dinsdag 15 oktober 2013

Season House Warming

Het was weer zover: zus had er voor gespaard, ik keek er enorm naar uit zo na die heftige weken en Karin zelf telde af op facebook (en ik telde stiekem mee)! Season House Warming bij Brocaatje. Het wordt al een traditie. Zus had haar zoons mee en die vermaakten zich opperbest met de warme chocomelk en de broodjes hotdog. Wij konden heerlijk snuffelen tussen al het mooie nieuws en ouds dat Brocaatje had uitgestald.

Natuurlijk is het nog veel te vroeg voor kerst, maar oh oh oh (of ho ho ho) ... wat is het lekker om alvast weer even kerstbomen te zien met al die lichtjes en mooie dingen er in. Engelenvleugeltjes, kaarsen, cones, sterren in alle soorten en maten, parelhartjes, houten of juist gebreide ornamentjes, hertjes, winterartikelen, een mooi gedekte tafel, kaarsenhoudertjes en heel veel dennenappels. Het was er allemaal. Onder de veranda was de tafel mooi gedekt met fonkelend glaswerk, langs de schuur allemaal uitstallingen met leuk kerst- en winterspul en achter de schuur was een leuk keukentje ingericht. Brocaatje heeft nu ook spullen van Braxton in de webwinkel en die zijn leuk!!! Echt fantastische voorraadpotten en blikken.

Ik kwam natuurlijk niet alleen voor de kerstspullen. Het is altijd leuk om bij Brocaatje in huis en tuin te kijken en ook even in haar 'winkeltje' met mooie brocante. Ik heb enorm veel bewondering voor de manier waarop Karin oude en nieuwe spullen in een warm landelijke sfeer combineert. En de Season House Warming is ideaal om ideeën op te doen én om de 'koopwaar' uit de webwinkel te zien en voelen. De kachel brandde gezellig, er waren lekkernijen en Karin en Kars waren gastvrij als altijd. Ik zou zeggen... kom volgende keer ook.

Trouwens, de kerstafdeling is nog niet klaar, maar die prachtige voorraadpotten en blikken kun je al wel bestellen in de webwinkel. En meer...
O ja, de aankopen. Zus had onder andere een mooi oud groentenkistje, weckflessen en ornamenten en haar zoons een leuke 'ijsbal' met lampje er in. Zelf vond ik vijf leuke verzilverde schaaltjes, houten ornamentjes, oude bakvormpjes (dennenappels!), weckflessen en een sterrenslinger. Ze komen ongetwijfeld nog wel langs de komende maanden.
5 opmerkingen:

 1. Hay Esther,kom ik ff langs op je blog en leesje verhaal...wordt er van binnen warm van. Wat schrijf je je belevenissen mooi .
  We vonden het super dat jij en zus elk jaar weer van de partij zijn en vinden dat bijzonder,bedankt hiervoor en.....tot volgende fair he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Esther,
  Wat een leuke dag was dat bij Karin!
  Het ziet er ook heel gezellig uit.
  Ben dus uiteraard benieuwd naar je aankopen!

  Lieve groet,.
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heel gezellig uit. Door 'Brocaatje' ben ik nog meer van brocante gaan houden en hoop dat ik volgend jaar wel eens een tripje noorde kan maken.
  Bisou,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldige tijd breekt weer aan,mooie sfeer groet irena

  BeantwoordenVerwijderen