zondag 1 juni 2014

Garage Sale

Mijn zus en haar buren hadden bedacht dat het leuk zou zijn een garageverkoop te houden. En dat was inderdaad een leuk idee, want er waren veel mensen uit de straat enthousiast. Zaterdag 31 mei stond dus al even in de agenda.

Nu had ik nog een kratje met rommel staan (over van een rommelmarkt) en na nog een rondje huis had ik een kleine verzameling kringloop-items voor de sale. Beetje brocante er bij en dan nog wat zelfgemaakte spulletjes. Zus is heel creatief met potten: met kantjes, poëziealbum- en vintageplaatjes, oude boekpagina’s, of kranten, of muziekpapier, lintjes en pareltjes versiert ze ordinaire jampotten en maakt er ware beauties van. Ik heb het bescheiden stoer gehouden: ook potten, maar dan gevuld met Engels drop, dekseltje met schoolbordverf, krijtje aan touwtje en de tekst ‘voor papa’. Alvast voor vaderdag.


Het was een mooie gelegenheid om weer eens lekker te ‘fröbelen’. Naast de vaderdagpotjes heb ik nog wat waxinelichthoudertjes versierd, onder andere met een glas- en porseleinstift. Kon ik dat mooi eens proberen, voordat ik er mee op servies ga tekenen. Eerlijk gezegd viel me dat wat tegen. De tekst was niet egaal zwart en werd ook snel lichter. Maar de potjes met de tekst ‘Lights in white satin’ (vanwege het wit satijnen lintje)
zijn best grappig geworden. Ook de waxinelichtjes zelf moesten er aan geloven. Met de stoftape van Søstrene Grene (Xenos heeft ze nu ook) heb ik ze wat opgepimpt. Eerst moesten we natuurlijk wel proberen of dat wel kon, dus ’s avonds hebben we zo’n kaarsje opgebrand. Niks aan de hand.

De dag na Hemelvaart had ik vrij genomen en zijn de kralendozen tevoorschijn gekomen. Het was al weer een tijd geleden dat ik sieraden had gemaakt en ik had er zin in. Ik heb twee mooie armbanden gemaakt. Vooral de eerste vond ik heel erg geslaagd en dat waren meer mensen met me eens: de foto stond maar kort op facebook, of er was al een gegadigde. Die armband heeft het dus niet tot de garageverkoop gered.


Op zaterdagochtend scheen het zonnetje al vroeg en de straat was vrolijk versierd met vlaggetjes. Verspreid over de hele straat zag je tafels, kleden, zelfs aanhangers vol met allerlei koopwaar. Het aanbod bestond vooral uit de spullen die je op vrijmarkt ziet: heel veel speelgoed, wat kleding, huisraad en meer van dat spul. Al was het niet echt druk, het liep toch gezellig door. Veel heb ik niet verkocht, al kon ik wel iemand blij maken met mijn siroopflessen uit Frankrijk (die ik zelf altijd als waterfles gebruik). Maar om de winst ging het eigenlijk ook niet. Zus en ik hebben een hele gezellige ochtend gehad, ik heb weer wat oude bekenden gesproken en ik ben de dagen ervoor lekker bezig geweest.


8 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n garageverkoop. Wel jammer dat je niet veel hebt verkocht, maar een gezellige ochtend is altijd goed toch? Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om met elkaar zo'n garageverkoop te doen.
  Hoewel niet veel verkocht, tot weer leuke contacten gesproken en het gezellig gehad.
  Die lichtjes vind ik wel leuk, ik heb het met kerst ook een keer gedaan.
  Wens je een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappig idee inderdaad, jammer dat je niet veel hebt kunnen verkopen maar als je er lekker van hebt genoten is dat minstens zoveel waard.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat het dan in ieder geval gezellig was, dat maakt de minimale verkoop toch nog een beetje goed. En dat raak je vast een andere keer wel weer kwijt!
  Je hebt leuke spulletjes gemaakt!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk idee en wat een leuke spullen hadden jullie...
  Je armbanden zijn ook prachtig... wat knap van je...
  Ik wens je een heel fijne week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er allemaal superleuk uit! En fijn dat je het zo heerlijk vond om te rommelen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De voorbereidingen zijn al zo leuk, jullie spullen zien er leuk uit.
  Misschien doe je het nog eens, wie weet komen er dan meer mensen op af.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent lekker creatief geweest. Ik kan wel begrijpen dat deze armband snel verkocht was, hij is erg leuk!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen