zaterdag 26 september 2015

Petit Chateau

Over Melay heb ik al vaker geschreven. Over onze eerste overnachting in Chateau Melay, de chambres d'hôtes van Simon en Marcia. En een jaar later een serie blogs over de omgeving en de vide-grenier in het dorp.Wil je ze nog een keer nalezen, onderaan deze post vind je linkjes. Het is fijn om naar Melay te gaan. Iedere keer weer is het welkom hartelijk, de sfeer prettig en het diner lekker. Dit jaar konden we niet in het grote huis overnachten, maar we mochten een nachtje in de gîte.

Het 'Petit Chateau', zoals de gîte ook genoemd wordt, is een piepklein oud huisje in het centrum van Melay, vlak bij het hoofdhuis zelf. Een aantal jaren geleden stond het op instorten, totdat Simon en Marcia zich erover ontfermden. De hele verbouwing was te zien in het programma 'Bouwval gezocht'. We hebben het nu over een paar jaar geleden, maar dit jaar is deze uitzending toevallig nog herhaald. Manlief en ik vonden het wel een avontuur om in dit huisje te overnachten.

Op de begane grond is een keuken. Als je binnenstapt heb je bijna het gevoel alsof je in een openluchtmuseum bent beland, maar ja... een beetje keuken van tegenwoordig heeft toch een koelkast, koffiezetapparaat, gootsteen en de benodigde leidingen. Daar moet je een beetje doorheen kijken. Wij blijven maar 1 nachtje, dus we maken geen gebruik van de keuken. Uiteraard heb ik nog wel even een foto gemaakt van de koffiepot op de schouw.

De eerste verdieping is omgetoverd tot een beauty van een woonkamer. Er staan een heerlijke loungebank, een fijne stoel om in te lezen en een eettafel met stoelen. De muur is werkelijk prachtig. Je ziet dat het een oud huisje is en het heeft die (landelijke) sfeer ook, maar het is tegelijkertijd ruim, modern en comfortabel.

De slaapkamer en badkamer vind je op de tweede verdieping. De badkamers in Chateau Melay zijn ruim en modern en die in het petit chateau doet daar zeker niet voor onder. Lekker onder de regendouche! Ook in de slaapkamer is het comfort gecombineerd met leuke brocante en vintage vondsten.

Voordat manlief en ik naar het 'grote' chateau gaan om te dineren, wandelen we nog even door het dorpje. We turen door het hek bij een mooi groot leegstaand huis, met een schitterende serre waarvan de ramen helaas kapot zijn. Wat een mooi plekje kan dit worden, zeg. Later horen we dat het huis verkocht is, dus we hopen dat het een flink stuk is opgeknapt als we terugkomen. Er is een minikermis in opbouw, vooral voor kinderen. Dat vind ik zo leuk aan de kleine dorpjes in Frankrijk; er is niet veel geld en er zijn niet veel inwoners, maar toch zijn er altijd leuke activiteiten gepland. Bescheiden vermaak meestal, maar daarom niet minder plezierig en waardevol.

Wil je ook eens kijken in Chateau Melay en logeren in één van de balzaal-kamers? Of misschien wel in de gîte? Wil je de wijn van de eigen wijngaard van het chateau proeven? Kijk dan eens op de website en/of facebookpagina van Chateau Melay. Er zijn vaak leuke aanbiedingen en arrangementen.

Meer lezen?
Website Chateau Melay: klik hier.
Voor de facebookpagina, klik hier.
De blogpost over het chateau zelf en de overnachting: Chateau Melay
Over de organisatie van de vide-grenier in Melay: Buffet en buvette
Een impressie van de omgeving van Melay: Haute-Marne
En tot slot een blogpost over de rommelmarkt in het dorp: Vide-grenier


fijne woonkamer

 

ruime slaapkamer

Melay in de avondzon

Hoe zou de serre er volgend jaar uit zien?

Op de juiste plek wordt lelijk mooi...

2 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's, het lijkt me een heerlijke plek om eens te logeren.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook toevallig! Wij waren afgelopen zomer ook in Frankrijk (in de Bourgogne) en op mijn zoektocht naar een adresje voor onderweg in de Champagne kwam ik dit adres ook tegen. Het was op dat moment volgeboekt.
  Het ziet er leuk uit!
  Zie voor mijn Frankrijkadresjes de berichten van augustus en september ;-).

  BeantwoordenVerwijderen