dinsdag 24 juni 2014

Franse markt


mooi hoekje bij Granny Mai
Het was een brocanteweekendje, de afgelopen dagen. Vrijdag was er de markt in Diepenheim, zaterdag stond Ermelo op het programma en zondag was brocantedag in Medemblik. Maar vrijdag moest ik werken, zaterdag had ik geen auto en Medemblik was me net iets te ver. Wat doe je dan? Je gaat naar de Franse markt in Ruinerwold en combineert dat met een bezoekje aan Anno Oud. Zuslief had er ook wel oren naar en manlief ging ook mee.

Wat ik me nu precies bij een Franse markt moest voorstellen, wist ik niet. Wel dat er een aantal brocanteurs zou zijn en dat is al genoeg. Smile. Verder verwachtte ik eigenlijk kraampjes met Franse producten of lekkernijen, een muzikale omlijsting met chansons of accordeon en zo. Niets van dit alles. Het Franse aspect is ons eerlijk gezegd wat ontgaan, of je moet brocante per definitie Frans vinden (wat weer niet klopt, want er is zoveel moois uit eigen land, België, Engeland, Tsjechië, Zweden en veel meer). Verder was Dionne van Mentha Brocante en Kruiden aanwezig en zij had natuurlijk wel van die fijne Franse zeepjes mee (en lavendel). En, dat moet gezegd, een van de standhouders droeg een baret.

Dat alles mocht de pret niet drukken, want het weer was fantastisch. En de aanwezige brocanteurs hadden prachtige spullen bij zich. Het was een mix van (voor mij) bekende namen als Granny Mai en Anno Oud en adresjes waar ik wel van had gehoord, maar nog niks had gezien (No Milk Today en De Jutter). Bij No Milk Today heb ik wat langer staan kijken, want die staat hoog op de lijst ‘te bezoeken’. Steeds als ik foto’s van deze brocantezaak zie, valt mij op hoe fris en kleurig alles is. De Jutter is een adres waar mijn broer het al een paar keer over heeft gehad. Vanaf vandaag staat ook deze hoog op de lijst, maar dat is natuurlijk goed te combineren met No Milk Today en Anno Oud. En ik heb nog iets leuks te melden! Wij hebben een heuse klepbank gekocht: een mooi oudje van zo’n twee meter met twee kleppen! Het was het idee van manlief en ik zeg geen nee natuurlijk. De Jutter heeft 'm vanavond afgeleverd.


Al met al dus zeker een leuk uitstapje, al was er niet veel Frans aan. Maar ach… geef me zonneschijn en een gezellige markt met fraai brocante in een mooie omgeving en in leuk gezelschap en mijn zondag is geslaagd!


Fraai brocante bij De Jutter


even een lekker ijsje


Fijne spulletjes bij No Milk Today

 

7 opmerkingen:

 1. Ze geven sommige marktjes inderdaad soms toch een beetje een onterechte naam. Wel jammer want dan zijn je verwachtingen wellicht wat hoger. Maar fijn dat je toch lekker rond hebt kunnen neuzen tussen de mooie spulletjes. Ik moest ook maar eens op zoek gaan naar een leuke markt in de buurt. Heerlijk!

  Ben benieuwd naar je klepbank, wij hebben er thuis ook één staan. Zitcomfort is helaas niet optimaal op zo'n houten bank dus heb er een kussen op gelegd. ;)

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de markt niet tegenviel ondanks het gebrek aan een frans tintje. Ik ben benieuwd naar je klepbank. De Jutter heeft leuke spullen ik ben er eens geweest en heb er ook een post over gemaakt. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt in elk geval een gezellige dag gehad, ondanks dat het niet zo Frans was.
  Maar als er leuke kramen staan dan heb je in elk geval mooie dingen te bekijken.
  Ik ben benieuwd naar je klepbank!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's! Maar geen foto van je nieuwe aanwinst.... Ben heen benieuwd.
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al met al was het dus toch gezellig en ben je lekker geslaagd. Ik wil ook die klepbank wel zien, hoor!
  Fijne dag, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een naam er is vlug aangeplakt, Frans geeft meteen een bepaald sfeertje aan (en terecht zoals je schrijft, er zijn meer landen waar prachtige brocante vandaan komt). Maar als ik de foto's zie, denk ik toch dat het een leuke markt is geweest, want ik zie genoeg leuke spulletjes voorbij komen.
  Ben heel benieuwd naar je klepbank. Staat hier ook nog op mijn verlanglijstje...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Frans of niet lijkt me een geweldige brocante markt en voor mij mag dat hier in het zuiden des lands ook eens wat vaker georganiseerd worden. Dan neem ik mijn lief ook mee en je ziet wel dan worden ook leuke spullen gekocht haha...ben benieuwd naar je klepbank....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen