donderdag 28 mei 2015

't Schuurtje vol brocante

Miranda van ’t Schuurtje had open huis, of eigenlijk moet ik ‘open schuur’ zeggen. Op de vrijdagavond voor pinksteren was het brocanteschuurtje geopend voor genodigden en geïnteresseerden. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen.  En zus ook niet. Dus we rijden gezellig samen naar Ommen, waar het al gezellig druk is in de tuin van Miranda.

Toen ik net begon met bloggen ontdekte ik al snel de blog en de webshop van Miranda: ’t Schuurtje. Nu de blog niet meer actief is, volg ik de facebookpagina met leuke foto’s en mooi brocante. Het is vooral klein en ‘mijn’ brocante: servies, letterbakken, oud speelgoed, blikken enzovoort. Daarnaast heeft Miranda een goed gevoel voor styling en is ze heel creatief. Een stapeltje oude boekjes krijgt een omslagje van kraftpapier met een kanten doilie, een stoer touwtje en een bedeltje. Om maar eens een voorbeeld te geven. En rond kerst kun je de leukste zelfgemaakte decoraties kopen, zoals ronde waaiers van muziekpapier met een victoriaans plaatje. Get the picture?

Vandaag gaat het echter om de brocante. Kerst is nog ver weg, het is zalig weer, we kunnen lekker  buiten zitten met een heerlijk kopje koffie en wat lekkers. Ook in de tuin is het genieten van brocante: zinken bakken en teilen met mooie witte bloemetjes, een verzameling emaille vergieten aan de schutting. In en om het schuurtje vinden we heel veel van al die leuke brocante spullen. Miranda heeft het schuurtje aangekleed met een bloembehangetje, stoere lampen, oud meubilair en planken om alles te showen.

Het is nog heel lastig kiezen uit al dat moois. Neem ik nog wat van die leuke fietsplaatjes mee, die in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar zijn en het zo leuk doen op cadeautjes? Of van die reclamekaartjes die ik in m’n zelfgemaakte boekjes kan doen? Of ga ik voor dat enorm schattige witte nachtkastje? Of het rode lage bankje? Ook de planken met blikken zijn erg aanlokkelijk, evenals de grote bak met lijstjes of (zoals altijd) de bakvormen. Uiteindelijk blijken zus en ik vanavond voor servies te kiezen. Zus koopt 2 ovale schaaltjes met bloemetjes en een witte Regout-schaal. Ook ik kies voor Regout: een grote lichtgele schaal en een kleinere witte. Nog een sauskommetje erbij. En ja, toch maar wat fietsplaatjes.


Ik vond het bijzonder gezellig en de ‘winkel’ zeer de moeite waard. Wil je ook eens in het schuurtje van Miranda kijken? Dat kan! Op 13 juni  is er de brocanteroute Ommen. Dan kun je het meteen combineren met andere leuke adresjes. Meer info? Klik hier. En de webwinkel is natuurlijk altijd open: klik hier.


dit setje was favoriet bij veel bezoeksters

   6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je er heen geweest bent. Ik heb me al vaker voorgenomen om er een keer heen te gaan, maar steeds komt het niet uit, en het is ook wel een heel eind rijden, hiervandaan. Maar als ik nu weer al die mooie foto's zie, dan zou ik willen dat ik wel gegaan was..
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt altijd van die leuke adresjes. Helaas te ver voor mij om eens lekker te 'sneupen'.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Miranda heeft leuke dingen. Ik ken haar!
  Je hebt weer lekker gestruind!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om daar te snuffelen: ik zou niet zo snel weten wat te kopen omdat ik zoveel lek vind! Die fietsplaatjes ben ik nog nergens tegengekomen....

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk winkeltje! Volgens mij ben ik 13 juni in de buurt van Ommen! :-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Esther, even bijgelezen op je blog. Wat ben jij lekker actief met alle uitstapjes. De modeltuinen in Dwingeloo gesloten? Wat jammer zeg, het was een erg leuk adres. De fair was volgens mij weer een succes, heb hem gemist, was in Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen