zondag 3 mei 2015

Nominatie

Peetje van het blog ‘De Witte Lanteern’ heeft mij genomineerd voor de Liebster Award: een award waarbij blogs in het zonnetje worden gezet. Zodat andere bloglezers nieuwe blogs kunnen ontdekken. Ik voel me heel vereerd natuurlijk. Peetje heeft aan mij en enkele andere bloggers 11 vragen gesteld, die ik vanzelfsprekend graag beantwoord.

1.  Hoe zag je woonkamer er vroeger uit, zeg pakweg 10 jaar geleden?

Tien jaar geleden ben ik gaan samenwonen. In mijn appartement had ik een allegaartje aan stijlen: modern, brocante, antiek, ikea. Eigenlijk net als nu, maar dan een heel ander allegaartje. Wat wel hetzelfde is gebleven is de lichte basis: ik houd van warmwitte muren en een lichte vloer (nu whitewash eiken, toen sisal). Ook blijk ik een liefhebber te zijn van ‘luchtige’ meubels, zoals opklaptafeltjes. En licht, veel daglicht. Mijn appartement heb ik er toen al op geselecteerd en ook in ons huidige huis is veel licht.

2. Varieert de stijl van de blogs die jullie zelf volgen?

Ik volg verschillende blogs in heel veel verschillende stijlen. Ik vind heel veel dingen mooi en interesseer me voor veel onderwerpen, dus dat komt terug in de blogs. Dat zie je trouwens ook in mijn eigen blog: het is van alles wat. En dus volg ik een aantal foodiesblogs, blogs met trendy woonstijlen, hobbyblogs, blogs over de landelijke woonstijl, natuurlijk de blogs met aandacht voor kringloop en brocante, maar ik vind het ook heerlijk om mooie natuurfoto’s te bekijken. En dan de blogs die net als de mijne over van alles en nog wat gaan.


3. Hoe reageert de rest van de familie op jullie bloggen?

Manlief is zelf ook gaan bloggen, al is het wat minder frequent dan ik. Het levert soms grappige taferelen op, dat geblog van mij. Dan moet de maaltijd of het gebak eerst gefotografeerd worden, voordat de gasten mogen aanvallen. Of ik moet rekening houden met het daglicht voor het fotograferen en dat is vooral in de winter nog wel eens lastig. En het fototoestel gaat altijd mee…

4. Pinterest of woonbladen?

Allebei. Ik heb een voorliefde voor de woonbladen: papier bladert toch lekkerder. Maar ja, ze zijn behoorlijk prijzig. Pinterest heeft het voordeel dat ik daar met mijn gevarieerde interesse veel meer kan. Ik heb borden met bloemen, servies, brocante, meer brocante, lekkere recepten, leuke diy-ideetjes, giftwrapping, modernere interieurs, schattige dieren enzovoort. En dan beperk ik mezelf nog.

5. Wat is de leukste/mooiste/ontroerendste herinnering die je hebt van vroeger?

Eerlijk gezegd komt er zo niets bij me op. Ja, natuurlijk krijg ik bij deze vraag allemaal mooie beelden van vroeger en wandel ik heerlijk door memory-lane, maar er springt niet echt iets uit.

6. Wat is je grootste miskoop?

Oeps, ik ben heel goed in miskopen. Vooral op kledinggebied ga ik de mist in, maar ook in de kringloop, brocante- of woonwinkel maak ik mezelf wel eens wat wijs. Ik denk dat mijn grootste miskoop toch wel een paar laarzen is. Ze waren verschrikkelijk duur, de duurste die ik ooit gehad heb, en ook verschrikkelijk mooi. Nog steeds! Maar ze zijn zo lastig aan en uit te krijgen dat ik ze nooit draag.

7. Op welke prestatie ben je het meeste trots?

Ook op deze vraag moet ik het antwoord schuldig blijven. Het komt vaak voor dat ik trots ben op iets wat ik gedaan heb, of niet gedaan heb, iets dat ik gemaakt heb, of overwonnen. Maar ik kan niet zo een-twee-drie één grote prestatie opnoemen. Of misschien ook wel: al sinds mijn kindertijd ben ik mezelf.8. Wat vinden jullie het allerleukst aan bloggen en wat minder?

De leukste verrassing van het bloggen vind ik de andere bloggers en volgers. De interactie die ontstaat tussen mensen die elkaar niet kennen, maar toch dingen gemeen hebben, is heel bijzonder. Het hoeft niet altijd diepzinnig te zijn, maar volgens mij kun je veel steun hebben van je medebloggers en volgers als je het nodig hebt. Daarnaast vind ik de blog een geweldig medium: een prachtige mix van tekst én beeld. En je bepaalt zelf hoe je het invult. Minder leuk vind ik de verwachtingen die op een gegeven moment gaan ontstaan. Dat doe je overigens zelf, want niemand schrijft voor hoe vaak je een blogpost moet plaatsen en je succes is niet afhankelijk van het aantal volgers of reageerders. Toch zijn er van die momenten dat je even twijfelt over wat je wilt met je blog en hoe het verder moet.

9. Welke persoon bewonder je enorm?

Mijn moeder! Zij heeft het voor elkaar gekregen om mij een gelukkige en onbezorgde jeugd te geven, terwijl de omstandigheden daar niet altijd naar waren. Bovendien is zij een van de weinige vrouwen die ik heb ontmoet, die bij en na haar echtscheiding daadwerkelijk het welzijn van haar kinderen prioriteit gaf. Nooit heb ik haar ook maar iets negatiefs horen zeggen over mijn vader of de periode voorafgaand aan de scheiding. En dat is heel bijzonder, heb ik daarna gemerkt. Trouwens, ook mijn vader heeft nooit iets negatiefs over mijn moeder gezegd.

10. Waarvan zou je nooit meer afstand doen in huis?

Koos

11. Wat betekent 'thuis' voor jou? 

Warmte, een plek waar ik mezelf kan zijn, een omgeving waarin ik me prettig voel en waar manlief is (die trouwens Rob heet).

Onderdeel van de nominatie is dat ik op mijn beurt een aantal blogs nomineer, die ik graag in het zonnetje wil zetten. En dan stel ik 11 vragen aan die bloggers. Ik heb heel lang nagedacht over dit aspect en de blogs die ik volg de revue laten passeren. Een aantal voldoet niet aan de criteria (max 200 volgers), een aantal is al genomineerd door of Peetje of Linda van La Blomst Living (we volgen natuurlijk voor een deel dezelfde blogs), sommigen hebben niet het type blog waar deze nominatie bij past, een aantal is niet meer zo actief en ook enkelen hebben aangegeven liever niet een dergelijke award te ontvangen. De spoeling was wat dun, dus ik heb maar besloten dat ik dit deel oversla. Dat neemt niet weg dat ik het bijzonder leuk vond om de vragen van Peetje te beantwoorden, en ook om de antwoorden van medeblogsters te lezen.
7 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Leuk om al die dingen zo over je te lezen.. zo leren we je weer een beetje beter kennen...
  Fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk dat je hebt meegedaan, Esther! Ik heb je genomineerd omdat je blog juist zo heerlijk zijn eigen weg kiest, inderdaad van alles wat en daarom zo leuk om telkens te lezen. En ook ik hou van veel licht...
  Gezellig om te lezen en je nu nog iets beter te leren kennen. En dat van die andere nominaties begrijp ik volkomen, het is inderdaad soms puzzelen, want er zijn best veel nieuwe blogs bijgekomen, maar wel veel in een bepaalde zelfde stijl, of de blogs zitten al ver over de 200...
  Fijne zondag nog (hoewel het hier met bakken uit de lucht valt :-(
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je award, verdiend hoor, jouw stukjes zijn altijd zo afwisselend, je blogt over wat je mooi vindt en wat jouw bezig houdt, altijd fijn om te lezen.
  Wat leuk dat je man ook blogt, op die manier deel je eenzelfde soort "hobby".

  Ik wens je een fijne week.
  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Esther, met je award!
  Leuk om zo je verhaal te lezen. Evenals je blog, je hebt altijd heel verschillende dingen wat het altijd gevarieerd houdt!
  En het wederzijds reageren vind ik ook het mooist omdat je dan de interactie krijgt.
  Een mooie week gewenst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om je weer een beetje beter te leren kennen. Enne fijn dat je Koos er nooit meer uit doet! ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het leuk om te lezen liefs fijne week Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven Esther, dat is aan jou wel besteed! En uiteraard gefeliciteerd met je award!
  De variatie in je blogposten is te prijzen, je hebt een geheel eigen stijl, ga zo door!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen