vrijdag 2 januari 2015

Papier hier

Allereerst wil ik al mijn volgers en lezers een geweldig 2015 toewensen. Veel geluk, gezondheid, positiviteit, inspiratie, creativiteit en vooral plezier.

Ik ben verslaafd aan papier. Al heel lang. Vroeger had ik een hele collectie met het prachtigste origamipapier.  ik verzamel alle cadeaupapiertjes, kan mooie ansichtkaarten niet weerstaan en heb inmiddels washitape in allerlei kleuren en met de leukste motieven. Ik kan lyrisch worden van handgeschept papier (zo mooi). Oude tijdschriften gaan niet zomaar bij het oud papier, nee, daar worden eerst de mooiste plaatjes en patroontjes uitgeknipt. Maar ook verpakkingszakjes, chocoladepapiertjes, labeltjes, toegangskaartjes, plattegrondjes, lintjes, touwtjes, kantjes en nog veel meer verdwijnen ergens in een la. U begrijpt, manlief durft inmiddels niet meer op mijn ‘atelier’ te komen.

De grote vraag is echter: wat moet ik toch met al dat papier? Ik ben heus wel creatief, maar als ik al eens wat tijd over heb om creatief te zijn (los van het bloggen en fotograferen), dan maak ik toch meestal sieraden. Want ook het werken met kralen vind ik geweldig (het is bijna genant, de hele kralenverzameling is verstopt in een ander bureau). En eerlijk gezegd weet ik ook niet wat ik van dat papier moet maken. Dat weerhoudt me er overigens niet van meer papier in te slaan.

speciaal voor papierverslaafden
Gelukkig is daar Ingthings, het blog van Ingrid van Willenswaard. Ik geniet enorm van de blogposts van Ingrid. Ik ben dol op haar fantasie, haar vermogen om mooie dingen te zien waar anderen aan voorbij gaan en ga zo maar door. Waarschijnlijk kennen jullie haar wel, kijk anders eens op het blog (klik). Inmiddels zijn er ook twee boeken van Ingrid uitgegeven. De eerste heet ‘Kringloopgeluk’ en kent de zoveelste druk; de tweede heeft als titel ‘Vive la Vie’ en is dit jaar uitgekomen. Na veel wikken en wegen heb ik een dag voor kerst de eerste gekocht. Dat wikken en wegen is omdat ik niet haak, brei of anderszins met textiel bezig ben. Maar Ingrid werkt ook met papier, ze maakt leuke tekeningen en schrijft prettig. In no time had ik het boek van voor tot achter uitgelezen! Wat een heerlijk mens is het toch. Ik heb echt genoten van haar verhalen. De dag na kerst heb ik het tweede boek gehaald….

Geïnspireerd besloot ik toch maar eens wat met dat papier te doen. En toen ik op facebook las over een workshop waarbij de deelnemers een boekje maken van zakjes, wist ik het! Ik ga boekjes maken van zakjes, waarbij ik in die zakjes leuke dingen stop die ook gemaakt zijn van papier. Volg goede moed ben ik begonnen en voor een eerste poging valt het resultaat mij niet tegen. Het is een klein boekje geworden met vogels als thema (om een of andere reden moet ik altijd een thema hebben). Er zit een slingertje in, een ‘blokje’ met post-its, een mooi label, een minimemory.  Ik heb alleen nog niet alle vakjes/zakjes vol. Dat wordt nog even doorsnuffelen voor ideeën. Als jullie wat weten …


Ik kan de boeken van Ingrid van harte aanbevelen. Ook als je niet van plan bent zelf iets te maken, is het lezen van ‘Kringloopgeluk’ en ‘Vive la Vie’ al een feestje op zich. Met tips voor brocante- en kringloopjacht, mooie dromen en verhalen en vooral ook tips om van het leven te genieten. De boeken zijn in de betere boekwinkels te koop, maar je vindt ze ook op bol.com (hier en hier).


Dit zijn ze: twee kijk- en leesfeestjes!
knippen
plakken

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi allemaal..........leuk hoor...gelukkig nieuwjaar...!...liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je gevonden via de blog van mijn dochter Mirjam, en ga je nu ook volgen.Allereerst wil ik je een heel goed 2015 toe wensen. Dat je iets met papier heb komt mij bekend voor, ik heb dat namelijk ook, heerlijk om er mee te knutselen.Kom je ook een keertje op mijn blog kijken? zou ik leuk vinden. Een fijn weekend en de grotjs van mij, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther,
  Beide boeken ook hier in mijn bezit. Wat een schat aan inspiratie hè? Ik heb er nog niets uit gemaakt, maar ik ben een kei in het verzamelen van leuke ideetjes...om er ooit nog wat mee te gaan doen...ooit...
  Jouw boekje vind ik echt heel erg mooi geworden...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je mooi gemaakt! Ik ben benieuwd wat er nog meer volgt! Ik wil de boeken ook graag.
  Alle twee.... Maar ben in februari jarig dus ik moet maar even geduld hebben. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Papier vind ik ook mooi, maar omdat ik niet zo creativiteit niet meer zo tot uiting kan brengen, kan ik het weerstaan. het boek van Flow heb ik in de boekhandel bekeken en vond ik prachtig, maar toch maar teruggelegd.
  Ik ben aan het kleuren geslaan. Dat doe ik eigenlijk al heel veel jaren en nu is het ineens een rage geworden. Voordeel, dat er eindelijk kleurboeken voor volwassenen zijn.
  Veel plezier met je hobby's!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hééél herkenbaar!! Ik heb zoveel papier! Mijn overleden vriendin gaf altijd workshops en had een garage waar ze dat gaf vol met knutselmateriaal.
  Haar wens was dat ik mocht uitkiezen van alles wat daar was....en dat was veel! Dus stapels papier: want ik doe daar wel eens wat mee. Met fotoboekjes e.d. Maar het is zoveel.....het komt voor ik 80 ben niet op!
  Maar het blijft een leuke hobby! Veel plezier er van.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen