vrijdag 22 maart 2013

Brocanteroute langs Ditjes en Datjes

Tjotter-keteltje

Zus en ik gingen op brocanteroute. We hadden zelf wat adresjes verzameld en zouden wel zien hoe ver we kwamen. Natuurlijk zijn we veel te laat vertrokken, want te lang koffie gedronken en zo… Het was vreselijk weer: koud en regenachtig, maar daar laten we ons natuurlijk niet door weerhouden. Eerst maar eens langs Tjotter, want ik was daar al veel te lang niet geweest en zus nog nooit. Het was weer heerlijk snuffelen tussen al die mooie spulletjes. Tjotter heeft heel veel verschillende brocante, vooral veel kleinspul, maar ik zie op facebook ook prachtige meubelstukken langskomen. En je kunt er de JDL halen, ook niet verkeerd. Zus heeft een schattig zeepbakje gekocht en ik een lief emaille keteltje in heel heel heel zachtmintgroen.

Vervolgens reden we naar Zuidlaren. Het was even zoeken naar een parkeerplaatsje; in de hoop dat er op zaterdag niet al te veel bussen langskomen heb ik de bushalte maar gebruikt. Ditjes en Datjes is een brocanteadresje dat ik nog niet kende, en zus ook niet. Het was buiten zo koud dat de kachel aanstond. Dat geeft meteen ook een lekker sfeertje. Bij Ditjes en Datjes is het heerlijk snuffelen. Veel meubeltjes, maar ook allerlei decoratie en opgezette fauna. Speciaal voor Pasen lag er een platgeslagen kip, die voor de nodige hilariteit zorgde. De eigenares vertelde me dat ze een voorkeur heeft voor de pure meubeltjes. Geen gepimp met witkwast, gewoon de kleur zoals die er op zit, mooi afbladderend. Uiteraard is het weer geen probleem als er een paar decennia geleden gepimpt is. Zo ontdekte ik aan een haak aan de zolderbalk een mooie emaille kan met een hele dikke laag witte verf, waar ook al weer stukken vanaf gebroken zijn zodat de oorspronkelijke rode kleur te zien is. Love it! In een kastje ontdekte ik ienieminie verpakkingen van leukoplast en andere medicinale dingen. Er is zoveel te zien. Uiteindelijk viel ik toch het meest voor een hele oude emaille groene koffiepot met een prachtige print. Het vogeltje is zo mooi, dat ik het niet kon laten staan. De hyacint die er in prijkte is inmiddels vervangen door een primulaatje, maar het gaat toch vooral om de pot zelf. Blij mee! Ditjes en Datjes is zeker een bezoek waard als je van brocante houdt. Het adres maakt deel uit van een leuke brocanteroute door Drenthe en Groningen; ook Baret Brocante hoort erbij. Meer info op de website.

Zus en ik lunchen in het Brinkhotel (lekker broodje gerookte kip) en warmen wat op. Het is inmiddels half 3, dus we slaan wat adresjes over en rijden naar Nuzzelspul in Slochteren, ons hoofddoel van vandaag. Daarover heb ik al eens een blog gewijd, het was een bijzonder geslaagd bezoek. We hebben onze snuffeldag afgesloten met een bezoekje aan Entree De Punt, een winkel met vooral nieuw brocante en een gigantisch assortiment aan kunstbloemen. Om kwart voor 5 sneaken we nog snel even het tuincentrum in voor het primulaatje en wat bolletjes voor zus. Er wordt al omgeroepen dat de boel dicht gaat, maar ik ken de sluipweggetjes, dus we zijn op tijd bij de kassa. Volgende keer gaan we een uitgebreidere route doen. En op tijd weg dus.


 

Deze staat nu bij me thuis.5 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie spullen! En die theekan is super wat een mooie kleur en dat vogeltje erop!
  Super!
  Lieve groet, Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van alle adressen is Ditje en datjes voor mij wel het leukste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn mooie spullen, die schaal met geweien.. gaaf!

  Fijn weekend,
  inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtkan......echt een pronkstukje!
  Ja Ditjes en datjes......top!

  Fijn weekend

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit klinkt als een heerlijke tour....en dan thuiskomen
  met mooie spullen, je kan is prachtig.
  Geniet van je weekend,

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen