zaterdag 23 mei 2015

Boerderijfair in Emst


Zelf was ik er nog nooit geweest, maar een aantal brocanteurs die ik volg op facebook of blog had enthousiaste aankondigingen geplaatst. En omdat ik dacht dat ik toch al in de buurt zou zijn (het bleek wat verder, maar who cares) ben ik gaan kijken: de Boerderijfair in Emst. Van tevoren wist ik al dat het een mix zou zijn van brocantewinkels die ik ken, brocantewinkels die ik volg (maar nog nooit in het echie gezien heb) en onbekende brocanteurs. Dat vind ik leuk: iets nieuws te ontdekken, maar ook het vertrouwde.

De boerderijfair is goed te bereiken én goed aangegeven. We hadden de navigatie aan, maar ook zonder zouden we de locatie probleemloos gevonden hebben. Ook het parkeren was goed geregeld. Uit de verslagen van facebook had ik begrepen dat het op Hemelvaartsdag erg druk is geweest. Dat valt op vrijdag (gelukkig) wat mee. Het is levendig, maar zeker niet te vol. Dan kun je mooi alle spullen zien.

Het zonnetje brak door toen we aankwamen en het geheel oogde bijzonder gezellig. De meeste kramen stonden op een grasveld, maar de route ernaartoe was ook al gevuld met mooi brocante. Er was vooral veel romantisch brocante te vinden. Zo noem ik het althans, misschien moet ik boudoir-brocante zeggen. Ik bedoel dan items als paspoppen, gebloemde dozen, kinderschoentjes, handspiegels, kant, poppen, sierlijke stoeltjes of kastjes, parasols, kussentjes van bloemstof en girandoles. Voor de liefhebber is dit een fair waar je geweest wilt zijn.

Ik houd meer van boerenbrocante, maar ook ik kwam gelukkig voldoende aan mijn trekken. Er waren volop krukjes, bankjes, mangelbakken, blikken, kisten, bakvormen en meer van die dingen die vaker langskomen in mijn blogs. Ik heb even wat langer staan kijken bij de kraam van Cornelia’s Home, die met mooie mintgroene items een fris accent had aangebracht.

Het tijdschrift ‘Liefde voor Brocante’ heb ik helaas niet zien liggen. Misschien was ik nog te vroeg, of wie weet al te laat. Maar ik heb wel een lief schilderijtje gekocht bij Cornelia. Al met al een geslaagd bezoek aan de Boerderijfair in Emst. Geniet van wat sfeerplaatjes.


P.S. Inmiddels heb ik het tijdschrift binnen, gewoon bij Albert Heijn gehaald. Top! 

toen we aankwamen, ging de zon net schijnen

 

 

de aankoop heeft al een plekje

8 opmerkingen:

 1. Het is genieten op deze fair, Esther. Mooie aankoop heb je gedaan!
  Lieve groet,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er wel mooi uit! Jij hebt inieder geval genoten! Leuk om even mee te kijken zo! Fijne week! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige aankoop die mooie boerderij......

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er gezellig uit op deze fair. Heerlijk om daar even te snuffelen. Bij ons is vlakbij in Leusden vandaag een kofferbak markt, daar ga ik ook even een kijkje nemen.

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er leuk uit. Heerlijk snuffelen onder genot van een zonnetje...
  Leuke nieuwe aanwinst...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief schilderijtje! Enne mag dat blauwe kastje naar Pippa's Hus? Moooooi!!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een mooie fair Esther, wat zijn er toch veel mooie spullen, moeilijk om een keus te maken hoor, maar jij hebt wel een prachtig schilderijtje gevonden.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar zou ik graag even rond willen lopen....ik zie veel leuke spulletjes. Mooi, die mintgroene items.

  BeantwoordenVerwijderen