maandag 13 januari 2014

Shoppen in Zwolle

Beloofd is beloofd. Ik zou jullie nog wat leuke winkeltjes in Zwolle laten zien. Nu zijn er natuurlijk heel veel leuke winkeltjes in Zwolle. Kledingwinkels (o.a. Costes en River Woods), winkels met lekkernijen (Librije's winkel!), muziek (Plato), boeken (in de kerk), kookwinkels (Oldenhof!), van alles (Dille en Kamille) en natuurlijk winkels met woonaccessoires, servies, papierwaren enzovoort. Het is lastig om een keuze te maken, maar ik wil hier toch drie winkeltjes uitlichten.


Op tafel
In de Sassenstraat zit een winkeltje dat ik nu al tot mijn favorieten in Nederland reken. Ik had over 'Op tafel' gelezen, op de website gesnuffeld en ik keek erg uit naar het bezoek. En ik werd niet teleurgesteld, integendeel! Het is een kleine, maar gezellige winkel vol met spullen voor in de keuken. En dan met name servies, servies, servies. Love it! Zo waren er allemaal kopjes, bordjes en kommetjes van Kitchen Trend. Hoewel ik de nieuwe serie dessins ook schitterend vind, ben ik gek op de oude serie met stippen, strepen en ruiten. We hadden al wat koffiemokjes met stippen in grijs en beige, nu zijn er ruitjes bij gekomen. Op tafel heeft blikken, bestek, een hele collectie kookboeken én allerlei lekkernijen. Meer info op de website.Loft
Heel anders, maar ook heel leuk, is het winkeltje Loft aan de Oude Vismarkt. Bij Loft vind je een combinatie van leuke stoere kleding, mooie spullen voor in huis en grappige cadeautjes en kaarten. Alles lekker trendy en stijlvol. En daar is niks te veel mee gezegd. Als je de winkel binnenkomt, zie je vooral mooie naturelle en sobere kleuren. Eigenlijk moet je gewoon even gaan kijken in Zwolle, of in Apeldoorn of Huizen, of op de website.


Puur Wonen en Lifestyle
Last but not least heb ik Puur Wonen en Lifestyle bezocht in de Korte Smeden. Ik was eigenlijk op zoek naar Het Kleine Pakhuis, maar die is van naam veranderd en heet dus nu Puur. In het assortiment is ook wel een beetje veranderd, maar ik was nooit in de oude winkel geweest, dus ik kan alleen de collectie van nu beoordelen. En mijn oordeel is bijzonder positief: wat een leuk winkeltje. Het was al wat aan het schemeren, dus de foto's zijn helaas niet zo goed gelukt. Bij Puur vind je leuke woondecoraties als kandelaars, manden en kransen, er zijn heel veel stationery-spullen, leuke stofjes en linten, mooie kaartjes en prachtig servies! Denk aan merken als Greengate, Ib Laursen, Jeanne d'Arc Living en Bastion. Alvast wat sfeer proeven? Dat kan op de website.4 opmerkingen:

 1. Hey Esther, nu ik je blog over Zwolle lees realiseer ik mij dat ik nog nooit in Zwolle heb gewinkeld, dat is raar! Vind vooral de eerste winkel prachtig! Fijne dag! Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkelijk, ik ben nog nooit van mijn leven in Zwolle geweest. Zou niet weten wat voor soort stad dat is. De winkels die jij laat zien, lijken me in ieder geval erg gezellig.
  toch heb ik niets te klagen hoor met Rotterdam binnen handbereik en Den Haag is ook erg dichtbij. Een half uur met de metro.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke winkels heb je bezocht, Loft kende ik al, maar de andere twe enog niet, zeker een bezoekje waard zo te zien en te lezen.
  Heerlijk dat je zo genoten hebt.

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwolle is een een mooie stad.
  Ik vind alleen de winkel Loft ontzettend duur, terwijl ze zulke leuke dingen hebben.
  Fijn dat je een mooie dag hebt gehad!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen