woensdag 17 juni 2015

Brocante aan de A7

Vorig jaar kon ik helaas niet bij de eerste editie zijn, dus dit jaar had ik de datum al vroeg geblokt in mijn agenda: 13 juni, Brocante aan de A7! Een brocantemarkt met alleen maar brocante op een boerenerf in de buurt van het Friese plaatsje Terwispel. Aan de A7 dus. Maar wij nemen lekker de tussendoorroute, want dat is de kortste weg vanuit Assen én garandeert een geweldige autorit over het Drentse en Friese platteland. Eerst langs het altijd fantastische Veenhuizen met de enorme bloeiende rhododendrons, daarna via Wijnjewoude en Hemrik, waar we moeten wachten voor een optocht van versierde wagens. 

We komen zo rond het middaguur aan bij de fair en vallen meteen met onze neus in de boter. De eerste kraam is van Janneke (Nuzzelspul) en die krijgt net bezoek van kleindochter Tess. Wat ontzettend leuk om die kleine nu in het echt te zien, na al die foto’s op facebook. Ik zeg het hardop en naast mij wordt dat direct beaamd door een medebezoekster. Ook Tess vindt het fijn bij oma en de brocante, want ze houdt niet op met lachen. Naast de kraam van Janneke treffen we Marieke en JP (Baret Brocante) en volgers van mijn blog weten wat dat betekent: een hartelijke begroeting en genieten van mooie stoere boerenbrocante.

Ietsje verder vinden we de kraam van Bikkel Brocante, een nieuw adresje voor mij. Manlief en ik laten onze fantasie de vrije loop als we een bestek-item vinden. Het is een schuivertje, als ik het goed heb gebruikt door/voor kinderen. Wij hebben een heel andere toepassing bedacht, iets met wit poeder en lijntjes en absoluut niet voor kinderen bedoeld (ook niet voor volwassenen trouwens). Bikkel Brocante heeft meer boeiende voorwerpen en natuurlijk ook de gebruikelijker brocantespullen. Een leuke kennismaking.

We lopen verder langs de diverse kramen met allemaal prachtig brocante. Er is voor alle liefhebbers aanbod, van boudoir tot OSI, van servies tot knuffel. Manlief en ik zitten vandaag niet op één lijn, zo concluderen we halverwege bij de schitterende spullen van Anno Oud. Waar hij erg gecharmeerd is van een Pools emaille lampetstel, schrik ik terug voor de felle tinten. En hij is helemaal gechoqueerd als ik voorstel om een afgebladderde industriële kruk onder de secretaire van zijn moeder te zetten. Nou ja, gezien de omstandigheden komt het misschien wel goed uit dat we niet tot overeenstemming komen. Gelukkig vinden we nog wel een leuke spiegel als ‘souvenir’.

Nog een nieuw adresje is Naturel Brocante, waar ik een paar mooie foto’s maak van de handelswaar. En zo is het een mix van weerzien van ‘nieuwe’ brocanteurs en oude bekenden: de Tuinkamer, Tres Belle Brocante, No Milk Today en nog veel meer. Ik maak even een praatje met Bonnie van Brocantewebshop Veendam (en de schitterende blog Bonjade) en we lopen verder over het erf. Het begint nu toch echt te regenen. Tijd voor een overheerlijk mosterdsoepje. We nemen het soepje mee naar de kraam van Baret Brocante om even bij te kletsen. Het is al weer een tijd geleden dat we elkaar zagen, en door de regen is het even wat rustiger bij de kramen. Daarna bekijken we de laatste kraampjes en rijden we weer naar huis.


Brocante aan de A7 is een echte aanrader! Er is een gevarieerd aanbod van goede brocanteurs met mooie spullen. Voor elk wat wils. Daarbij is het ook nog eens heel gezellig, kun je naast de ‘deur’ parkeren en voor wie niet van plattelandsweggetjes houdt, is er de A7. Er is ook website, klik hier. Is het toch nog te ver? Geniet dan mee van wat sfeerplaatjes van brocante.

bloemen en brocante: een 'gouden' combinatie

ik kan er niks aan doen, knuffels zijn en blijven favoriet
vooral als ze zó kijken 

soms roest oude liefde wel

 


7 opmerkingen:

 1. Oh wat ziet er dat weer geweldig uit!
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn, er zijn er op het moment zoveel en ik ga ook al naar Diepenheim komende vrijdag...
  Maar idd altijd gezellig om bekenden tegen te komen.
  Leuk dat je toch nog wat gevonden hebt.
  Fijn dat ik nog even wat moois gezien heb.

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een zeer geslaagde markt. Grappig hoe jullie verschillen in smaak, maar het leuke is toch dat hij ook gecharmeerd is van oude spulletjes (alleen dus met meer kleur). Maakt het rondsneupen juist gezellig om dit samen met je man te doen. Ik kan daar ook zo van genieten.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er allemaal echt prachtig uit Esther. En het sfeertje zal er ook wel heerlijk geweest zijn... Super dat je er dit jaar wel naar toe kon...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke spulletjes laat je zien, dat lijkt me heerlijk rondsnuffelen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat waren er weer leuke spullen, ik kan me voorstellen dat je hier van geniet, er is voor elk wat wils en dat trekt natuurlijk ook veel mensen.

  Mooi weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blogje ! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal
  blogjes dat dezelfde hobbys als ik delen, bedankt voor het delen
  Fijne dag☀️

  BeantwoordenVerwijderen