zondag 11 oktober 2015

Wandelen in het bos

Het is zo heerlijk en ondanks dat doen we het veel te weinig: wandelen! Gewoon lekker een uurtje het bos in, of de hei op, of gewoon tussen de weilanden. We genieten ervan, we komen tot rust, we houden fijne gesprekken én het is goed voor ons. En de weergoden zijn ons de laatste tijd ook nog eens gunstig gezind. Dus waarom komt het er niet zo vaak van?

In ieder geval hebben we ons vorige week zondag gegund om weer eens het bos in te gaan. Ik had een mooie wandeling uitgezocht in de buurt van Norg en Roden, maar zoals gebruikelijk kwam dat er niet van. De navigatie gaf aan dat het beginpunt zich precies tussen twee parkeerplaatsen bevond en wij parkeren dan bij de verkeerde. Maakt niet uit, ook van daaruit kun je prima wandelen. Wij zijn niet de enige vandaag en dat is niet zo verwonderlijk. Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is aangenaam.

Manlief en ik wandelen wat rond en genieten van de geuren en vooral kleuren van het bos. Het wordt bijna een sport om paddenstoelen te vinden. Het zijn er veel, dus dat is niet zo moeilijk. Je merkt wel dat hier veel gelopen wordt, veel paddenstoelen zijn geknakt of beschadigd. Ook vanmiddag rennen er honden rond, lopen kinderen door bergen bladeren en komen fietsers vrolijk bellend langs. Maar zo af en toe, als er even niemand in de buurt is, wanen we ons alleen in het bos en genieten we van de rust en stilte. En het gezoem van insecten.

Na de wandeling gaan we nog ergens een kopje koffie drinken. Dat maakt de fijne zondagmiddag compleet.


5 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Wat heerlijk is dat hè, om zo te wandelen en te genieten van het buiten zijn. Vooral je laatste foto vind ik heel erg mooi.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En of jullie gelijk hadden, het is zo heerlijk nu in het bos!
  En bij jullie in Drenthe zijn mooie bossen! Ons caravannetje staat er nog een klein poosje dus ik hoop op nog een paar wandelingen. XX esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice photos :)
  BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
  Maria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren een fietstochtje gemaakt in de buurt van Norg en Balloo, heerlijk maar wel fris.
  Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelijk heb je! Het is echt genieten in het bos. Gisteren was het zo'n heerlijk weer en toch was er hier van alles te doen, dat nét meer voorrang had, jammer. Eventjes hebben we op onze buitenbank gezeten voor een pauze en mijmerde ik dat het ook wel heerlijk zou zijn om nu zo heerlijk in het bos te wandelen met al zijn mooie kleuren...Gelukkig kan ik nu genieten van jouw prachtige foto's...Hopelijk is het volgende zondag net zo'n weer...mét een lege agenda!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen