zondag 20 oktober 2013

Boite de vin 12

Dat mijn wijnkistje al een poosje in rose gehuld was, was me niet ontgaan. Het verveelde zo langzamerhand ook een beetje en de hartjes waren al lang op. Maar dat ik al 3 1/2 maand niets heb veranderd in de boite de vin, dat was toch wel even slikken. Hoog tijd voor een nieuw sfeertje. Ik heb gekozen voor wit.

Links boven een glazen vaasje met gedroogd gipskruid en een schelpenkransje. Daarnaast een klein zilverkleurig kannetje uit de kringloopwinkel, volgens mij is ie van Douwe Egberts. Tegen de achterwand een schattig bordje met tekst en toelichting over liefde, deze week gescoord bij de Wibra (daar hebben ze af en toe de leukste dingen voor weinig geld). Het spiegeltje is een rommelmarktvondst uit Frankrijk, toen we daar in augustus de vide-grenier van Melay bezochten. Ervoor staat een item uit de brocantecollectie van manlief: een metalen doosje met een oude glazen injectiespuit. Nog twee mooie waxinelichthoudertjes met een parelstreng. Deze windlichtjes zijn toch wel favoriet bij mij, met een subtiel werkje er in en aan de binnenkant een metalen laagje. Ze zijn van Lifestyle, die helaas de outlet in Groningen gesloten heeft. Ook een prachtig windlichtje staat linksonder, met een reliëfje en armeluiszilver-effect. Rechts een schaaltje uit een oude collectie van Wedgwood; er staat een roosje op, maar dat zie je zo niet. Erop wat kaarsjes met een kantje en sterretje. Dat schaaltje met die kaarsjes verhuist nogal wat af hier in huis.

Zo is de boite weer klaar voor een nieuwe ronde. Ik denk niet dat het weer zo lang duurt, want december is in aantocht!

P.S. Volgend weekend is er een brocanteroute door Drenthe. Deelnemers zijn de Buxus (Schoonloo), Marijet (Gasselte), de Blauwe Teckel (Aalden), de Koffer (Exloo), Vroegertijd (Gieterveen), de Snuisterij (Odoorn), de Weeghals (Eext), Hebbeding Brocante (Midlaren), de Winkel (Koekange), het Vergiet (Gieten), Moni's Allerhande (Annen) en Baret Brocante (Westerbork). Baret is op zondag gesloten. Meer info onder andere hier. Bij alle deelnemers is een foldertje verkrijgbaar.


11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's. Kan zo in een tijdschrift :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's. Kan zo in een tijdschrift :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een geweldig idee,heel mooi,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Benieuwd naar de volgende invulling :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi sfeertje heb je gemaakt, leuk om zo te veranderen en dan langzaam richting de winter te gaan met je decoraties.
  Geniet van de dag!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het weer prachtige gedecoreerd, Esther!
  Het straalt rust uit door degelijkheid van kleuren.
  Een mooie dag verder!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooi rustig sfeertje.
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie sfeerfoto's. Heel stijlvol.

  Fijne week, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er weer mooi uit!

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig♥ wit♥ sfeertje♫♥..;)
  Ook mooie♥ foto's♥..;)
  Fijne week Liefs♥ Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen