vrijdag 26 december 2014

Kerstwandeling

Op tweede kerstdag zijn manlief en ik een stukje gaan wandelen. Helaas kan ik geen kilometerslange wandeling maken, maar als we rustig aan doen gaat het prima. Dat geldt nog meer als ik af en toe stop om foto’s te nemen. En in het bos raak ik heel geïnspireerd om foto’s te maken, zeker als de omstandigheden zijn zoals vandaag.

Omdat het vannacht zo gevroren heeft, was alles laag bij de bodem nog bedekt met een laagje rijp. Ik hoef niet te zeggen wat voor prachtige effecten dat geeft bij takken, blaadjes, dennenappels enzovoort. Maar zo tegen de middag was de dooi al aardig ingetreden, dus op een wat hoger niveau was alles nat en zag je overal druppeltjes water. Ook dat is een fantastisch gezicht bij al die dunne takken of die fijne naaldbomen die nog in de groei zijn en dus nog ‘luchtig’.


Ik heb geprobeerd om de sfeer op de foto te krijgen, maar dat blijft toch moeilijk. Zelf zien is toch het mooiste. Maar goed, iets is beter dan niets, dus hierbij wat plaatjes van onze kerstwandeling.

 


 
7 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Het zijn heel mooie foto's dus we krijgen echt wel een goed beeld van hoe mooi jullie wandeling geweest is... Heerlijk is het dan hè, om in zo'n prachtig bos te wandelen... Dan hoef je ook geen kilometers te maken... Alleen maar goed om je heen kijken en genieten...
  Fijn weekend,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lekker om zo even te wandelen, de natuur is nu ook zo mooi en op tweede kerstdag moet je altijd even de benen strekken:) doen wij hier ook.
  Nu is het hier verandert in een witte wereld, ook lekker om in te wandelen hoor.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De foto's zijn mooi geworden hoor. Altijd heerlijk zo'n winterwandeling. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De foto's zijn prachtig! Altijd fijn hè z'n winterse wandeling! Fijn weekend!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n wandeling, zo genieten in de natuur!! Wij hebben vandaag ook een heerlijke winterwandeling gemaakt in de zon, heerlijk!

  Hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sfeer goed vast te leggen op een foto is lastig maar toch goed gelukt!
  Ik wens je een goede jaarswisseling toe en een mooi 2015!
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn het mooie foto,s, even meegenieten van je wandeling, fijne jaarwisseling en ik hoop dat ik in 2015 steeds weer van je blogberichten mag genieten., groet Pauline (welkom als volger van Brocantemeuk)

  BeantwoordenVerwijderen