vrijdag 10 april 2015

Poster

Van tijd tot tijd verander ik iets in huis, volgens zoonlief zo’n beetje iedere week. Meestal blijft dat beperkt tot het ‘updaten’ van steeds dezelfde plekjes. De salontafel ziet er iedere keer wat anders uit, al was het maar omdat de bloemetjes vervangen zijn door andere soorten (en ik ben dan wel zo’n freak die de kaarskleur er bij aanpast). Ook op het dienblad op de eettafel verschuift de boel geregeld en een tafel in de hoek van de kamer krijgt steeds een nieuw jasje. Dan zijn er nog hoekjes waar zo af en toe wat verandert, zeg maar één keer in de twee maanden of zo. Zo heeft de verzameling spuitflessen inmiddels alle hoeken van de kamer gezien.

Toch zijn er ook van die plekjes in huis die altijd maar hetzelfde blijven. Omdat ze niet zo in het oog springen of omdat ze toevallig op de bovenverdieping zijn. Omdat het verzamelplaatsen van rommel en kleding zijn of gewoon omdat er wat minder aandacht voor is. Op de slaapkamer hebben we zo’n plekje: een hoek ingeklemd tussen 2 ramen, waar een poster hangt en mijn schommelstoel staat. Die schommelstoel was ooit het pronkstuk van de 
zo was het
woonkamer, mijn eerste zelfopgeknapte meubel. Nu ligt het meestal bedolven onder de kleding van manlief. De poster die er hing was best leuk, maar na meer dan 20 jaar dienst ernstig verkleurd. Tijd voor een oppepper dus!

Nu is er geen denken aan dat ik de schommelstoel de deur uit doe, dus de poster zou vervangen worden. Avonden heb ik zitten speuren op www.posters.nl, een website met echt honderden posters. Ja, dat gaat tegenwoordig wel anders dan vroeger, toen je in de winkel van die grote flappen met posters moest omslaan. Posters.nl heeft echt onnoemelijk veel keuze: foto’s, tekeningen, klassiek, trendy, wat je maar wilt. Zo veel keuze kent natuurlijk het gevaar dat je het even helemaal niet meer weet. Dat dreigde bij mij ook even te gebeuren…

Gelukkig had ik al vrij snel door in welke stijl ik een poster wilde hebben: de affiches over steden en gebieden! Het zijn posters met een tekening in oude advertentiestijl, maar eigenlijk verrassend modern door de strakke lijnen. So far so good. Maar daar wordt het echt nog niet makkelijker van, want ook hier is de keuze groot! Ze zijn allemaal zo geweldig, dus ik laat jullie hieronder gewoon ook een kleine selectie zien van dit ene type poster. Kun je nagaan hoe groot de volledige collectie moet zijn. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt op basis van de kleur, het plaatje én het feit dat ik hier geweest ben, dat geeft toch iets speciaals. Het is dus Kaapstad geworden.

Het hoekje is er enorm van opgeknapt. Ik heb geen foto genomen van hoe het was, maar geloof me…. wat kan één poster een verschil maken! Nou ja, het opruimen van manlief z’n stapel kleren hielp ook wel, maar een nieuw plaatje op de wand frist de hele boel lekker op. Zoek je een poster om zo’n onooglijke, vergeten hoek op te knappen? Of wil je een eyecatcher in de woonkamer? Mag de hal een opvallende binnenkomer hebben? Kijk eens op ww.posters.nl. De posters zijn van een stevige kwaliteit papier en worden veilig verpakt geleverd. Trouwens, er zijn ook heel leuke raamposters. Ik zag ons keukenraam al opgeleukt met hippe cactussen, maar wij hebben HR++-glas, dus dat ging helaas niet door.

N.B. de afficheposters vind je onder de categorie kunst/kunst affiches (klik hier). En de poster van Kaapstad is hier te vinden.en zo is het geworden


  


In Australië ben ik helaas nog nooit geweest, dus deze beauties vielen af.

 
Ook deze twee vind ik prachtig.

  
Een mooie herinnering aan een citytrip.

 
In verschillende stijlen.

Maar mijn pinguïns hebben een mooi plekkie zo!
Met dank aan www.posters.nl.

7 opmerkingen:

 1. Soms is er maar een kleinigheid voor nodig om een heel nieuw effect te krijgen.
  Zelf ben ik ook vaak aan het schuiven in de kleine dingen.
  De postersite ken ik, je kunt te kust en te keur.
  Je hebt er een mooie hoek van gemaakt.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat, van die verloren hoekjes. Bij ons op de bovenverdieping is het vaak niet anders. Kleding die overal overheen gegooid wordt of spullen die maar even boven gezet worden.
  Jouw hoekje is weer gezellig. Houden zo!
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi posters zijn dat! En daar kan je dan weer een mooi hoekje van maken....gezellig geworden!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blog heb je Esther!
  En het is idd een leuk hoekje geworden zo!
  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blogpost over de Paasfair.
  Ik blijf je gezellig volgen hoor, heb nu weer wat meer blogtijd ;-)

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is werkelijk een prachtig hoekje geworden...de mooie kleur van de schommelstoel die terug komt in de poster...super mooi en een hele mooie foto heb je genomen. Ik heb ook al eens vaker op posters gekeken...luilekkerland he...je vind er alles wat je maar wilt...fijne zondag en lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie keuze! ik vind ze ook altijd mooi om naar te kijken en wist idd niet dat daar een hele site bij hoort (waar tegenwoordig niet van? handig toch!). Je hebt er in ieder geval weer een mooi fris hoekje bij. En waar laat manlief nu zijn kleren...?
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen