zaterdag 28 februari 2015

Stempels maken


Vorig weekend maakte ik een boekje voor mijn zus: zo'n boekje van aan elkaar geplakte zakjes met allerlei zelfgemaakte spulletjes er in (en ook een envelopje met geld voor haar 'brocantepotje'). Ik had een slinger gemaakt van ronde stickers met gestempelde letters, een slingertje van vlaggetjes van textieltape, een zakje met confetti, een zakje met een mooie tekst in losse letters, brocantekaartjes en meer. Zus houdt van muziekpapier, dus dat was de basis.Terwijl ik daar zo mee bezig was, kreeg ik het idee om zelf stempels te maken. Ik had nog gummetjes met een heel geschikte vorm en een scalpel, dus ik ben zomaar wat aan de slag gegaan. Ik tekende met een potlood muzieknootjes op het uiteinde van de gum. Vervolgens ging ik met het mesje aan de slag en dat ging eigenlijk heel makkelijk. Binnen no-time had ik mijn stempeltjes af en ging ik ze uitproberen.
Leer van de fouten van een ander (van mij dus)! Ik zag al vrij snel dat ik een kapitale vergissing had gemaakt. Stempels moet je namelijk in spiegelbeeld uitsnijden!!! Dus mijn muzieknootjes wezen prachtig de verkeerde kant op. Manlief vond het erg vermakelijk.


Ik heb de foute stempels van het gummetje afgesneden en ook dat ging erg makkelijk. Die afgesneden platte stukjes kun je eigenlijk heel goed op een blokje hout lijmen en dan heb je helemaal 'professionele' stempels. Maar dit waren de foute, dus die gingen in de prullenbak. Ik heb nieuwe muzieknootjes uitgesneden en heb nu twee muziekstempeltjes. En nog genoeg gum over om nog wat plaatjes te maken.

Wil je ook aan de slag? Ik heb spullen van Sostrene Grene gebruikt: gum, scalpel en (fluorescerende) stempelinkt. Woon je niet in de buurt, dan kun je vergelijkbare artikelen vinden in bijvoorbeeld een hobbywinkel.6 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Wat een enorm leuk idee... Ik keek zo mee en zag ook niet dat je de verkeerde kant opging met je stempels hoor, tot je het zelf melde... Maar heel makkelijk dus om opnieuw te beginnen...
  En wat een leuk effect geven die eigengemaakte stempeltjes!
  Ook je zakjesboekje voor je zus is heel erg mooi!
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo je eigen stempels te maken!
  Het geeft ook een leuk effect en je kunt allerlei vormen bedenken.
  Voor het stempels maken gebruik ik ook wel een gutsmesje, die zijn er in allerlei maten, daar kun je makkelijk bochtjes mee maken.
  Je zus zal heel blij zijn met je leuke cadeau.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om dat zo te doen. Zo kun je echt vanalles verzinnen.
  Ach en spiegelbeeld.
  Hoogstwaarschijnlijk gebeurt je dat niet weer.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo een persoonlijke stempel te maken. Het idee om zo'n stripje dan op een blokje hout te plakken vind ik super. Nooit aan gedacht! Wel viel me al op dat de eerste stempel niet in spiegelbeeld was...Waarschijnlijk omdat ik eens een geboorte-slinger maakte met de letters van de naam van de jonge wereldburger. Het papier was maar aan één kant bedrukt en je snapt dus al waar ik de fout in ging...Wat kun je dan in je zelf lachen...ik tenminste wel, hihi.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee leuk idee, je moet er maar opkomen.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen