dinsdag 16 december 2014

Prachtig Praag

Met mijn collega’s ben ik een paar dagen naar Praag geweest. Het was al weer bijna 15 jaar geleden dat ik voor het eerst in deze prachtige stad was, dus voor mij was het hoog tijd om de kennismaking te vernieuwen. We logeerden in het fijne hotel Carol vlak bij de O2-arena (klik hier voor de website).

Praag is een heerlijke stad. Het centrum is lekker compact, dus het meeste is lopend te doen, maar er is ook uitstekend openbaar vervoer. Met een 24-uurskaartje kun je zowel gebruik maken van de metro als de tram en dat is prettig, want ook buiten het centrum zijn interessante bezienswaardigheden, zoals de burchtheuvel Vysherad. Twee dagen ter plaatse is dan ook veel te weinig. Gelukkig ga ik binnenkort nog weer terug, maar dan met manlief.

In het centrum van Praag is het heerlijk dwalen. Je kunt langs de oevers van de Moldau lopen, over de bruggen slingerend van de ene kant naar de andere kant. Of gewoon slenteren door de straten met pastelkleurige huizen met de prachtigste ornamenten in verschillende stijlen. Je moet alleen opletten waar je loopt; ik keek steeds naar boven naar al die schitterende huizen. Het is ook prettig winkelen in Praag, zelfs de onvermijdelijke souvenirwinkels hebben tussen de ‘Praha’-rommel ook mooie spullen staan. Op de pleinen is het heerlijk mensen kijken en in deze tijd zijn er overal gezellige kerstmarktjes.

En dan zijn er natuurlijk nog de beroemde bezienswaardigheden, waar ik maar een aantal van heb gezien en dan nog niet eens van binnen. De Praagse burcht met kathedraal en het Gouden Straatje. De Karelsbrug met de beelden en het levendige entertainment en een prachtuitzicht over de Moldau. Het oude stadsplein met de astronomische klok en de Tinkerk. De kruittoren naast het prachtige Representatiehuis. Het Mucha- of Kampamuseum of een van de andere musea of tentoonstellingen. De joodse wijk met het indrukwekkende joodse kerkhof. Ach, er is zoveel.


Het was ook nog eens fantastisch weer, een graadje of 10, droog en met af en toe een beetje zon.Geniet mee met wat foto’s. Binnenkort volgt nog een blogpost over een heel bijzondere tentoonstelling en volgend jaar natuurlijk meer over Praag.


 

 
links een bijzonder standbeeld,
rechts het dansende huis alias 'Fred & Ginger"


 

 


8 opmerkingen:

 1. prachtige stad en mooie foto,s.
  Ik kan erg genieten van die verhalen.
  Groet Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,
  Wij zijn zes jaar geleden in Praag geweest en we vonden het ook een prachtige stad. We hebben er echt genoten van al het moois...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is veel te zien, van alles wat. Goed dat je nog een keer terug gaat, leuk!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om met je collega's te gaan, leuk om alles na 15 jaar terug te zien, was er veel veranderd?
  Wij waren er een paar jaar geleden, ik heb ook genoten!!

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Praag toch een mooie stad, dank je wel dat je zulke mooie foto's laat zien.
  Die mok met room bovenop ziet er wel erg lekker uit ;-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je in Praag bent geweest, mooie foto's. Mijn dochter vertrekt morgen met haar vriendinnetje en haar ouders voor 5 dagen naar deze mooie stad. Ik zal haar straks even 'lekker' maken met je foto's...(kan zij dit doen met ons als ze terug komt ;-)), hihi).
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke uitstap. Praag staat bij mij ook op het lijstje. Ben er nog nooit geweest. Rond deze tijd lijkt het me zo prachtig. Leuk om jouw foto's ervan te zien. Fijne dag en lieve groet, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk, met de collega's naar Praag! Jeetje ik ben nooit verder gekomen dan Groningen. Heerlijk voor jou en je collega's. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen