woensdag 10 december 2014

Rosa Rugosa

Sinds kort is er een nieuwe winkel in Groningen: Rosa Rugosa. Nu is Rosa Rugosa natuurlijk geen nieuwe winkel, want in Oldeberkoop is al langer een vestiging, maar in Groningen zijn ze wel nieuw. En daar maak je mij heel blij mee natuurlijk. Op loopafstand van mijn werk, in de Oosterstraat, vind ik nu de prachtigste spulletjes uit Scandinavië. Iedere ochtend rijd ik er met de bus voorbij en kijk ik even naar de kleine maar oergezellige etalage, die steeds verandert.

Bij Rosa Rugosa kun je van alles kopen: van kookboek tot kandelaar, van siroop tot brocante klepbank uit Zweden. Rosa Rugosa is vooral gespecialiseerd in Scandinavische producten. Dat kan gaan om prachtige brocante items (veel meubels), maar ook om nieuwe spullen. Wil je een Zweeds schapenvacht? Of zo’n prachtig voddenkleed? Lekkere Scandinavische jam van vossenbessen? Het kan allemaal bij Rosa Rugosa. Maar je kunt er ook terecht voor speciale verfsoorten of artikelen om buiten te koken.

De meubels zijn stuk voor stuk pareltjes. Maar ja, hier spreekt dan ook een liefhebber van klepbanken en oortafels. En er is veel meer: kasten en secretaires, schommelstoelen, schitterende blauwe kinderbedden en natuurlijk de Moraklok. Rosa Rugosa verkoopt ook bijzondere brocante spullen als troggen of Dalapaardjes.

In Groningen is uiteraard maar een deel van al dat moois te zien. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de leuke collectie aan kleinere artikelen en woonaccessoires. Leuke boeken, stoer servies, kandelaars en waxinelichthoudertjes, houten planken, allerlei lekkernijen en in deze tijd natuurlijk de kerstdecoraties. Maar Rosa Rugosa is vooral ook een plek om inspiratie op te doen: het is een heerlijke winkel met een prachtige sobere en toch kleurrijke stijl.

Dus, wat mij betreft echt een aanvulling op het Groninger winkelaanbod. En zijn Groningen, Oldeberkoop en Slochteren toch net iets te ver weg voor je? Gelukkig is er ook een website met  informatie, sfeer en webwinkel: klik hier. En het is zo leuk bij Rosa Rugosa dat bijna iedere foto lukt, dusse.... veel kiekjes. 


Ben je dol op de Scandinavische sfeer? Dit weekend vindt bij de Fraylemaborg in Slochteren de Zweedse kerstmarkt plaats, waar je Rosa Rugosa ook kunt vinden. En een Loppis! En nog heel erg veel meer, neem alvast een kijkje op de website (klik) of facebookpagina (klik).  
 

  
de etalage

en tot slot nog een overzichtje6 opmerkingen:

 1. He wat leuk, had ik nog helemaal niet gehoord. Ga gauw eens kijken, bedankt voor de informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik heb even bij ze geneusd, leuke items hebben ze. Ze mogen voor mij wel een winkel openen in de andere uithoek van Nederland: Zuid-Limburg...
  Dankjewel voor de tip!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet dat Rosa Rugosa nu een winkel in Groningen heeft! Joepie, dank voor de tip. Ik ga er gauw eens heen, mooie spullen daar! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n winkel in de nabijheid. Groningen is zo wie zo leuk om even rond te wandelen in de pauze lijkt mij. En als je dan een paar leuke winkels in de buurt hebt!
  Veel plezier!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik wordt al hebberig van de foto's Esther haha...
  Leuk zo'n winkel in de buurt :-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zeker een leuke winkel. Die onthoud ik even. Bedanky voor de tip. Lieve groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen