woensdag 16 juli 2014

Les magazines

Contrexéville
In mei zijn we een weekje in Frankrijk geweest. Onze overnachtingsstop was in Contrexéville en daar hebben we wat tijd doorgebracht in een winkeltje vol tijdschriften. Ik heb mijn ogen uitgekeken daar: wat een boel titels. En dus ook veel woontijdschriften. Nu is mijn Frans niet bijzonder goed, maar ach… met de foto’s kom je een heel eind.

Na een half uur wikken en wegen had ik er twee uitgekozen om mee naar huis te nemen. De een heet Shabby Style (maison et déco) en is voor de liefhebber, zal ik maar zeggen. Misschien lag het aan de editie, maar voor mij waren het een beetje te veel kantjes en roezeltjes. En ondanks de naam shabby toch heel veel nieuwe spullen. In landelijke stijl met zachte kleurtjes en bloemetjes en zo. Best leuk voor een keertje, maar ik geloof niet dat ik nog eens een meeneem.

Het andere tijdschrift is meer mijn ding: Maisons de Campagne. Met binnenkijkers in prachtige huizen, zowel in Frankrijk als in andere landen. Mooie interieurs. Heerlijk licht en met een mix van brocante met modern, of brocante met wat etnische invloeden (zoals dat zo mooi heet). Deze zal ik vast nog wel vaker doorbladeren. En wie weet haal ik mijn Frans nog wat op door de artikelen te lezen.

We gaan dit jaar nog een keer naar Frankrijk. Hebben jullie een leuke tip voor een mooi Frans woontijdschrift?8 opmerkingen:

 1. Plaatjes kijken is ook heerlijk haha...ik kan er niet genoeg van krijgen van zulke woonmagazines....fijne dag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beelden zeggen genoeg, die laatste plaatjes vind ik ook wel wat!
  Ik heb helaas geen tip voor je.
  Fijne dag, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther,
  Ik heb niet zoveel met shabby.. Te veel roesjes naar mijn smaak. Ik hou meer van het landelijke en stoere... Dus laatste blad is ook meer mijn ding.
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd leuk om in buitenlandse tijdschriften te kijken, je doet weer ideetjes op en alleen het kijken is al zo leuk!
  Franse sfeer is altijd heerlijk.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee, maar kun je niet gewoon tussen de tijdschriftenrekken kijken?
  Ik zou ze ook best wel willen bekijken, maar heb van Franse bladen geen titels.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk die buitenlandse bladen, zijn toch weer anders dan de 'onze'. Ik hou wel van brocante maar toch ben ik zelf ook meer van de stoere variant. Helaas verder ook geen tip voor je!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze koop ik ook altijd als ik in Frankrijk ben, zag onlangs ook de Franse uitgave van Jeanne d ' arc Living.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maison Chique is ook een leuk blad. Veel plezier als je weer naar Frankrijk gaat!

  BeantwoordenVerwijderen