Pagina's

vrijdag 4 juli 2014

Kussentjesjacht

Het was al bekend: op de markt in Ruinerwold hebben we een klepbank gekocht. Hij komt van De Jutter in Ruinerwold en ze kwamen ‘m na een paar dagen al brengen. Wij vinden ‘m geweldig. Hier zie je de bank nog op de markt (het is de achterste). De bank is maar liefst 2.40 meter lang, heeft 2 kleppen en een open achterzijde. Helemaal zoals wij ‘m willen, want hij heeft een mooi plekje voor het raam gekregen. Het is wel even wennen met het zitten. Zo af en toe bladderen er kleine stukje verf af.


Hier is ie beter te zien.

Natuurlijk was dit een leuke gelegenheid om op kussentjesjacht te gaan. Manlief vond vooral de zitkussens erg belangrijk, want zo’n plank is niet al te comfortabel. Dat was nog best lastig. Wij wilden de zitkussens namelijk zo eenvoudig mogelijk houden, dus het liefst aan één stuk. Nu zijn er bankkussens, maar die zijn standaard verkrijgbaar in de maten 1.20, 1.50 en 1.80 meter. Dus niks kussen van 2.30 meter (nou is dat ook wel een lang eind…), maar ook niet een combi van 2 kussens van een meter bijvoorbeeld.  En alle losse kussentjes die ik zag, vond ik maar druk lijken. Totdat ik opeens een hele stapel zitkussens zag bij het Kruidvat. Ja, bij het Kruidvat, de drogist. Er waren matraskussens, maar ook wat fijner werk met twee kleuren en daar ging ik voor. Er waren 2 versies, ontdekte ik gelukkig op tijd: eentje met een witte bovenkant en grijsbruine onderkant en eentje met donkergrijze bovenkant en witte onderkant. Je kunt ze wel omdraaien hoor, al je geen bezwaar hebt tegen draadjes (of ze wegwerkt). Gelukkig waren er precies vijf van de versie witte bovenkant en dat voor maar € 3,- per stuk!


De speurtocht naar kussentjes voor tegen de leuning  ging heel anders. Waar manlief dit wat minder belangrijk vond, ben ik juist enthousiast aan het zoeken gegaan naar een mooie combi. Lekker speuren in de leukste webshops. Bij H+M Home heb je bijvoorbeeld heel fraaie en stoere exemplaren. Ik vond een heel leuke kussenhoes bij At Home Living (klik hier voor webshop), sowieso een aanrader als je van mooie spullen voor in huis houdt. Ik kreeg het hoesje thuisgestuurd in een mooie verpakking en ook nog een klein cadeautje er bij. Wat een feestje! De hoes zelf is ook een plaatje (hij moet nog wel gestreken, maar ik wilde ‘m direct op de bank).


Van mijn schoonzus kreeg ik de tip om eens bij Leen Bakker te kijken. Ook daar vond ik een uitgebreide collectie aan kussentjes in de goede kleuren. Met tekst, plaatjes, dessins of effen: ze zijn er in alle soorten en maten. Ik kocht er een gestreept exemplaar en een simpele grijze met knopen. De overige twee kussentjes komen van Tuinland, tegenover de Leen Bakker (in Assen). Ook hier weer een streepje in grijswit. Ik geloof dat een ruitje er ook wel leuk bij staat, maar die kon ik niet vinden in de goede kleurcombi. En dan moest er nog een exemplaar met een plaatje bij. Dat is het kussentje met de veren geworden. Er was er ook een met grijze veren, maar er mocht wel wat kleur bij.

De kussentjesjacht is geslaagd, al zeg ik het zelf. Ik vind het er gezellig uit zien en hoewel de kussentjes van verschillende adresjes komen, passen ze prima bij elkaar. En als we even op de plank willen zitten of naar de klepbank zelf willen kijken, dan kunnen we ze altijd onder de kleppen verstoppen J.





9 opmerkingen:

  1. Mooie klepbank, staat gezellig zo met al die kussentjes! Wij hebben zelf ook een klepbank, maar dan wel met een kussen uit één stuk. Die kochten we bij http://www.nofruit.nl/ Heel veel stofsoorten, afwerkingen, kussendiktes etc. Precies op maat gemaakt. Goed advies gekregen, gratis stofstalen en ook snelle levering. Je ziet, ik ben vol lof haha. Wel iets duurder uiteraard maar het bevalt me nog steeds prima! :)

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heel leuk en sfeervol uit. Bij de kruidvat en leenbakker zijn vaak echt hele leuke dingen voor een kleine prijs, het is de kunst van goed zoeken;)
    Fijn weekend!
    Bisou,
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat de bank zo snel geleverd werd. Kon je je lekker uitleven op de kussens.
    Je bent goed geslaagd, Esther. Ik vind die gelijke matraskussentjes heel mooi en de andere kussentjes brengen een mooi speels effect.
    Jullie kunnen heerlijk bij het raam zitten!
    Veel plezier ervan!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldige bank: zo één wil ik nog graag voor onder de overkapping. Eerst maar een sparen. En wat heerlijk dat je dan zo leuk kunt slagen voor zo weinig geld hè. Ik kijk ook wel bij Leen Bakker en die heeft toch wel vaak leuke dingen: het hoeft niet altijd duur te zijn!
    Mijn dochter kocht laatst een hele serie kussenhoesjes bij de Action: zo leuk!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt een mooie klepbank uitgezocht. Ik zoek er ook nog eentje voor op de veranda, maar dan een zonder zij-leuningen (voor het beter in-schuiven aan tafel).
    Het probleem van een goede maat kussen vinden herken ik van mijn steigerhouten lounge-bank. Ook een afwijkende maat. Ik heb het, voorlopig, opgelost met twee tuinstoelkussens dwars neer te leggen en dan een plaid erover. Maar ooit wil ik nog één kussen over de hele lengte. Even doorsparen...
    Je rug-kussentjes staan ook heel leuk. Het geeft een gezellige sfeer. Ik kijk ook regelmatig bij Leen B. en Kwantum. Zoveel keus!
    Fijn weekend!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou wat een mooie klepbank! Wij hebben er ook eentje, ben er blij mee. Ik heb de 'zit'kussens bij Entree in Eelde gekocht. Die zijn denk ik wat dikker dan die van jou. Maar waren veel duurder.... Dus dat heb je goed gedaan!!! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Esther,
    Je hebt heel leuke kussens gevonden voor je prachtige klepbank. Alleen zou ik toch liever één lang kussen hebben om op te zitten. Kun je geen stuk schuimrubber kopen op de markt en er zelf een hoes om maken...? Blijft toch beter liggen denk ik... Maar wie ben ik... Jij bent tevreden en daar gaat het om. De kleuren zijn prachtig overigens... Die streepjes zijn super en het verenkussen vind ik heel mooi, net als het kussen met de tekst... wat leuk allemaal...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige klepbank en de kussenjacht heeft zich geloond want ik vind de kleuren super mooi bij elkaar passen...Ik heb zelf ook een bank bij de eetkamer tafel en er liggen ook kussentjes bij, die erop wil zitten, doet dat maar. Ze staan gewoon tegen de rugleuning op....fijne zondag nog en lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie bank, en je kussens zijn helemaal top!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.