dinsdag 29 september 2015

Studio Nous

Het afgelopen jaar heb ik een aantal keren geblogd over de activiteiten van Erica en Krista van ‘Van onze tafel’. Zo heb je mee kunnen kijken in hun studio, heb ik meegedaan aan de workshop ‘agenda maken’ en leerde ik allemaal leuke bedrijven kennen op de weekendmarket. Wil je het nog een keer nalezen, dat kan hier, hier en hier. Erica en Krista hadden veel lol in hun activiteiten, maar kregen het er zo druk mee dat hun oorspronkelijke ideeën niet uit de verf kwamen. Dus hebben ze de studio, workshops en weekendmarkt overgedragen aan Meinou.

Meinou is eigenares van Studio Nous, sinds kort gevestigd aan de Industrieweg in Meppel. Studio Nous verzorgt onder andere de workshops die ‘Van onze tafel’ deed, maar heeft ook leuke nieuwe creatieve avonden in de aanbieding. Je kunt dus nog steeds je eigen agenda (of notebook) maken, maar ook een prachtig krijtbord met mooie tekst! Of een familyplanner. Misschien wil je een workshop handlettering volgen. Kan allemaal. De website is nog under construction, maar je vindt er al wel een agenda van de workshops. Enne … wat ook leuk is: Meinou is daarnaast wedding- en eventplanner!

Zaterdag was er open dag in de studio en natuurlijk wilde ik even kijken hoe het geworden is. Het blijft een prachtige ruimte, met de lichte muren en witte vloer. Sommige elementen zijn nog herkenbaar, zoals de schitterende wandbekleiding van oude boekpagina’s in het keukentje en de oude lampenkappen boven de tafels. Maar er zijn ook dingen veranderd, zoals de indeling. De workshoptafels hebben bijvoorbeeld een
andere plek gekregen, evenals de stellingkasten vol spulletjes. Want dat is niet veranderd:  als je rondloopt, krijg je direct zin om aan de slag te gaan met mooie papiertjes, stempels, lintjes, tags enzovoort.

Ook het hartelijke welkom is onveranderd. De lekkere koffie wordt geserveerd in vintage kopjes. Ik maak kennis met Meinou en we hebben een leuk gesprek over creativiteit en de plannen van zowel Studio Nous als mijzelf. Natuurlijk maak ik foto’s, want Meinou heeft overal leuke hoekjes gestyled met brocante en vintage. Met andere woorden, ook al is er een nieuwe ‘bewoner’, de studio blijft een prettige en inspirerende plek. Het is een combinatie van stoer, romantisch, industrieel, brocante, vintage én strak modern. In wit en pasteltinten. Helemaal mijn ding dus.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Studio Nous? Like dan de facebook-pagina (klik) of volg studio-nous op instagram. En de website is vast binnenkort klaar. Trouwens, ook Krista en Erica zijn nog steeds bezig met leuke projecten. Kijk maar op de website van ‘Van onze tafel’ (klik).
oude lades vol mooie materialen deze foto is van Studio Nous zelf

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er mooi uit! Zeker een kijkje waard. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Do you need free Instagram Likes?
    Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FREE by using Like 4 Like?

    BeantwoordenVerwijderen