donderdag 23 januari 2014

Koningin in de kringloop?

Afgelopen weekend was ik weer eens in de kringloopwinkel. Ik kom er lang niet zo vaak als ik zou willen. Tja, beperkte tijd en veel wensen! Maar het was heerlijk om weer even te snuffelen tussen al dat spul. Ik vond twee schalen met een mooi fijn zwart randje. Natuurlijk heb ik al tig schalen, maar deze formaatjes nu net niet. Of wel, maar dan is het handig om er twee van te hebben. Of drie.

En ik zag een blikje. Het was niet zomaar een blikje, maar een koninklijk blikje. Ik viel vooral voor de prachtige plaat van een jong stel, boven op het blik. Ze zijn keurig gekleed en wandelen van een bordestrap af. De mooie rose rok van de dame past goed bij de rose bloemen. Prachtig plaatje.

De hamvraag is nu: zijn het Juliana en Bernhard? Zelf dacht ik van wel, maar helemaal zeker ben ik niet. Ik heb op allerlei mogelijke manieren op Google gezocht naar een blikje van Cote d'Or met het koninklijke stel, of niet, maar ik kan niks vinden. En toch vind ik ze wel wat lijken, zeker Bernhard. Of zagen alle keurig geklede mannen er destijds zo uit? De zijkant van het blikje is echter beslist koninklijk: het is de rand van een koninklijke mantel en er staat zelfs een kroontje op.

Wat denken jullie? Zijn het Juliana en Bernhard? Of gewoon een mooi stel mensen?

van dichtbij

koninklijke zijkant

het is hoe dan ook een mooi plaatje

7 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Koning Boudewijn en koningin Fabiola van Belgie! En nu denk je vast O ja...nu zie ik het... Haha, kan gebeuren, soms zie je iets gewoon even niet meteen...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er zelf echt niet op gekomen. Maar ik heb even gegoogled en op Fabiola en Boudewijn en blik krijg je direct een hit. Toch koninklijk! Bedankt!

   Verwijderen
 2. Hoi Esther, wou precies hetzelfde zeggen, Boudewijn en Fabiola. Kun je er mooi Belgische bonbons in doen! ;) xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha je bent er dus uit......tja het lijkt wel de bordes scène van vroeger ;)
  Hoe dan ook een leukerdje.....goed gescoord.
  Volgens mij ben jij de koningin van de kringloop ;) je vindt altijd mooie dingen.

  Fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wou ik ook zeggen.
  Maar je hebt toch weer mooie aanwinsten gedaan.!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het raadsel is al opgelost; een leuke vondst!

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk blikje! Mooi bezit!

  Fijn weekend

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen