zondag 13 april 2014

Nieuwe oude spullen

Vorig weekend zijn zuslief en ik op pad geweest. Jullie hebben al kunnen lezen hoe geweldig de voorjaarsfair bij Brocaatje was. Daarna wilden we nog ergens heen en dat werd de rommelmarkt in Eelde. Deze rommelmarkt wordt vaak gehouden, maar zus was er nog nooit geweest. Het leuke van rommelmarkten is dat er zo ontzettend veel variatie is in het aanbod. Je vindt er de bekende brocante-items, maar soms ook heel bijzondere dingen die je niet vaak ziet. We hebben ons dan ook prima vermaakt. Zus heeft twee oude hoge hoeden gekocht, met doos, die nu staan te pronken in haar huis. Zelf heb ik zowel bij Brocaatje als op de rommelmarkt leuke aankopen gedaan. Dit zijn ze.


Brocaatje: groentenkist. Altijd welkom in een brocante-interieur. 
Deze is bestemd voor tijdschriften. Voorlopig.

Oestermand van Brocaatje. Vanaf het eerste moment dat ik deze manden zag, was ik verkocht. Dit is helemaal mijn brocante. Waarschijnlijk ga ik hier eerst een poosje plaids in doen (voor buiten).


Bakvormpjes. Natuurlijk. Ik ga niet bij Brocaatje vandaan zonder bakvormpjes.


Rommelmarkt: een kleine kookboekje. Met tips en recepten voor het betere bakwerk.
Het leuke van oude kookboekjes vind ik de bereidingen zoals ze het vroeger deden.


Ik vind oude foto's prachtig. Ze lijken vaak op elkaar en zijn heel streng, de fotografen hadden niet veel fantasie waar het op poseren aankwam. Of het kwam omdat mensen zo lang stil moesten staan. Die foto's zijn al die tijd bewaard en hopelijk gekoesterd. Dat maakt ze extra bijzonder. Eén van deze dames is 'tante Anna'. 


Voor manlief kocht ik een jaargang 'Spreekuur thuis' uit 1965. Hij heeft er al een poosje in zitten lezen. Het is heel boeiend om te zien hoe men 50 jaar geleden over gezondheidszorg dacht. Er staan ook advertenties in en dan kun je zien dat sommige dingen eigenlijk niet veranderen. Ja, de vormgeving van de Becel-advertentie is heel anders, de boodschap is echter dezelfde...


Last but not least nam ik nog drie kruiken mee van de rommelmarkt. Ze waren te goedkoop om te laten staan en juist met z'n drieën zijn ze zo leuk. Ik weet nog niet waar ik ze neer ga zetten. Waarschijnlijk wordt het ergens in de tuin.

15 opmerkingen:

 1. Mooie aanwinsten heb je gedaan, Esther.
  Heerlijk om zo een beetje wat fairs af te struinen.
  Die oude geneeskundeboekjes lijken mij heel leuk.
  En ik weet niet of je een bakster bent, ik heb de foto even vergroot om te lezen, het lijken mij lekkere, niet al te moeilijke recepten!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er geslaagd uit met mooie vondsten! Eelde, daar ben ik lang niet geweest. Ik vond het er vaak aan de prijs in het verleden. Maar ik weet niet hoe het er nu is.
  Mooie mand, dat zal mooi staan met plaids.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook heel lang niet in Eelde geweest. Is dat nog wel steeds een leuke rommelmarkt? Toevallig vandaag naar Zuidlaren geweest, maar dat vond ik een beetje tegenvallen. Ik mag altijd graag naar Bakkeveen gaan, moet je maar eens googlen op rommelmarkt Bakkeveen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat struinen over markten en als je dan ook nog eens mooie dingen scoort is het helemaal compleet........leuk hoor :-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om over rommelmarkten te lopen...ik sta zelf de laatste tijd op een rommelmarkt, maar loop er dan ook even snel overheen...wat je toch allemaal niet ziet.
  Je hebt leuke aankopen gedaan Esther.
  Fijne Week.
  groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezellig om zo samen lekker rond te struinen, op die manier is het samen genieten.
  Ik vind je bakvormpjes heel mooi, wat zijn er toch mooie spullen te vinden.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke spullen hoor! Jullie hebben je prima vermaakt zo te zien :)

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij zult je koning te rijk voelen met deze prachtige nieuwe spulletjes...Leuk zo''n dag....fijne zondagavond en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat een geweldige spullen heb je gescoord! Daar kan je dan zo blij mee zijn, hè!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk spul zeg! Vooral die draadmand, leuk met een plaid erin en wat tijdschriften ofzo!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je zoveel spullen gevonden hebt :-) de draadmand is super. Moest ik er zelf eentje vinden zou ik het in een pastel groen kleurtje spuiten :-)

  Cindy x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk dat struinen op zo'n markt. Altijd spannend wat je tegen komt. En jij bent hele leuke dingen tegen gekomen! Maar die mand bij Brocaatje vind ik wel een topper!
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie spullen allemaal, altijd heerlijk koekeloeren in Eelde!
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een mooie dingen heb je gekocht zeg!
  fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk lekker snuffelen . Prachtige spulletjes heb je gekocht.
  Ik wens je fijne paasdagen.
  Lieve groet Nelly

  BeantwoordenVerwijderen