maandag 9 juni 2014

Een dagje Schier

Op 1e Pinksterdag zijn manlief en ik met een vriendin naar Schiermonnikoog geweest. Mijn man en ik waren er nog nooit geweest, wat op zich wel vreemd is voor noorderlingen. Gelukkig komt onze vriendin er ieder jaar minstens één keer, dus we volgden haar graag. Direct bij de boot huurden we fietsen en zo gingen we (manlief en ik op de tandem) naar Schier-dorp. 

deze bankjes aan huis zie je veel
in het dorp
We liepen wat rond door het leuke dorp en bezochten enkele winkels. Er zijn veel van die leuke combi-winkeltjes op Schiermonnikoog: combi van kleding en dingetjes voor in huis, combi van boeken en souvenirs of een combi van tapas en suikerklontjes. Er waren helaas ook veel winkeltjes gesloten, maar gelukkig was er nog genoeg te kijken. Bij Ogygia (combi van kunst en schelpen en meer moois) kocht ik mooie kaarten en een schattig vaasje. Maar vooral bewonderde ik de prachtige ‘kroonluchter’ van parels. Het was een soort krans waar allemaal strengen zoetwaterparels hingen, in verschillende formaten en diverse tinten wit. Met nog wat glas erbij was het een prachtig gezicht, zeker voor iemand die van parels houdt, zoals ik.


 

Zo midden op de dag was het weer wat minder fraai dan we hadden gehoopt en manlief had geen jas of vest bij zich. Dus we togen naar ‘Schier Fashion’, waar we een mooie maritieme trui kochten (marineblauw met wit). Het regende niet echt door, gelukkig, dus we hesen ons op tandem en fiets en reden over het prachtige eiland richting strand. Er is nog best veel bos op Schier en er stond van alles in bloei, dus het fietstochtje was echt genieten. Ik vond vooral de duinrozen schitterend.


Op het terras van strandpaviljoen Marlijn was het heerlijk toeven. De zon deed erg zijn best om door te breken en dat was al lekker voelbaar aan de temperatuur. We vonden een mooi plekje en genoten van de mensen om ons heen, het weer en vooral ook de lunch. Wat hebben ze daar lekkere dingen op de kaart. Wij bestelden alle drie wat anders en proefden van elkaars bestelling. Er was heerlijk gerookte zalm, een salade met kip, eend, noten en heul veul meer en ook Libanees platbrood met gehakt en tomatensalsa. We hebben er zo’n twee uurtjes gezeten en zijn daarna nog even het strand op gegaan. Schiermonnikoog heeft een enorm breed strand. Voor thuis heb ik wat scheermessen verzameld.
Ook de fietstocht terug was fijn. We stonden opeens tussen de koeien, poseerden voor de tandemfoto en reden lekker rustig richting het dorp, waar we nog een kopje koffie dronken. We namen de (extra) boot van 18.00 uur terug. ’s Avonds, jullie voelen het vast al aankomen, vielen we als een blok in slaap: rozig van het strand en de zee.

 

stilleven op het strand7 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Wat hebben jullie een heerlijk dagje gehad zeg. Dat zie je zo... Heerlijk om zo'n eiland op de fiets te verkennen. Ik ben nog niet op Schiermonnikoog geweest, maar wel op Vlieland en Terschelling. Vlieland vond ik het mooist... daar huurden wij ook fietsen. Prachtige schelpen heb j verzameld. En de foto's vind ik heerlijk... zo geniet ik lekker even mee... Ik had ook die groepsfoto wel willen zien... haha...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog nooit op een ander wadden-eiland geweest dan Texel. Het lijkt me wel heerlijk om daar te vertoeven, als ik deze prachtige foto's zie. Ze hebben altijd van zo'n prachtige verstilde dorpjes, denk ik dan. Heerlijk om daar doorheen te kuieren...Tja, en strand is altijd goed!
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik hou van Schier... Ik kom er minstens een keer per jaar, het liefst vaker.
  Dus, ik snap heel goed dat jullie een fijne dag hadden.
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik kom er bijna wel 1 keer per jaar, heerlijk eiland! Fijn dat jullie zo genoten hebben. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genieten daar hè en je hebt meteen ook het gevoel echt even weg te zijn.
  Wij deden vroeger met de kinderen wel eens een dagje Schier, zo mooi en leuk daar!

  Lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk dagje, lekker uitwaaien, genieten. Het is voor ons een behoorlijk eind rijden voor slechts een dagje maar wel dubbel en dwars waard.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, Schiermonnikoog betekent volop genieten van rust, ruimte en natuur. Zie ook eens www.schierweb.nl, de uitgebreide website over het eiland.

  BeantwoordenVerwijderen