zaterdag 9 maart 2013

Zo moeder zo dochter

het bankje

Op de herdersfair maakte ik kennis met Sanne van ‘Servies en Brocante’, een ontzettend leuke website met de prachtigste brocante. En ook een fantastische kraam. Zo af en toe keek ik in de website en vergaapte me aan de mooie spulletjes, tot ik opeens een leuke bank zag. Betaalbaar ook. Na overleg met manlief bestelde ik de bank. Wij hebben ramen tot aan de grond en zetten zo’n bankje ervoor, een ‘echte’ vensterbank dus. We konden het bankje ophalen bij de winkel van de moeder van Sanne. Geen idee wat voor winkel dat was, maar manlief en ik togen naar Slochteren. Blijkt moeder Janneke een bijzonder mooie brocantewinkel te hebben. Met de leukste spullen: veel servies, tafels en krukjes, regalen enzovoort. Enorm leuk gestyled: ik wilde bijna alles wel kopen. Een schitterende kachel verwarmde de ruimte en we voelden ons erg welkom, zeker toen Janneke binnen een paar minuten vroeg of we een kopje koffie wilden. Helaas hadden we veel te weinig tijd, ik had nog graag verder even rondgekeken. Ook mijn fototoestel had ik niet bij me. Dus ik beloofde dat ik terug zou komen, ook om jullie via mijn blog mee te laten genieten. In de tussentijd kon ik genieten van de winkel van dochter Sanne. 

Vandaag ben ik opnieuw naar Nuzzelspul gereden, samen met mijn zus. Ook zus raakte helemaal in vervoering van Janneke’s stijl. “Ja, dit is helemaal wat ik mooi vind.” Zei ze. Toen Janneke vroeg of we ook even binnen wilden kijken, namen we dat aanbod graag aan. Volgens mij heb ik de hele tijd met mijn mond open gelopen, zo mooi vond ik het. De slaapkamer in roomwitte tinten met lichtbruine accenten. De woonkamer met fantastisch weggewerkte tv en een heerlijke sfeer. De serre waar het nu te koud was. Maar ik was vooral weg van de keuken, om wat specifieker te zijn: het servies. Noem het maar Esther-heaven. Stapels wit en cremewit brocante servies, waaronder tientallen spoelkommetjes. Spoelkommen in alle soorten en maten, glad of gefacetteerd, gaaf of met gebruikssporen, beboterd, you name it. En ook nog een fraaie verzameling spoelkommen mét prints.  Uiteraard gingen wij niet zonder aankopen weg. Zus kocht (eindelijk) het regaal dat ze zo graag wilde en ik toog huiswaarts met een wandkastje, een weegschaal, een mooie schaal met deksel en een hernieuwde droom over een servieskast vol brocante servies. En met foto's van de winkel!

Aanraders dus! Gewoon eerst in de winkel van Sanne kijken: Servies en Brocante. Als u dan wat besteld  heeft, gaat u het ophalen bij Janneke en winkelt u vrolijk verder bij Nuzzelspul. Neem wel extra geld mee, want dat is vast nodig. Het adres: Noorderweg 19 te Slochteren. Op zaterdagmiddag geopend.

spoelkommetjes

en nog meer spoelkommetjes

de hele winkel is sfeervol

prachtige kroonluchters

servies en meer
leuke kastjes en terrines

en aangenaam gezelschap :-)

5 opmerkingen:

 1. Een winkel om je hart op te halen, wat een leuke spullen...geen wonder dat je terug ging...wij kunnen nu lekker meegenieten.
  Leuke spullen, zeker een aanrader als ik eens richting mijn dochter ga...

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor de rondleiding, ziet er allemaaaaaaaaaaal
  bijzonder uit, is dus wel een ritje naar Slochteren waard.

  Doei Doei Greet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PRACHTIGGGGGGGGGGG ...ooohhh echt mooi♥ die stijl♥ als het niet zover was ging ik♥ er ook kijken helaas dus ik Geniet♥ van je mooie♥ foto's♥..;))
  Fijne Zondag♥ en week♥ lieve♥ Lente♥ Groetjes Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor!!! De webwinkel van Sanne ken ik, maar bij Nuzzelspul ben ik nog nooit geweest. Wil ik wel erg graag eens heen. Zeker nu ik jouw foto's heb gezien.
  Groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke rondleiding hier.......zeer sfeervol.
  Enne...je bankje is een plaatje.

  Fijn weekend

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen