donderdag 24 september 2015

Update

Het is onbedoeld en ongewild toch een behoorlijk lange blogpauze geworden. Hoog tijd om de boel weer te activeren! Dat doe ik even met een stand van zaken op het persoonlijke vlak. Zoals jullie wellicht nog weten, staat ons huis te koop. We hebben een paar kijkers gehad, maar nog geen concreet aanbod. Wij hebben goede hoop op de landelijke ‘Open Huizen’-dag op zaterdag 3 oktober. Wij doen mee, dus ken je iemand die een fijne, ruime en lichte woning in Assen zoekt, stuur ze maar langs. Iedereen is van harte welkom. En wil je alvast wat voorverkennen, dat kan op Funda (klik hier) en op Youtube (klik hier).

Er zijn twee redenen dat we het huis te koop hebben staan. De ene reden is dat we willen downsizen, zeker nu ik geen werk (en dus minder inkomen) heb. Het huis is nu ook wel erg groot voor ons tweeën, nu dochter de deur uit is en zoon niet altijd bij ons woont. Kleiner wonen dus, wat tevens betekent dat we spullen aan het opruimen zijn en ook dat ik minder op jacht ben naar leuke dingen voor in huis. En dat is wel jammer natuurlijk, want daar blog ik graag over. Maar goed, dat ga ik allemaal inhalen als we een nieuw huis hebben.

Na de verkoopstyling kreeg de klepbank een mooi plekje in de hal.
Maar inmiddels is de bank verkocht en verhuisd naar een boederijtje.

Dat brengt me bij de tweede reden dat we ons huis verkopen. We gaan namelijk verhuizen naar een ander gebied. Weg uit Assen en ook weg uit Drenthe! Manlief heeft namelijk een nieuwe baan en daarvoor vertrekken we naar Twente. Om precies te zijn gaan we naar de omgeving van Hengelo. We zijn al een dagje wezen kijken in Hengelo en superenthousiast terug gekomen. Wat een aardige mensen! We hebben al een hele lijst met wijken waar we wel en niet zouden moeten willen wonen. Eerst moeten we echter ons huis in Assen verkopen, daarna kijken we pas serieus naar adresjes in Hengelo.

Sinds het begin van deze maand ben ik helemaal werkloos. Aangezien de markt voor mijn vakgebied op z’n zachtst gezegd niet al te florissant is voor een veertiger, ben ik begonnen met een omscholing. Ik blijf ook op zoek binnen de communicatie, maar ondertussen doe ik de basisopleiding mediation. Het is heel intensief om weer aan de studie te zijn, maar ook heel leerzaam en boeiend. Ik weet nog niet precies wat ik er precies mee wil en of ik me wil specialiseren of niet, maar dat komt wel. Eerst maar weer de leerboeken in.

Ondertussen zijn we een weekje naar ons vertrouwde adresje in de Ardèche geweest, met op de heen- en terugreis overnachtingen bij ook oude bekenden. Le hameau de Burg, Chateau Melay en La Perle d’Anrosey. Tja, als het er goed toeven is… dan kom je steeds terug. Maar daar horen en zien jullie de komende tijd nog wel het nodige van.


It’s good to be back. Tijd om ook bij jullie weer eens bij te lezen.

4 opmerkingen:

 1. Ik had je idd al een tijdje gemist...leuk om weer een berichtje te lezen.
  Wat hebben er een veranderingen en beslissingen plaatsgevonden! Wat goed dat je aan een nieuwe opleiding bent begonnen. Veel succes, en ook geluk gewenst met de verkoop van jullie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om wat van je te horen! Ik heb even op Funda gekeken en je woont wel prachtig!
  Jammer dat je baan helemaal gestopt is. Ik hoop voor je dat je gauw iets vind wat bij je past.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je terug bent in blogland! Wat een veranderingen staan op stapel, leuke en ook minder leuke. Maar volgens mij zit hier, al bij al toch een tevreden mens, die de uitdaging aangaat? Zoals ze zeggen: de ene deur die je sluit laat andere deuren open gaan. Ik hoop dat jullie binnenkort met een goed gevoel de deur kunnen sluiten van jullie huidige woning en een nieuwe start kunnen maken in Twente! Spannend!! Heel veel succes en het komt vast goed!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij weer iets van je te horen, Esther!
  wat een veranderingen staan er voor jullie op stapel of zijn al gebeurd nu je werkloos bent geworden. Gelukkig zit je niet bij de pakken neer en ben je weer aan het studeren. Lijkt me een hele overgang.
  Ik hoop van harte dat jullie succes krijgen met de huizen en straks opnieuw in een nieuwe omgeving weer kunnen beginnen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen