vrijdag 3 januari 2014

Goede voornemens

Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens. Of liever gezegd, ik doe niet aan goede voornemens op 1
januari. Natuurlijk zit ik wel altijd boordevol leuke plannen, oftewel goede voornemens. Maar die zitten niet vast op een bepaalde datum. Zo neem ik me heel vaak voor om vaker de natuur in te gaan, vooral als ik er net geweest ben. Wandelen of fietsen of met een segway. Het maakt me niet uit, maar ik wil gewoon graag vaker genieten van al het moois in Drenthe en omgeving. Of verder weg ... mag ook. Van knusse bossen tot uitgestrekte heidevelden, van landweggetjes met mestgeur tot graslanden met vennetjes. Er is genoeg in de buurt. Ik hoef er alleen maar heen te gaan. En dat mag best vaker.

We zijn het jaar goed begonnen. Op nieuwjaarsdag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt op het Hijkerveld. Langs de schaapskooi en de grafheuvels het bos in, waar het een zootje was. Overal lag kerstgroen :-) op de grond. Een den lag over het pad, dus we moesten er om heen. Vanuit het bos liepen we het veld op. Lekker tegen de wind in. Het gras wuifde en leek net gesponnen goud. Ondanks de vele pogingen kon ik het effect niet op de foto krijgen. De Schotse hooglanders lieten zich helaas niet zien, maar de schapen waren er wel.

En dan neem ik me weer voor om vaker de natuur in te gaan...

Manlief zag er een konijntje in, ik een hartje.


4 opmerkingen:

 1. Vaker de natuur in, wat een heerlijk voornemen! Ik loop geregeld met onze hond in mooie stukken natuur, maar naar mijn zin ook nog te weinig, vaak ga ik ook weer naar bekende gebieden en eigenlijk wil ik ook wel eens nieuwe stukken natuur ontdekken, er valt nog zoveel moois te zien en Drenthe is zo mooi! Mooie foto's van het Hijkerveld, binnenkort ook maar eens naar toe:)

  Alle goeds voor dit nieuwe jaar!
  Lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie wandeling, Esther!
  Als je het veel vaker gaat doen wordt het vanzelf verslavend.
  Het is heerlijk om even lekker buiten te zijn.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker om buiten te zijn, het is zo zacht dat je echt geniet zo, ik zie een konijn met hartjesoren:)

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is idd heerlijk buiten...Ik ga met Eefie mee voor wat betreft de afbeelding, ha ha..

  Fijn weekend

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen