donderdag 15 oktober 2015

De eerste kerststerren

Ja, de eerste kerstfair is al weer bezocht. Afgelopen zondag waren zus en ik bij Brocaatje, die haar huis weer helemaal in wintersfeer had gebracht. Karin en Kars beginnen al in september met de inrichting en het opzetten van kerstbomen. Als de datum van het open huis nadert, komen er steeds meer artikelen bij. Kars vertelt dat het soms nog wel spannend is welke bestellingen wel en niet worden geleverd en in welke hoeveelheid. Dus er zit nog wel een stuk improvisatie bij, maar dat is ze wel toevertrouwd.

Ook deze keer is de ontvangst heel hartelijk. Het haardvuur brandt, hondje  Joy begroet ons al blaffend en dit jaar doet nieuwe aanwinst Indy vrolijk mee. Als we aankomen is het net wat rustig, maar er zijn al heel wat mensen langs geweest en Brocaatje heeft de nodige spullen verkocht. Zelfs tijdens de fair moet er het nodige geschoven en heringericht worden.

Zus en ik doen eerst een rondje en zien alweer allemaal leuke spullen liggen. Sommige artikelen kennen we van eerdere bezoekjes, maar er is ook veel nieuws te zien. Heel grappig vind ik de platte houten ballen met uitsparingen (sterren, tekst), maar ook het rijtje kleine huisjes met de adventsgetallen er op is erg leuk. Dat je al zo makkelijk weer in kerststemming kunt komen….

Uiteindelijk, na een kopje soep (zus) en beker chocomelk (ik) en een rondje foto’s maken, gaan we nog een keer langs alle mooie hoekjes om wat aankopen uit te zoeken. Dit jaar gaan we allebei voor bakvormpjes. Met nog wat kerstdingetjes er bij natuurlijk, het is niet voor niets een kerstfair. Het open huis bij Brocaatje was weer supergezellig en bijzonder geslaagd.


Kon je er niet bij zijn? De kerstartikelen zijn in de webshop van Brocaatje te vinden: klik hier. Op de foto’s een kleine impressie. 


  

7 opmerkingen:

 1. Het lijkt nog ver weg, kerst. Maar voor je het weet zitten we zo weer in de kerstdozen te neuzen. Goh, hebben we nét de winterkleren van zolder gehaald...
  Leuke kerst-ideetjes al gezien, maar toch wacht ik even...het gaat al zo snel...Maar de site geef ik t.z.t. wel even door aan mijn huisgenoten...altijd handig voor ze...én makkelijk, hihi.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gezellig en sfeervol uit! Het kille en sombere herfstweer werkt wel mee aan de kerststemming;)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mijn gevoel nog vroeg, maar de sfeer is wel leuk!

  Lieve groet,
  gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig, ik krijg er al bijna weer zin in maar toch nog maar even wachten. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is mij toch echt nog iets te vroeg om al in kerstsferen te geraken, maar ik zie wel heel veel moois voorbij komen. Fijn dat je weer zo hebt genoten bij Karin.
  Fijn weekend, geniet ervan...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige post heb jij er van gemaakt Esther, bij mij is de kerstmodus ook al aan en begin me te verheugen op al die prachtige spulletjes...fijne zondag en lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige post heb jij er van gemaakt Esther, bij mij is de kerstmodus ook al aan en begin me te verheugen op al die prachtige spulletjes...fijne zondag en lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen