donderdag 16 januari 2014

Schoolbordverf

Ik wilde er al zo lang mee werken, maar om een of andere reden kwam het er niet van. Vorig weekend echter was het eindelijk zo ver. Nu zijn we vriendjes geworden: de schoolbordverf en ik.

Ooit had ik ergens een foto gezien van geverfde dekseltjes. Handig voor overgebleven conservenpotjes en onze zelfgemaakte jam. Dan ben je die lelijke merkstempels kwijt én je kunt er op zetten wat er in zit. En dat is weer handig voor onze kruidenkist, waar veel van die potjes in staan. Dus dat wilde ik ook doen. Ik zocht nog wat extra spulletjes en vond twee fotolijstjes die ik veel te druk vond. Schoolbordverfje er op, foto van dochterlief of zoonlief er in en hun naam met een krijtje er op geschreven! Ook het wijnkistje dat ik van m'n zus kreeg, heeft een oppepper gehad. Tja, er stond een bedrijfslogo op het deksel en da's niet zo mooi. Het deksel is nu mooi mat zwart en je kunt er op tekenen of schrijven.

Maar het ging natuurlijk om de potjes. Ik verzamelde een heel stel van de voorraad en ben enthousiast aan het verven geslagen. Dat ging heel erg makkelijk. De verf verdeelt zich tijdens het drogen en het effect is mooi strak. Je moet ze wel laten drogen op een verhoginkje, waar ik kleine glaasjes voor heb gebruikt. Nu is het nog afwachten of de deksels een afwasbeurt overleven...

De schoolbordverf is nog niet op. Ik ga nog wat verder neuzen in huis naar spulletjes die gepimpt moeten worden.7 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk gedaan!
  Ja schoolbordenverf is heel erg leuk om mee te werken:) Beetje verslavend, hihi
  Fijne avond.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Zag vandaag ook al met krijtbord geverfde dekseltje voorbij komen bij Mirjam (haveaniceday) De winkeladresjes uit Zwolle ga ik even onthouden, winkel daar af en toe nog wel eens met mijn moeder.

  Fijne avond. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Origineel gevonden,ga ook eens schoolbordverf zoeken en aan de sleg gaan!

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Esther. En zo kun je altijd weer veranderen en opschrijven wat je wil.
  Er zijn er wel meer mee bezig. Je bent het derde blog wat met potjes en schoolbordkrijt werkt. Zo inspirerend werkt het allemaal!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super....heb er ook ooit een deur mee geverfd.....
  Tot groot plezier van de kids.......
  Handig je potjes zo.

  Fijne avond

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk effect op de potjes!!!! Ga ik ook uitproberen.
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Esther,
  Leuk hè, al die zwarte dekseltjes...
  Ik heb hier precies zo'n zelfde wijnkistje en dat heb ik nu helemaal met muurverf geschilderd, in petrolblauw... Ik kocht zo'n testpotje in deze kleur. Als de verf goed droog is, schuur ik het op en dan wrijf ik het goed in met krijtwas... Dan krijgt het een soort van white-wash-glans... Tenminste dat denk ik dan... Even afwachten nog.
  Ik volg je ook hoor... hartstikke leuk...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen