zaterdag 20 april 2013

Bourtange


Zo af en toe wil je er eens uit op een mooie zonnige zondag. Geen TV, achterstallig huishoudwerk, nee zelfs geen blogs. Gewoon een middagje er op uit. Meestal bedenk ik zoiets dan aan het begin van de middag, als het te laat is voor een uitgewerkt plan. Dus gaan we er op uit, maar binnen een straal van pak ‘m beet 50 km rijden. Vesting Bourtange is net iets verder, dus mag ook.

Het vestingstadje Bourtange is een prettige verrassing in het Groninger landschap, vlak bij de grens met Duitsland. Vooral vanuit de lucht is de stervorm van de verdedigingswerken schitterend, maar ik kan niet vliegen dus ik geniet gewoon op de grond. De geschiedenis van het stadje is heel bijzonder en gaat terug tot de 16e eeuw. Er worden dan ook veel passende festiviteiten georganiseerd en er is het nodige aan museale pracht.

Maar wij zijn er niet zo lang, want pas ’s middags vertrokken. Dus wij wandelen lekker door het prachtige stadje en genieten van de pittoreske gebouwen en schattige huisjes. In het voorjaar staat de magnolia in bloei en dat verhoogt de prettige sfeer. Er zijn hele leuke winkeltjes met veel woondecoraties en het zogenaamde nieuw-brocante, maar ook de onvermijdelijke en altijd leuke oud-Hollandse hebbedingetjes en lekkernijen. Met het zonnetje erbij is het goed toeven op een van de terrasjes op het gezellige plein.

Bourtange is leuk voor een heel dagje uit, maar ook heel geschikt voor zomaar een zondagmiddagwandeling. Dus, ideetje voor morgen?

P.S. de foto's zijn niet van dit jaar. 

 


 

2 opmerkingen:

 1. Mooie foto's. Ben jaren terug ook eens in Bourtange geweest. Ik heb zo geen tips voor wat jullie morgen zouden kunnen gaan doen.
  Ik lees het vast nog wel. Fijn weekend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te zien, vorig jaar was ik er ook en ik
  heb genoten!!!!
  lekker als het zo dichtbij is!

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen