woensdag 7 oktober 2015

Figeland Woon en Kado

Na mijn bezoek aan Studio Nous vorig weekend ben ik doorgereden naar Rouveen om een kijkje te nemen bij Figeland Woon en Kado, een adres dat al lange tijd op mijn verlanglijstje staat. En nu kon ik het mooi combineren. Ik volg Figeland al een poosje op facebook (klik hier), maar er is ook een leuk blog en natuurlijk de website met webshop. Wat ik zo leuk vind aan Figeland is de mix tussen brocante/vintage, nieuwe spulletjes, creativiteit én unieke regionale producten.

De winkel is klein maar fijn. Buiten ziet het er al gezellig uit, maar binnen is het helemaal een vrolijke bende. Ik kijk mijn ogen uit! Alles staat door elkaar. En dat betekent heerlijk snuffelen. Er staat een groot rek met oude tijdschriften, aan het plafond hangen industriële lampen, in een hoge kast zie ik allerlei vintage spulletjes (plaatjes voor aan de wand, spelletjes en meer), een ander kastje herbergt allemaal fournituren en
oude en nieuwe papierwaren en in een leuk laag kastje staat een uitgebreide verzameling oud serviesgoed. Later die dag wordt het kastje verkocht, zie ik op facebook, en staan  de theepotjes, melkkannetjes, kopjes en schotels verspreid door de winkel.

Iedere keer dat je door de winkel loopt en kijkt, ontdek je nieuwe dingen. Daar staan een paar oude wekkertjes, op de mooie stoeltjes vind ik oude lijstjes, er is bontgekleurd emaille, al dan niet met gezellige bloemenprints en wat je al meer aan brocante en vintage verwacht. Daartussen staan nieuwe artikelen, zoals kopjes, kannen en kommen van Kitchen Trend (wij hebben thuis de koffiekopjes met stippen) of handdoekjes van Claire en Eef. Ook het kaartenrek kent een mix van oud en nieuw, zoals kaartjes van Studio Ditte, maar ook vintage plaatjes én kaarten uit Staphorst.

Dat brengt me bij wat Figeland écht uniek maakt, namelijk de aandacht voor het Staphorster erfgoed. Naast de brocante en nieuwe artikelen en cadeautjes, kun je bij Figeland producten uit Staphorst kopen. Ik hoop zelf dat we bij ons nieuwe huis ruimte hebben voor zo’n prachtig blauw melkrek met geschulpte randen, maar ik zie me zelf ook wel lopen in zo’n geinig Staphorster vestje. Klederdracht ouderwets? Nee hoor, Mariska en Ilona hebben het opgehipt naar de 21e eeuw. Met respect voor het ambacht en de traditie! Ze geven dan ook workshops ‘Staphorster stipwerk’, waarbij je de oude techniek kunt toepassen op stoffen en daar de leukste dingen van maken, zoals een tas. En dat kan dan (onder andere) weer bij Studio Nous!


Het is zeker de moeite waard om te gaan kijken bij Figeland Woon en Kado. Woon je niet in de buurt? Alle producten (ook de Staphorster artikelen) zijn te koop in de webshop! Op de website vind je ook de link naar het blog: www.figeland.nl

  


 

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik kende het niet....ga ik onthouden. Lijkt me echt zo'n winkel waar je wel een tijdje rond kan snuffelen. Die Staphorster stofjes vind ik ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit! Daar wil ik ook wel eens snuffelen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er zo'n ster in om zo heerlijk enthousiast leuke winkeltjes aan te prijzen.
  Ik heb even gekeken, maar het is echt leuk!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Are you looking for free Twitter Followers?
  Did you know you can get these ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen