maandag 7 juli 2014

Erffair in Hellum

Vorig jaar was het een van de leukste brocantefairs: de erffair in Hellum, bij Sientjes dochter.  Het hielp natuurlijk wel dat het heerlijk weer was. En bovendien is de locatie een plaatje: bij de vijver, onder de bomen, op het weilandje! Het aanbod aan brocanteurs is ook prima en gevarieerd. Dus dit jaar wilde ik absoluut weer heen.

het welkomstcomité
Ik had met schoonzuslief afgesproken, maar broerlief wilde ook wel eens in Hellum kijken en manlief ging ook mee. Dus we gingen gezellig met z’n vieren. De weersvoorspellingen waren goed voor zaterdagochtend: droog, zonnig, maar niet zo warm als vrijdag. We waren vroeg, maar het was al gezellig druk. Als je naar het terrein loopt kom je al aardig in de stemming van de omgeving, waaronder een hele ‘wand’ met stokrozen. Fantastisch.

Wij zijn eerst even in de winkel ‘Sientjes dochter’ geweest. Dat is een verzameling kleine ruimtes die echt vol staan met allerlei brocante. Er is vooral veel servies in allerlei kleuren. Heerlijk snuffelen dus. Het was wel wat vol met de andere bezoekers er bij, maar het zijn allemaal liefhebbers, dus dat mag de pret niet drukken. Een beetje geduld en je komt een heel eind.

Vervolgens gingen we de markt op. Het blijft een feestje om bij al dat fraaie brocante te kijken. Tres Belle Brocante heeft altijd een geweldig sfeervolle kraam, bij de Brocantewebshop zie ik altijd bijzondere vondsten, en dat geldt ook voor Nuzzelspul en Servies en Brocante. En dan noem ik nog maar drie van de meer dan 30 kramen. Verrassend waren de spullen van Rustndust: lekker stoer brocante. Hetzelfde geldt voor Sjebbiez, bekend van de webshop maar hier ook met kraam aanwezig. Ik zag voor het eerst de brocante van Geartsje (de winkel staat nog op mijn lijst) en ik was helemaal weg van de stijl van Carlotte.

En natuurlijk moest ik even bij Marieke en JP van Baret Brocante langs. Ze heten tegenwoordig  ‘En Route’ en gaan met een rollercoaster van markt naar markt. Baret heeft helaas de loods moeten sluiten, dus even een bakje koffie op zaterdagochtend is er niet meer bij. Een groot deel van de winkelvoorraad is gelukkig verkocht op de fairs. Ik was erg blij te horen dat de mooie haardplaten er nog waren, dus die zijn nu met ons mee naar huis. De Baretjes gaan even bijkomen van alle hectiek en ik wens ze alle goeds toe. Ik hoop natuurlijk van harte dat ze een mooi stekkie vinden voor een doorstart, in de buurt graag J. En anders gaan wij als klanten ook gewoon ‘en route’.


Voordat we een tweede rondje over de markt gingen, ondertussen genietend van de omgeving en stillevens ‘onderweg’, zijn we even koffie gaan drinken. Lekkere koffie, met zelfgebakken taart of koek voor een prettig prijsje. Kijk, dat zijn mooie dingen voor de mensen. Al met al was ook de editie 2014 van de Erffair in Hellum een heerlijk uitje. Deze mag volgend jaar weer in de agenda. Geniet nog even mee.


glas en servies uit de winkelspuitflessen blijven mooi (Carlotte brocante)

 


manlief fotografeerde de bloemetjes op tafel


prachtige plaatjes7 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Het ziet er uit of je enorm genoten hebt en dat schrijf je ook. Zoveel prachtige kramen met de mooiste spullen. Je moet je als een kind in een snoepwinkel hebben gevoeld.
  Altijd leuk om via de foto's even mee te genieten...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat grappig daar was ik ook! En heb ongeveer dezelfde foto's gemaakt, zie mijn blog van morgen. Misschien heb ik je wel gezien daar! Mijn vriendin heeft nog wat leuks gekocht bij Baret Brocante. Wanneer was jij er? Ik zaterdag tussen half 11 en 2 ongeveer. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig. Ik was er ook rond die tijd. Leuke fair! Ben benieuwd naar je blog.

   Verwijderen
 3. Dat ziet er heel gezellig uit! Maar waar ligt Hellum in vredesnaam? Ik heb er nog nooit van gehoord. En hoe kom je te weten of er ergens een fair is, is daar een site van? Ik vind het ook altijd zo leuk maar moet er toevallig achterkomen. En omdat we dit jaar in ons land blijven in de vakantie is het leuk om van tevoren te weten of er ergens zoiets is.
  Kan je me helpen?

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hellum ligt in de provincie Groningen. Ik hoor over de meeste fairs via facebook of blogs, van mensen die er met een kraam staan. Maar op de www.theshabbyshed.nl staat ook vaak een agenda met leuke brocantemarkten. En trouwens ook winkels. Er zijn vast wel meer sites.

   Verwijderen
 4. Gezellig zo'n mooie fairdag met allemaal bekende en onbekende stands.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er weer gezellig uit, heerlijk zo'n dagje rondneuzen en vooral als je dan ook nog mooie vondsten op de kop kan tikken. Leuk dat de mannen ook meewilden!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen