donderdag 3 april 2014

Paaseitjes

Zo in de maand voor pasen komen er steeds meer eitjes in huis. Nu ben ik doorgaans iemand die van eenheid houdt, maar dit (voor)jaar heb ik eitjes in allerlei soorten en maten. Ze staan niet naast elkaar, dat zou geen kijk zijn, maar zo verspreid door het huis valt niet op dat ze eigenlijk niet bij elkaar passen.

Ik begon met de dragee-eitjes die ik dit jaar een beetje heb ontdekt. De helft heb ik opgegeten (er verdwenen steeds meer), de andere helft is voor de decoratie. Ik heb dit type eitje ook wel gezien bij Xenos, bloemist en dergelijke, maar de echte chocoladeversie heeft zo’n mooie matte uitstraling, daar kunnen die neppers niet tegenop.

Dat wil niet zeggen dat ik geen nep-eitjes heb. Vorig jaar heb ik op de voorjaarsfair van Brocaatje een zakje plastic eitjes gekocht. Het zijn fijne eitjes die doen alsof ze van chocola zijn. Heel leuk in een bonbonnière of zo. Trouwens, komend weekeinde houdt Brocaatje haar voorjaarsfair weer. Dat is echt een aanrader, dus als je kunt zou ik zeker even heen gaan. Wel even aanmelden.

Een andere vondst bij Brocaatje is de eitjesvorm (zie foto onderaan deze blog). Ook die heb ik vorig jaar meegenomen. Het is zo’n mooie metalen vorm voor kleine chocolade paaseitjes. Ik heb een helft en daar pronken enkele kwarteleitjes in. Deze eitjes zijn natuurlijk erg bekend en worden veel gebruikt voor decoratie. En terecht, want een paar van die eitjes geven al  een fantastisch effect. Kun je nagaan wat een bokaal vol doet! De rest van de eitjes liggen in verzilverde schaaltjes, die ook van Brocaatje komen (maar die heb ik op de kerstfair gekocht).

Er zijn natuurlijk ook echte eieren. Daar kun je zelf mee aan de slag, maar er zijn ook bloemisten die dat voor je doen en de schaal van een touwtje voorzien. Dus nu hangen er bij ons twee eitjes aan touwtjes een vaasje te wezen.


Last but not least wil ik jullie even mijn nieuwe eitjesvormen laten zien. Ik heb ze onlangs gekocht bij Mentha Brocante en Kruiden en ik vind ze zo leuk. Gewoon een stelletje bij elkaar is een prachtig gezicht. Ach, en zo verzamel je langzamerhand voor de pasen de leukste ei-brocante. Ik vind die grote ei-vormen ook zo mooi, en die eiermandjes natuurlijk, en ik heb houten eivormen gezien, en van bakeliet.  Schaapjes zijn ook leuk, en konijntjes en kuikentjes… Ik houd van de lente en van pasen.

 9 opmerkingen:

 1. Ha ha Esther, bij jou zijn de eieren echt toegeslagen!
  Ik vind je eiermal en -vormpjes gaaf, super om mee te decoreren.
  Liefs en een mooie dag gewenst, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je eiervormpjes heel erg mooi! Leuk gedecoreerd met de kwarteleitjes.
  Hihi, hier verdwijnen ook steeds een paar (chocolade)eitjes uit het schaaltje...
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk....lente en pasen.....nieuw leven.......geuren en kleuren ik houd er van.
  Ziet er op en top pasen bij je uit......laat pasen maar beginnen!

  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die eivormen, super decoratief! De kwarteleitjes blijven mijn favoriet! Heb ze zelf ook in huis. En de chocolade eitjes natuurlijk, maar dan niet om mee te decoreren hihi. ;)

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellige eieren verzameling heb je zeg! de halve eitjes met bloemetjes zo leuk!!
  Ik heb nog een paar hazelaartakken staan en denk dat ik nu wel weet wat ik erin hang!
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Esther,
  Je paasdecoraties zijn heel erg mooi. Hier ook steeds meer kwarteleitjes in schaaltjes, of oude bakvormen... Geen chocolade eitjes dit jaar, zo slecht voor me...
  Ik geniet van je foto's, heerlijk!
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve geoet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk die eitjes maar die van chocola haal ik nog maar niet in huis! Dan zijn ze de volgende dag op, dat weet ik zeker! De eivormen heb ik ook, mooi he!
  En de vaaseitjes ook: telkens wat andere kleine bloemetjes erin maakt dat zo leuk! Ik heb er ook wel eens sneeuwklokjes ingezet kan je nagaan hoe laat Pasen nu is en de natuur vroeg!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig al die eitjes overal. Ik heb al wel chocolade eitjes mmmmm. De fam is er dol op!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al die oude eivormen zijn heel leuk en dan gevuld met de verschillende eitjes.
  Ik moet mij er nog een beetje toe zetten om de boel te stylen.
  Je foto's stralen gezelligheid uit.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen