zondag 7 juni 2015

Koos werkeloos

De puf is er een beetje uit. Ik heb al meer dan een week geen blog geplaatst, niet zo heel veel gereageerd bij medebloggers en ook op de facebookpagina van Lifestyle by Koos verschijnt weinig nieuws. Hoewel ik me had voorgenomen om niet te veel over mijn persoonlijke dagelijkse-leven-besognes te bloggen, moet het nu wel even, omdat het de verklaring is voor het feit dat de puf er een beetje uit is. Sinds vorige week weet ik namelijk dat ik helemaal werkloos ga worden. Moest ik in november nog uren inleveren, nu is het over en uit. En dat is best even slikken na 16 jaar bij hetzelfde bedrijf.

Uiteraard ga ik niet bij de pakken neerzitten. Sinds november ben ik al aan het solliciteren en inmiddels heb ik voor mezelf ook een omscholingsprogramma in de steigers staan. Wel hebben we moeten besluiten om nu toch echt het huis te gaan verkopen en aangezien te volle huizen niet goed zijn voor de verkoop, zijn we aan het opruimen. Misschien had je het al gezien: er zijn wat nieuwe items geplaatst in de shop (zie lichtgrijze button boven). We zijn ook op marktplaats actief én er is een speciale facebookpagina voor de opruiming: Spullen van Koos (www.facebook.com\spullenvankoos). Ik overweeg ook om op een gegeven moment een huiskamersale te houden, maar tegen die tijd laat ik dat wel horen.

Wat doen we zoal weg? Aardewerk kannen, glaswerk, servies, vaasjes, waxinelichthouders en een paar mooie stukken keramiek. Hier en daar zullen ook brocante artikelen verschijnen; die plaats ik trouwens ook op de facebookpagina van Lifestyle by Koos. Daarnaast houden we opruiming in de boekenkast, heb ik stapels tijdschriften voor de liefhebber (gratis af te halen) en gaat de bezem door mijn kralendozen. Zo langzamerhand zullen we steeds meer spullen fotograferen. In de shop van Lifestyle by Koos en op Marktplaats zetten we een aantal items, maar op de facebookpagina komt alles te staan, dus ook de spulletjes van een euro of de dingen die gratis weg mogen. Je kunt op de hoogte blijven door 'vind ik leuk' aan te klikken. Woon je wat verder weg, maar heb je wel kennissen/vrienden/familie in de buurt van Assen wonen? Tip ze dan, wie weet zit er iets voor ze tussen.

De aandacht is dus even een beetje verschoven hier in Huize Koos. Natuurlijk blijf ik bloggen en facebooken, ik heb nog allerlei ideeën en mooie foto's die ik met jullie wil delen. Op dit moment ben ik echter even vooral bezig met de verkoop van het huis en mijn werk-toekomst. Weet jij toevallig een bedrijf waar ze een veelzijdige HBO'er zoeken, met levenservaring, persoonlijkheid, empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden? Stuur dan even een mailtje naar vankoos@kpnmail.nl. Wij kijken verder dan Assen en omgeving. De gouden tip beloon ik uiteraard!

  


 


13 opmerkingen:

 1. Och wat vervelend voor je, ik wens je heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan. Gaat vast lukken!!!!
  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar zeg, maar gelukkig onderneem je van alles om weer aan het werk te komen!
  Jammer wel dat jullie je huis moeten verkopen; dat heeft toch wel een grote impact op je leven.
  Uiteindelijk zal je je draai wel weer vinden, maar dat heeft tijd nodig, in ieder geval heel veel succes! Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stuur me een connectieverzoek via Linkedin. Zo wordt je netwerk weer groter. Wat is je vakgebied?
  Groet, Margo van Schaick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een hele verandering, Esther! En je baan en je huis weg.
  Dat zijn wel twee vaste dingen in je bestaan.
  Ik hoop van harte dat je weer snel een baan vindt.
  En je huis verkopen en een nieuwe woonstek vinden zal meer tijd kosten.
  Ik wens je heel veel sterkte!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nogal wat, je kwijt raken en tegelijkertijd ook je huis te koop zetten. Dan ben je twee zekerheden in je bestaan even helemaal kwijt. Mijn ervaring is wel dat als er ergens een deur dicht gaat, ergens anders weer een deur open gaat. Ik hoop dat het bij jou ook zo gaat. Heel veel succes.

  lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zeg......je baan.......en dan je huis.......Maar ik weet zeker dat je van deze onzekere toekomst ook weer wat moois weet te maken......De wereld ligt juist nu ook weer voor je open.......ben benieuwd.........genoeg om over te bloggen dus ;)
  Wens je veel geluk en een mooie baan toe.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O bah zeg dat is een akelig bericht. Mar wie weet biedt het nieuwe kansen maar ja dat is makkelijk gezegd he? Toch hoop ik voor je dat je snel ander werk mag vinden...een ander hui zoekek is ook nog wel een klus! Wil je huren? Of wat anders kopen? Sterkte in ieder geval en ik hou je fb wel in de gaten hoor! Lieve groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is niet leuk Esther...je baan verliezen, en je huis verkopen...
  Ik wens je het allerbeste voor de toekomst...kop op!

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje Esther, wat verdrietig en heftig. Je baan weg, je huis, je spulletjes.
  Ik wens je alle goeds en sterkte en hoop dat er iets moois op je pad komt. Zowel op huis als op werkgebied. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, dat komt binnen. Veranderingen waar je niet zelf om gevraagd hebt. Daarbij lijkt me het verkopen van je huis de grootste impact te hebben. Maar wie weet waar het uiteindelijk toch ergens goed voor is. Mijn man is destijds ook ontslagen (na 24 jaar dienstverband) wegens reorganisatie en uiteindelijk heeft hij een veel leukere vaste baan met veel meer mogelijkheden gekregen. Via een uitzendbureau naar een vaste baan. Hopelijk is er voor jou ook zo'n kans weggelegd. Heel veel sterkte én geluk!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo...dat is even een heftige periode in je leven! Niet alleen werk dat je niet meer hebt maar ook de verkoop van je huis......waarschijnlijk tegen je wil in! Dat zal niet meevallen!
  Ik wens je veel sterkte bij dit alles toe!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Esther,
  Wat ontzettend vervelend voor je, dat je je baan nu echt kwijt gaat raken. Het geeft je zo'n gevoel van niet meer nodig zijn, tenminste dat was 5 jaar geleden mijn ervaring...
  Ik wens je heel veel succes bij het solliciteren en in de tussentijd ook veel plezier in allerlei kleine dingen om je heen. Maar dat kun jij wel...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer van je baan na zo veel jaar weg moeten, veel sterkte hierbij. Ik snap dat je spullen gaat verkopen, dan hoef je deze niet mee te verhuizen, heerlijk is dat een opgeruimd huis. Slim dat je daar nu al mee begint, ik spreek uit ervaring ;). Ik hoop dat je snel een nieuwe baan vindt! Eva

  BeantwoordenVerwijderen