donderdag 12 juni 2014

Boite de Mer

Ik ben dol op schelpen. Er zijn zo veel verschillende schelpen en je kunt er zo veel mee... Het leukst is natuurlijk om ze zelf te verzamelen, maar wij gaan niet zo vaak naar zee, dus af en toe koop ik ook wel wat. In Normandië heb ik ooit een zakje van die witte oesterschelpen bij elkaar gesprokkeld. Ik vind ze nog steeds schitterend; ze zijn zo stoer en ruw gevormd, maar hebben dan weer zo'n parelmoer glansje. Niks is zo mooi als de natuur zelf.

Inmiddels heb ik best wat schelpen verzameld. Ik noemde al de oesterschelpen, en ik heb ook wat decoratieschelpen in verschillende formaten plus wat kleintjes die ik in Zeeland van het strand plukte. Afgelopen weekend op Schiermonnikoog heb ik deze scheermessen verzameld. Die zijn ook zo mooi! En ik heb er ook een paar heel fraaie kaarten van schelpen gekocht.

Al met al voldoende aanleiding om de boite de vin weer eens van een nieuwe inhoud te voorzien. Met als thema: schelpen! Rechtsonder liggen twee van de grofste oesterschelpen uit Normandië, samen met een prachtige spiraal met pokken er op. Links een stilleven van wat houtstronkjes met de 'klassieke' schelp. Het kleintje was een dubbele, door manlief op Schier opgepikt. Helaas zijn ze van elkaar losgeraakt.

Op de bovenverdieping van mijn wandkistje staan de schelpenkaarten uit Schiermonnikoog. Heb ik te veel gezegd? Ze zijn zo prachtig: lekker eenvoudig en mooi van kleur. Links staan wat glaasjes met strandzand en wat schelpjes. Een witte slakkenhuisschelp (ja sorry, ik ken de namen niet) en een verfijnder exemplaar van de Normandische oester liggen ernaast. Aan de rechterkant staat nog zo'n glaasje zand, liggen nog twee van die prachtige slakkenhuisschelpen én een jampot met de nieuwste aanwinst: de scheermessen (of tafelmessen of zwaardschedes).

En als het nu weer een hele tijd duurt voordat de boite heringericht wordt, is dat helemaal niet erg. Zo hebben de verzamelde strandvondsten een mooi plekkie. Enne ... er komt misschien nog wel wat bij, want we gaan een weekend naar Texel.8 opmerkingen:

 1. Wat mooi...zo'n kastje met herinneringen.
  De kaarten herken ik: ik heb er ook een paar. En schelpen.....daar kan je nooit genoeg van hebben! Op het strand zie je mij dan ook vaak met gebogen hoofd lopen om te kijken of ik nog mooie vinden kan!
  Toch zie ik de zee ook wel hoor!
  Wat zijn die slakkenhuisschelpen mooi zeg, heb je die hier in ons land gevonden?
  Een prachtig kastje en veel plezier op Texel.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,
  Dit geeft zo'n heerlijk zomergevoel, al deze schelpen bij elkaar en dan samen met die prachtige kaarten. Wat een mooie verzameling zo... De kleuren zijn super!
  Nou zeker niets te veel gezegd, ik vind het prachtig!
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schelpen hebben ook bij mij een enorme aantrekkingskracht. Ik loop dus ook altijd krom op het strand, haha. En dan het liefst zo wit mogelijk (hoe kan het ook anders), maar voor de scheermesjes maak ik een uitzondering. Die zijn qua vorm al heel mooi (leuk om ze met een touwtje om een waxineglaasje te wikkelen).
  Je schelpen-kastje is heel mooi. Die twee grote slakkenhuizen zijn ontzettend foto-geniek! Krijg weer zin in strand....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan! Heerlijk zomers ook. Altijd leuk van die themahoekjes. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat erg leuk zo deze verzameling, Vooral omdat je het zelf her en der bij elkaar hebt gesprokkeld. Prachtig hoe de natuur dit soort moois laat zien.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie verzameling, Esther, en wat heb je ze mooi gestyled in het kastje.
  Op en top zomer!
  Je kaarten die je hebt gekocht zijn ook heel mooi!
  Geniet ervan!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk, Esther. Schelpen doen me altijd denken aan de zomer!
  Je hebt ze een mooie plek gegeven!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Esther,
  Ik kan geen emailadres van jou vinden om een kaartje voor Annette te versturen. Wil je mij misschien even mailen: merelviool@gmail.com

  LieFs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen