donderdag 7 mei 2015

Oh la la bloggerslunch

Eind april heb ik heerlijk gegeten bij Hééérlijk in Fort Penningsveer. Femke en Eddy van Hééérlijk organiseren zo’n vier keer per jaar een bloggerslunch, samen met Accessorize your Home. Iedere keer heeft de lunch een ander thema, maar het doel van de lunch is steeds hetzelfde: bloggers ontmoeten elkaar in een informele sfeer en kunnen ervaringen of ideeën uitwisselen, of gewoon (bij)kletsen.

Omdat ik nogal een eindje moet rijden en dus een file-marge heb genomen (die niet nodig bleek) kom ik aardig op tijd aan, lees een uurtje te vroeg. Ik loop eerst even met m’n camera van het terrein af. Al die gele lijnzaadbloemetjes (of koolzaad, daar wil ik van af wezen) vragen gewoon om een foto. Dat geldt zeker ook voor de slootjes. De ligging van Fort Penningsveer is heel bijzonder: het ene moment rijd je nog door een industriestukje van Haarlem, het volgende moment slinger je over een smal weggetje over een bruggetje door Haarlemmerliede en opeens ben je bij het Fort. De geschiedenis van het fort zelf is trouwens ook erg interessant en dat geldt ook voor het gebouw.

 

Er komen meer bloggers aan, dus ik ga naar binnen. Eén van de gewelven van het fort is de thuisbasis van Hééérlijk, gespecialiseerd in sfeercatering. Nou, met de sfeer zit het wel goed want het ziet er allemaal heel gezellig uit. Ik ben natuurlijk helemaal weg van alle verschillende bloemen in flesjes die zowel op de tafels als de lambrisering als op kastjes staan. Daarnaast ruikt het heerlijk in het gewelf: er staan lekkere amandelbootjes klaar voor bij de koffie of thee. Ik doe eens gek en neem een Clipperthee met citroen en gember en dat smaakt prima bij de lekkernijen.

Na een poosje gaan we aan tafel voor de lunch in Franse stijl, want dat is het thema van deze ‘oh la la bloggerslunch’. We beginnen met een lekker aspergesoepje, waarna we uitleg krijgen over de diverse Franse kaasjes (met 1 Nederlands en 1 Italiaans kaasje). Er komen bakken met overheerlijke salades op tafel, borden met knapperig brood en een smeuïge cranberrypaté. Even later toveren onze gastheer en –dame nog superlekkere quiches uit de oven, evenals een camembert met knoflook en tijm. Het is echt zo’n lunch waar je van blijft eten. Al pratend met de andere bloggers neem je nog een hapje taart of een stukje brood met paté of een kaasje dat je nog niet geproefd hebt, of juist wel. Je prikt nog een lekkernij uit de saladebak en zo gaat dat door. Op tafel staan flessen citroenlimonade van Belvoir, kannen met water en munt en er is ook wijn.

Na de overheerlijke maaltijd neemt Eddy ons mee voor een rondleiding rond Fort Penningsveer en vertelt hij wat over het bijzondere pand en de huidige ‘bewoners’, die al even bijzonder zijn. Het is lekker om even naar buiten te gaan en de benen te strekken. Het is geen lange wandeling, net even genoeg om ‘op te frissen’. Weer terug in het gewelf nemen we nog een toetje: een lekker kopje koffie met een verrukkelijk vijgentaartje en een mini-chocoladebroodje. De bloggers zijn nog lang niet uitgepraat, maar ik moet nog een flink eind rijden. Wat een leuk evenement! Vind je het ook leuk om een bloggerslunch mee te maken? Kijk op de website voor de planning: www.bloggerslunch.nl


 
 


 


6 opmerkingen:

 1. Wat zal dat genieten zijn met elkaar en wat ziet het er heerlijk uit!
  De blaren op de tong gekletst? Het lijkt me heel gezellig zo met elkaar en jij hebt gelijk weer een paar mooie foto's erbij!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal een gezellige boel geweest zijn, Esther! Met lekker eten en een fraaie plek, waar je mooie foto's hebt genomen!
  Liefs en een fijne dag, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther,
  Wat een mooie foto-impressie laat je ons zien van jullie bloggerslunch. Dat moet wel heel erg gezellig zijn geweest... Ziet er fantastisch uit allemaal...
  Fijne avond en heel mooi weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je bent geweest en er zelfs nog zo'n eind voor hebt gereden.
  Het ziet er zeer smaakvol en gezellig uit. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er even voor moeten rijden, maar volgens mij was het dat dubbel en dik waard.
  Je laatste foto vind ik trouwens een plaatje....kan zo op canvas of hout....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke lunch! E het is altijd leuk om medeblogsters te ontmoeten weet ik uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen