zondag 5 april 2015

Ontbijttafel

Het is Pasen, dus tijd voor een uitgebreid ontbijt. Het zondagontbijt is bij ons een soort van traditie geworden. Niet een erg regelmatige traditie, maar toch.... In de periode dat de kinderen nog beiden in het weekend bij ons waren, was het zondagsontbijt vaak de enige maaltijd die we met z'n vieren konden genieten. De andere maaltijden waren óf qua gezelschap niet compleet óf hadden een deadline, waardoor het gehaast was. Ach, ieder gezin met (puber)kinderen kent dat: werk, trainingen of andere superbelangrijke verplichtingen.

De kinderen vonden het zelf ook wel fijn, het uitgebreide ontbijt op zondagochtend. Met een glaasje jus d'orange, een eitje en lekkere afbakbroodjes. Als ze zelf vragen of 'we gaan ontbijten' op zondag, dan is het goed... Vanzelfsprekend vindt het ontbijt dan plaats om een uurtje of elf, want het is natuurlijk wel de ochtend na stapavond. Alleen die ene keer, toen het zonnetje scheen en er per se buiten gegeten moest worden terwijl het eigenlijk nog best koud was... dat was niet zo'n succes.

Dit jaar zijn manlief en ik alleen met pasen. Toch maken we er een uitgebreid ontbijt van. Omdat het traditie is. Vorig jaar nog met veel geel (zie hier), dit jaar hebben we het qua kleur wat rustiger gehouden. Het smaakt er niet minder om.

Fijne Paasdagen!


 5 opmerkingen:

 1. Mmm dat ziet er gezellig en lekker uit! Fijne dagen.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Paasontbijt is hier ook traditie hoor, vandaag weer met een tafel vol, dat was genieten!

  Bij jullie ziet het er ook heerlijk uit.

  Fijne dagen nog.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er bijzonder smaakvol uit. Leuk die tradities.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh heerlijk wij waren vanmorgen bij mijn dochter met de hele familie zoo gezellig!!
  fijne avond nog
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben hetzelfde ritueel op de zondagochtenden, lekker brunchen met gekookt eitje, afbakbroodjes...Inderdaad de enige ochtend dat niets hoeft, lekker rustig aan, lekker bijkletsen met de kids, bijkomen van de volle week...
  Je tafel ziet er erg uitnodigend uit...hmmm.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen