dinsdag 1 juli 2014

Anno Oud

Het stond al lang op de lijst: een bezoek aan Anno Oud in Ruinerwold. Natuurlijk had ik al een paar keer genoten van de prachtige brocante op onder andere fairs in Orvelte, maar een bezoek aan de winkel zelf is toch anders. De Franse markt vlakbij was een mooie aanleiding voor een combi-bezoek. Anno Oud is in een boerderij gevestigd. Buiten ziet het er al gezellig uit met mooie meubeltjes en natuurlijk zinken bakken.

Binnen kom je meteen in de stemming. Ik zie links direct al fantastische stoelen staan, maar de hele winkel is gevuld met de mooiste spulletjes. Anno Oud heeft de meeste trends in brocante staan, maar de algehele stijl is aan de stoere kant. Denk aan stoere kisten en kratten, schoolmeubeltjes, emaille, kantoorartikelen en meer. Links is een doorgang naar een mooie lichte kamer met een fantastische tegelwand, waar ik dan stom genoeg weer geen foto van genomen heb. Ook hier staan de leukste spulletjes, waaronder een groepje knuffels waar Woef tussen staat. Ik pak ‘m op en zuslief herkent hem meteen: deze lijkt exact op de pluche hond Woef die wij vroeger hadden.

Achter in de winkel is het keukentje, waar het gezellig druk is vandaag. Ook hier vinden we weer een keur aan hebbedingen in de fraaie oude kasten. Serviesgoed, blikken in allerlei kleuren en vormen en schattige emaille schaaltjes met bloemen er op. Er staat een heerlijke bosbessentaart naar Frans recept, ter gelegenheid van de Franse markt.

Op de zolder ontdekken we meer mooie brocante spullen en meubels. Ik ben helemaal weg van een oude schoolplaat, maar er staat ook een prachtig flessenrek, er zijn vrolijk gekleurde bankjes, stoeltjes waar ik vroeger op school op zat, meer fraaie blikken, tafeltjes, kastjes, rekjes, hangertjes, beelden enzovoort. Het is misschien al een beetje uit, maar ik blijf fan van emaille wijzerplaten. Anno Oud heeft nog een paar mooie exemplaren en manlief en ik zoeken er zorgvuldig één uit. Zuslief maakt zichzelf blij met een aantal kleine horlogewijzerplaatjes.

Anno Oud is een van de Brocante Parels, en die naam draagt het met ere. Ik vind het absoluut een adresje om vaker te bezoeken. Meer info op de website van Anno Oud (klik). Wil je meer weten over de Brocante Parels? Bij alle deelnemers is een folder verkrijgbaar, maar je kunt ze ook volgen op facebook (klik). En natuurlijk heb ik ook foto's gemaakt!

de schoolplaat die ik zo mooi vind

achter dit mooie kastje de tegelwand

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke winkel. Esther!
  En die laatste foto, dat kruidenkastje, om te zoenen.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke winkel. Helaas ligt Ruinerwold niet bij mij om de hoek.
  Maar ik zal het onthouden voor als ik eens die richting uit kom.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er leuk uit! Wanneer ik naar Drenthe ga zal ik het onthouden!
  Ik zie zo al leuke dingen die ze daar te koop hebben!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dan gaat mijn hartje ook sneller kloppen. Heerlijk om daar doorheen te snuffelen.
  Helaas wat te ver om 'eventjes' te doen. Dus ik geniet lekker van je foto's...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil dat kastje! Prachtig vind ik die. Zou niet weten waar ik hem heen moet hangen maar toch.....
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me een leuk adresje in Drente. Ga ik onthouden.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat ik daar nou ook geweest zijn, bijna twee jaar geleden, tijdens een vakantie in Drenthe. Ik keek mijn ogen uit, nu weet ik dat ik er weer anders naar zou kijken, ik zou het nu nog leuker vinden! Jij hebt je er in ieder geval ook prima vermaakt!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Esther,
  Wat geweldig mooi moet dit geweest zijn, om allemaal nu eens op je gemak te kunnen bekijken... Voor mij niet naast de deur, maar je weet nooit wanneer ik eens daar in de buurt kom, dan ga ik er zeker langs. Ik ga even op de website kijken, zodat ik het adres kan noteren...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd leuk dat soort winkeltjes, vooral als je ook echt even de tijd hebt om daar rond te snuffelen. Ben benieuwd welke plaat je uiteindelijk hebt uitgezocht.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen