maandag 1 december 2014

Winterfair in Orvelte

Dit weekend was de winterfair in Orvelte gepland, zoals gebruikelijk op de Brink. Zaterdag ging het feest door tot ’s avonds en dat moet sprookjesachtig mooi zijn geweest met al die lichtjes. Maar zus en ik gingen op zondag op pad.

Hoewel het behoorlijk koud was (vooral voor de standhouders) hebben we ons prima vermaakt op de winterfair. In Orvelte is altijd een mix van brocanteurs en andere standhouders, zodat er voor ieder wat wils is. Zelf heb ik toch een voorkeur voor de brocante, maar de landelijke accessoires zijn toch ook wel erg gezellig. En ik kan met bewondering kijken naar de originele creaties die gemaakt worden van bijvoorbeeld gebroken kerstballen (dat is pas recycling). Er waren ook vogeltaarten; nu zie je die wel vaker, maar deze hadden toch wel heel mooie kleurtjes.

More Brocante
Zus en ik hebben weer genoten van prachtig brocante. Natuurlijk zie je heel veel van hetzelfde, maar toch is ieder stuk weer uniek. Het is leuk om te merken dat we brocanteurs herkennen, niet alleen van gezicht, maar ook aan het type brocante dat ze verkopen. De een heeft wat meer kleur, de ander juist wit of naturel, je hebt de JDL-stijl, of de boudoirstijl, of juist wat stoerder en industrieel spul. Een nieuwe ontdekking voor ons is More Brocante uit Gouda (www.morebrocante.nl). Mooie stoere materialen die mij heel erg aanspreken: kisten, manden, basic aardewerk, vliegenkastje, flessenrek, bankje. En twee schatten van honden die heerlijk achter de kraam van onder een dekentje rondkeken.


Een noviteit op deze winterfair was de gezamenlijke tent van 4 brocanteurs, waaronder Baret Brocante. Dat kwam goed uit in dit koude weekend, maar ook qua presentatie was het een vondst. Het is net een klein brocantewinkeltje, maar wel met verschillende stijlen. Heel gezellig. We zijn ook goed geslaagd. Zus heeft een mooie schapenvacht gescoord, voor over een bankje. Zelf heb ik het bij wat klein spul gehouden: een klein vogelkooitje, een oude broodbakvorm, 4 schaaltjes en wat chocoladezakjes (van dat prachtige pergamijn-papier).

we want more (brocante)

kijkje in de tent bij Baret 


en tot slot een vogeltaartje, omdat er niet alleen brocante was

9 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n Winterfair...ziet er gezellig uit.
  Leuk ook dat je nieuwe brocanteurs ontdekt hebt...
  Fijne Week nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat moet jij genoten hebben daar; ik zie daar ook zoveel moois!
  Lieve groetjes!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n winterbrocante-fair.Ik zie ook een leuk idee staan: een pot met kaars in een vuurkorf! Ik heb ook even geneusd bij MoreBrocante. Volgens mij moeten ze weer goed inkopen, want veel is alweer verkocht. Mooie spullen!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar wilde ik ook graag heen! Zaterdag kon niet en zondag hadden we er geen puf voor. Zo ben ik er toch nog een beetje geweest, bedankt! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n fair is altijd leuk en zo met de koude erbij echt een Winterfair hihi....
  Ziet er gezellig uit....
  Ik zou naar het landelijke kijken dus super dat ze beide hadden...
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht dat ik al had gereageerd maar zie dat het niet zo is: wat is Orvelte een leuk dorpje! Jammer dat het hier ver weg is. We gaan 13 dec. een wekend naar Drenthe: weet jij nog iets leuks daar in de buurt of kom je zelf niet uit Drenthe?

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Trijnie, ik woon inderdaad in Drenthe.In dat weekend is er een grote kerstmarkt in Wezup. Die ken ik niet persoonlijk, maar het schijnt een grote te zijn (en ook heel druk). In hetzelfde weekend is de Victorian Christmas Fair bij de Oranjerie in Zeijen. Die is altijd heel gezellig. En Baret Brocante heeft kerstbrocantedagen op 12 en 13 december. Meer info op www.kerstmarktwezup.nl, www.de-oranjerie.nl en www.baretbrocante.nl. Zelf zit ik dat weekend in het buitenland. Heel veel plezier! Het is hier prachtig.
   Groetjes, Esther

   Verwijderen
 7. Wat een leuke post....is die bak met bruine rand een broodvorm ?..zitten er gaatjes in aan de onderkant..?...ik heb nl zo'n vak gekocht zonder bruine rand maar tegen mij zeiden ze dat er kaas ingemaakt word in Frankrijk .....fijne week verder liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me heel leuk Esther, echt een winterfair met die kou erbij.
  Bij jullie zijn er veel fairs rond deze tijd, dat hebben wij toch wel wat minder hoor, jammer dat het zo ver weg is, anders zou ik er zo even naar toe rijden.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen