zondag 30 maart 2014

Allegaartjes-post

Het zijn drukke tijden, als ik zo om me heen hoor en lees. Veel blogsters moeten even de aandacht aan andere dingen geven. Of ze genieten gewoon van het lekkere weer J. In ieder geval is mijn dagoverzicht minder gevuld dan anders. Bij mij komt er weer een toneelvoorstelling aan en dat betekent extra repetities of thuis teksten oefenen. En het bloggen schiet er wat bij in. Ik probeer het lezen van blogs bij te houden, maar reageren en zelf posten staan in een lagere versnelling. Ideeën en plannen genoeg, maar tijd te weinig. Wat overblijft is voor relaxing-time. Dus hierbij weer een allegaartjes-post.


Met de facebookpagina van Lifestyle by Koos gaat het goed. Er zijn al 36 likers, dus het moment dat ik een goodiebag ga verloten onder de eerste 50 komt hopelijk snel. Er komt ook nog een actie op mijn blog, want er nadert een jubileum. Maar daarmee wacht ik even tot na de voorstelling.

Gisteren ben ik even naar Baret Brocante geweest. Ik moest toch in Westerbork zijn, dus dat is snel gecombineerd. Ook al waren heel wat spulletjes ingepakt voor de markt van vandaag, er was nog genoeg mooi brocante over. Ik heb een leuk emaille bakje meegenomen, waar ik allerlei toepassingen voor kan bedenken: bloembolletjes natuurlijk, of van die slingerspulletjes, of op tafel met alle afstandsbedieningen, of met bestek in de keuken, of op mijn werkkamer met gereedschappen en ga zo maar door. Multifunctioneel. Maar ik weet nog niet wat ik het eerst doe.

’s Middags zijn manlief en ik boodschappen gaan doen en even naar de markt geweest voor een visje. Op dat soort dagen kiest manlief vaak de bloemen voor op de grote tafel. Dit keer is het een flinke bos heel bijzondere rozen geworden. De marktkoopman grapte nog dat ie veel werk had gehad aan het verven.

Over verven gesproken: er staat nog een klusje op stapel voor als het weer minder wordt (en dat mag best tot volgende winter wachten). Een tijdje geleden kocht ik op een rommelmarkt een brons/koperachtige
kandelaar. Wat het precies is weet ik niet; het metaal is wat donker geworden. Nu wil ik de kandelaar graag verven met een matte verf, maar ik weet nog niet welke kleur (wit of zwart). En ik weet eigenlijk niet welke verf ik moet gebruiken en of ik de boel moet voorbehandelen of zo. Hebben jullie tips?


En last but not least heb ik een nieuwe PC. Of liever gezegd, mijn oude tweedehandsje van het UMCG is vervangen door een iets nieuwer tweedehandsje van het UMCG. Dat had te maken met dat beveiligingsgedoe rond Windows XP. Maar ik moet nog ernstig wennen aan de voor mij nieuwe besturing en bovendien zijn sommige programma’s anders. Vooralsnog kan ik mijn foto’s niet bewerken. Dat komt vast wel goed, maar jullie moeten het nu even met de onbewerkte doen.


Paassfeer bij Baret Brocante


Dit kan natuurlijk ook....
10 opmerkingen:

 1. In deze tijd krijg je allemaal extra drukte, examens, afrondingen van projekten en verenigingen, nieuwe scholen kiezen voor de kinderen, enz.
  Maar ook de tuin weer klaarmaken voor de zomer en allerhande van dat soort werk.
  Je rozen zijn prachtig! leuk dat je man ze uitzoekt!
  Ik wens je heel veel succes bij de dingen die je moet doen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, je hebt een mooie bos rozen gehad van je man...mooi hoor!
  In deze tijd van het jaar is het altijd drukker dan normaal, waar dat aan ligt weet ik ook niet...ik denk een nieuw seizoen.
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook bij mij staat het bloggen even op een laag pitje.. veel buiten bezig in de tuin en rondom huis en druk met het maken van leuke dingetjes voor de komst van mijn eerste kleinkind:)
  Wat leuk dat je man vaak bloemen uitkiest, heeft hij goed gedaan!

  Fijne week,
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zodra het nog beter weer wordt ben ik hier helemaal niet meer te zien;-)
  Dan ben ik liever buiten bezig......
  Mooi je rozen...al ben ik meer van de takken......
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie moeten allemaal wel blijven bloggen hoor! Aangezien ik niet zoveel kan geniet ik dubbelop! ;-) Prachtige rozen trouwens! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Esther,
  Zo'n allegaartjes blogpost is altijd leuk om te lezen. Het gaat lekker over van alles en nog wat, en ik vind dat altijd leuk! Jouw foto van paassfeer vind ik leuker dan paassfeer van Baret Brocante... mag dat? Haha...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet ook bekennen dat ik met lekker weer eerder buiten zit dan binnen achter de computer, dus bij mij staat het bloggen ook even ietsje lager. Leuk dat je facebook ook al goed bezocht wordt!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Over dat verven gesproken. Ik zou de kandelaar met krijtverf doen. En dan met Annie Sloan verf, je hebt meer dan genoeg aan een proefpotje. Ik heb hier twee kandelaars, ook van brons met Paris Grey geverd, dat is heel lichtgrijs, daarna met een droge kwast wat wit aangebracht. Ik vind het erg mooi geworden. als je op mijn blog zoekt, kom je ze vast tegen.
  Zwart kan ook, maar ik ben zelf helemaal niet van het zwart. Ik verbaas me erover dat zwart opeens zo populair aan het worden is. Maar ja, ieder z'n smaak.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Over Annie Sloan-verf hoor ik meer goede dingen.

   Verwijderen
 9. Hoi Esther, jammer dat ik er zelf niet was. Leuk stukje en mooie foto's heb je geplaatst. En die emaille bak, die is zo mooi. Leuk gedaan met de eieren erin :)
  Groeten, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen