donderdag 1 november 2012

Chateau Melay

Wij hadden ons er van tevoren enorm op verheugd en het viel niet tegen: Chateau Melay. Een oud landhuis dat volledig is opgeknapt door een jong Nederlands echtpaar: Simon en Marcia. Als we de verhalen mogen geloven hebben ze enorm veel moeten doen, want alleen de muren stonden nog overeind. Zeven jaren hebben ze vakanties en vrije tijd besteed aan het opknappen en vorig jaar kwam de spannende volgende stap: stoppen met het werk bij de bank en met hun (schattige) dochtertjes naar Frankrijk rijden om definitief in het landhuis te wonen. Het werk is nog lang niet gedaan, maar het schiet lekker op. Het chateau heeft een boeiende geschiedenis en nu het is opgeknapt zijn de omwonenden zo blij dat er steeds meer verhalen en voorwerpen tevoorschijn komen.

Wij hebben overnacht in een prachtige ruime kamer en heerlijk gegeten van de ovenschotel die Marcia maakte met streekproducten. Melay is een petieterig dorpje in de Haute-Marne, in de buurt van kuuroord Bourbonne-les-Bains. Het is een mooie streek, heel landelijk. Dat geldt ook voor Melay. Het dorpje is zo klein dat er niet eens een boulangerie is. De kerk gaat eens in de zoveel weken open, als de pastoor langs komt (bij toerbeurt met andere dorpskes in de buurt). Maar wat een doddig dorpje zeg. Overal hangen van die gehaakte gordijntjes met de prachtigste taferelen. De luiken zijn in verschillende kleuren geverfd, evenals de schuurdeuren die standaard (typisch voor de streek) zijn voorzien van uitgezaagde hartjes! En overal staan bloemen, vooral rozen. Tja, wat wil een mens nog meer….?  Brocantes en vide-greniers! Ook dat kan geregeld worden.

Zij-aanzicht Chateau Melay (met raampje van 'onze kamer') 
Zomaar een 'tableau' ergens in het chateau

Onze balzaal-chambre

Uitzicht vanuit onze kamer

In het dorpje Melay zie je allemaal van dit soort gordijntjes

Hoofdingang, deze foto is van de website chambresdhotesguides.com.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Esther,
  Wij gaan hier eind april naar toe en al enorme zin in! Weet jij welke brocante markten en/of winkels we kunnen bezoeken hier in de omgeving? Dat is toch wel één van de dingen die ik erg graag wil ondernemen... Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Esther,
  Wij gaan hier eind april naar toe en al enorme zin in! Weet jij welke brocante markten en/of winkels we kunnen bezoeken hier in de omgeving? Dat is toch wel één van de dingen die ik erg graag wil ondernemen... Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Doe Simon en Marcia de groeten. Wij gaan zelf medio mei nog een nachtje. In de buurt van Chateau Melay zijn wat leuke brocante-adresjes. En er zijn twee kringlopen (Emmaüs) in de buurt. Op het chateau weten ze wel waar je terecht kunt. Heel veel plezier.
   Groetjes, Esther

   Verwijderen