Arjan en Janet ook op zondag open is.

De winkel in hartje Norg maakt de belofte helemaal waar: heel erg veel fijne boerenbrocante. Net als op de fairs, maar dan in meervoud. Daar houd ik van. Manlief en ik zijn vooral enthousiast over de kasten, waar er veel van zijn. Het is maar goed dat we daar momenteel geen plaats voor hebben, want we zouden geen keuze kunnen maken. Hoewel…. eigenlijk ook wel, want de grote grijze garderobekast met twee rijen haken is toch wel ernstig favoriet.

In iedere brocantewinkel die ik bezoek zijn er wel dingen die me opvallen. Ik weet niet of het echt de signatuur van die brocanteur is of dat het aan mijn eigen interesse ligt, maar het valt dan gewoon op. Bij Carlotte zijn dat vandaag onder andere de vogelkooien. We zien verschillende exemplaren, heel gevarieerd van stijl en grootte. Ook als je op zoek bent naar een trog, kun je uitstekend in Norg terecht: van kleine ronde tot heel grote rechthoekige.

Waar ik helemaal weg van ben, zijn de dieren. Ik ben opeens dol op beestenbrocante. Nu heb ik altijd al een zwak voor knuffels gehad, maar momenteel zie ik echt overal de mooiste beren en ander beestenspul. Bij Carlotte kom ik schitterende speelgoedpaarden tegen, twee superschattige houten koeien, opgezette eendenkuikens (dat vind ik toch wat zielig), al wat paashazen en heel veel knuffelberen.

Het is gewoon een adresje waar je zelf moet gaan kijken, want voor alles wat ik opnoem blijven er veel andere spullen onderbelicht: mooie koperen kroontjes, linnengoed, heel veel bankjes en kastjes, religieuze beelden, blikken, bijzondere voorwerpen, kandelaars, stempels (die met de tijger is verkocht J) en spiegels. Heel veel stoer en sober. En Carlotte Brocante is hét adres voor kasten. Meer info? Kijk op de website: www.carlotte.nl (of klik hier).

Uitnodigend...

   11 opmerkingen:

 1. Ziet er echt heel leuk uit Esther, de winkel van Carlotte. Jammer genoeg voor mij echt super ver weg, bijna alle leuke winkels zitten in het noorden lijkt het wel. ;-)

  Fijne week
  liefs, Colinda
  www.brocanteblog.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat ziet er allemaal ontzerttend leuk uit...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een hele leuke winkel.
  Een hele mooie week gewenst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke winkel, ik geloof dat ik moet verhuizen...
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er heel mooi uit. Nu even uitvinden waar Norg ligt. Geen idee!
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga zo eens even op de website snuffelen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt.
  Groetjes, .nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boerenbrocante.. mooie naam heb je hiervoor bedacht, hier houd ik zelf ook het meeste van.
  Die schaapjes vind ik zo lief!! De kuikentjes vind ik minder leuk, hier kan ik niet aan wennen..
  Ik schrijf de naam van de winkel op, kom er vast wel eens in de buurt:)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke struinwinkel: hier zou ik me wel een middagje kunnen vermaken!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer zo'n leuk adresje...waarschijnlijk zitten jullie in het noorden op een betere plek voor brocante dan hier in het zuiden. Bofferd!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie winkel
  Jammer dat het zo ver bij ons vandaan is
  Misschien……..toch een keer die kant op gaan
  Groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen