donderdag 16 juli 2015

Amsterdam

Afgelopen weekend waren manlief en ik in Amsterdam. Aanleiding voor het bezoek was een concert in de Melkweg (waarover een ander keertje meer), maar als je toch naar onze mooie hoofdstad gaat, dan kun je er net zo goed een nachtje en een dagje aan vastplakken. Nu is dat nachtje nog niet zo makkelijk als het lijkt, tenminste als je een bed & breakfast-adres zoekt. Het liefst wilden we een B&B aan een van de grachten, maar dat feest ging niet door. Ik zocht op de gespecialiseerde websites en vulde netjes één overnachting in op de juiste datum, waarna de beschikbare adressen tevoorschijn kwamen. Ik sloeg de accommodaties met een minimum van 2 nachten of meer over en benaderde de andere B&B's. De een na de ander liet mij weten toch geen plek te hebben; sommige meldden daar dan nog wel eerlijk bij dat ze alleen voor minimaal 2 nachten verhuren. Zucht!

Na 6 afwijzingen had ik de neiging om dan maar gewoon via booking.com een hotel te boeken, maar gelukkig besloot ik eerst nog een poging te wagen bij Parkzijde. Dat adres sprak mij meteen al erg aan, maar omdat het net wat verder van het centrum af lag was het niet de eerste keuze. Geloof me, vanaf nu is het dat wel. Wat een gastvrijheid. Het begon al met het mailcontact. Niks niet moeilijk doen over één overnachting, we zijn gewoon van harte welkom. Natuurlijk kunnen jullie je koffer al wat eerder brengen dan de officiële inchecktijd. Hebben jullie nog speciale wensen voor het ontbijt? Willen jullie nadere informatie? Ter plaatse werd dat gevoel nog versterkt: ons wacht een warm welkom. We overnachten in een ruime souterrain-kamer met serre en uitzicht op de tuin. Met de tram zitten we in no-time in het centrum en als we de straat oversteken lopen we het Oosterpark in. Zoek je een B&B in Amsterdam? Dan is Parkzijde absoluut een aanrader, klik hier voor de website. De positieve recensies en hoge waarderingen op Tripadvisor zijn meer dan verdiend.

B&B Parkzijde, foto van www.parkzijde.nl

Vanuit onze B&B gingen we het centrum in. Hoewel Amsterdam vreselijk veel te bieden heeft en ik nog een ellenlange wensenlijst heb, komt het er meestal op neer dat manlief en ik een beetje door de Jordaan slenteren. Genieten van de sfeer, de Amsterdamse plaatjes, de capriolen van de toeristen. Zo ook nu, na een drankje op een terras op het Leidseplein dwalen we gewoon wat langs de grachten. We moeten op tijd eten in verband met het concert, dus meer zit er op de eerste dag niet in. De volgende dag zijn we naar het Rijksmuseum geweest, maar daarover blog ik een andere keer. Hoe dan ook, of je nu gebouwen, kunst of mensen kijkt: Amsterdam is altijd fijn.


 


 


4 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nou ook, Amsterdam is een heerlijke stad. Alleen al om er te zijn.
  Bedankt voor de goede tip van de B&B. Ik hou hem zeker in gedachten.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt genieten! en wat heb je een mooie foto's gemaakt zeg!
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is nou echt Amsterdam....prachtige foto's....fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tip voor een verblijf in Amsterdam.
  Eentje om te onthouden ;-)
  Leuke post!

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen