maandag 13 juli 2015

Verkoopstyling

Ons huis staat te koop! In een eerdere blogpost schreef ik al het hoe en waarom, maar nu is het eindelijk zover. Het zal niemand verbazen, maar je huis te koop zetten is al bijna net zo veel werk als verhuizen zelf. Tenminste, als je zoveel spulletjes hebt als wij.

Wat wil het geval? Het is tegenwoordig ‘in’ om het huis zo leeg mogelijk op de foto te krijgen. Want, zo vertellen zowel de styliste als de fotografe, je verkoopt het huis en niet je meubeltjes of je leuk gestylede hoekjes en brocante. Niks huiselijkheid, gewoon zo leeg en strak mogelijk. Laat die muren zien, laat die ramen zien, laat vooral de vloer en de ruimte zien. Functionele dingen mogen blijven staan, maar decoratieve frutsels zijn een no-go.

Eén ding is duidelijk: verkoopstyling is iets heel anders dan gewone styling. Samen met de verkoopstyliste ging ik alle kamers langs en maakten we een plan. Dat plan kwam er meestal op neer dat er zoveel mogelijk uit moest. Het was wel heel gezellig. We hebben lekker geboomd over leuke spullen, woonstijlen en trends. Voor het probleemgebied (ons kantoor) hebben we een plan B gemaakt: geen 360° foto, maar alleen een stilstaande foto vanuit één hoek. Daarmee konden we de boekenkasten (en vooral alles wat er in staat) laten zoals ze waren. Er was nog genoeg te ‘legen’.

Manlief leek het in eerste instantie wel wat, de boel een stuk leger. Het serviesgoed in de open kasten werd meer dan gehalveerd, diverse  groepjes spullen verdwenen en de hele woonkamer oogde rustiger. Maar toen zijn geliefde uilenfoto’s van de kant gingen, twee (!) banken de kamer uit moesten en er niets meer op de hoge kasten mocht staan, vond hij het niet leuk meer. En dan moest de boel nog schoon en opgeruimd ook. Ja, ook in de tuin.

Afijn, voordat de fotografe kwam hebben wij het heel druk gehad. En zelfs tijdens de fotosessie moesten we de handen uit de mouwen steken, want er moesten de nodige spullen van de ene naar de andere kant versleept. Dat konden we niet voorbereiden, omdat nu eenmaal bijna alle ruimtes op de foto moeten. Er waren een paar uitzonderingen: de garage, de inloopkast, een deel van de zolder en die ene kant van het kantoor. Die ruimtes stonden dan ook boordevol!


Gelukkig is alles mooi op de foto gekomen. Eerlijk gezegd herkennen we ons eigen huis nauwelijks! Maar hoewel het heel veel werk was (vooral ook het terugzetten van van alles J), was het ook wel leuk om te doen. Je kijkt weer op een andere manier naar je spullen. Bovendien is een groot deel van de spullen ingepakt blijven staan; dat scheelt straks weer. Het resultaat kun je op funda zien: klik hier.

er is een 3-zitsbank verdwenen

en hier mist de 2m lange klepbank

nieuw hoekje in de halEn dit zijn dan wat originele verkoopfoto's. Dus niet door mij gemaakt.6 opmerkingen:

 1. Het resultaat is er wel naar, je laat goed zien dat het om heerlijk grote woonruimten gaat... en dat is toch wel heel belangrijk...Succes met de verkoop.
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de verkoop.. ik weet er alles van, dat stylen....en poetsen voor de kijkers. Gelukkig was het binnen een paar weken verkocht. Dat komt met jullie huis ook vast goed, ziet er strak uit.
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou toch bijna je eigen huis willen kopen zo!
  het ziet er heel ruim en rustig uit.
  Misschien ga ik hier ook eens de helft weggooien
  Groetjes en succes met de verkoop
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk, maar het resultaat mag er wezen! Hele mooi foto's op funda, het zal vast snel verkocht zijn! Liefs Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een klus, ik hoop dat het iets oplevert en dat jullie gauw je huis verkopen.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend je huis te koop!
  Lijkt me een lastige klus als je houd van gezellige & warme hoekjes..
  Hopelijk hebben jullie succes met de verkoop!
  Groetjes, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen