zaterdag 14 maart 2015

Brocante onder de Martinitoren

Van sommige evenementen weet je gewoon dat ze een succes gaan worden. Ook al is het de eerste editie. Dat voelde ook zo bij ‘Brocante onder de Martinitoren’. Alles zei gewoon dat het een topper zou zijn, deze brocantemarkt in de Martinikerk. Op facebook gonsde het en iedereen keek er naar uit, zo leek het. Dus zus en ik hadden 14 maart ook al lang in de agenda geblokt: wij zouden heen.

Brocante onder de Martinitoren is georganiseerd door Tres Belle Brocante en Sientjes Dochter. Tres Belle Brocante ken ik van diverse markten: Tineke heeft altijd een prachtige kraam! Sientjes Dochter is ook de organisator van de Erffair in Hellum, waar ik graag heen ga (zie mijn blogposts hier en hier). Zij hebben 40 brocanteurs ‘verzameld’ voor de eerste brocantemarkt onder de ‘olle grieze’, zoals de Martinitoren ook heet.

Zus en ik zijn vroeg op pad gegaan en stonden een kwartier voor openingstijd al in de rij, die achter ons snel groeide. We hadden het goed ingeschat, dit wordt een topmarkt. De Martinikerk is een prachtige locatie voor al het schitterende brocante. Er waren veel bekende aanbieders zoals Baret Brocante, Gotcha, Brocante Webshop, Carlotte, No Milk Today, Granny Mai, Servies en Brocante, Nuzzelspul, More Brocante en de Tuinkamer. En er waren brocanteurs die ik ken van facebook of blogs, maar nog niet eerder had gezien, zoals LilaBlu, Oud Wit en Meneertje Luca. Helaas was het te druk om uitgebreid kennis te maken. Dat geldt ook voor allerlei (voor mij) nieuwe adresjes. Gelukkig hebben we wel genoten van de prachtige spullen.

We hebben ons prima vermaakt in de Martinikerk en genoten nog even na met een kopje koffie en wat lekkers er bij op het terrasje. Op een gegeven moment werd het ons wel wat te druk, dus we verzamelden onze aankopen om naar huis te gaan. Daarna op de markt nog even wat bloemen en eucalyptus gehaald, want bij Tres Belle Brocante hadden we mooie kransen gezien die we zelf probeerden na te maken. Al met al een heel geslaagde dag. 

Voor wie er niet bij kon zijn: gelukkig hebben we de foto's nog. En wil je het volgend jaar niet missen? Houd dan de website in de gaten: www.brocanteonderdemartinitoren.nl of volg de facebookpagina (klik hier).
  in de spiegel kun je het orgel zien

12 opmerkingen:

 1. Heel leuk om jouw blog te lezen over de markt. Ik was zo graag zelf gegaan, maar ja, ik lig met griep in bed...
  Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was voor mij te ver weg!
  Fijn dat jullie hebben genoten.
  Aan de foto's te zien was het qua producten ook de moeite waard.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O Esther, ik dacht toevallig gisteren nog, misschien gaat Esther ook. En nu heb jij een foto van mij gemaakt! Ik sta daar in de rij! En ik heb een foto naar voren gemaakt. Misschien sta jij daar wel op! Dat is toch grappig! Heb je nog wat gekocht? Ik wel :-) Ik zal het op mijn blog laten zien aankomende week. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie post heb je gemaakt....ziet er goed uit mooie spullen...liefs fijne zondag...!..x!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer dat het zo ver weg was, anders was ik vast ook even komen "sneupen"!
  Heerlijk om zo rond te lopen!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke spullen zie ik allemaal, voor mij natuurlijk veel te ver...ik ken wel veel namen die je vernoemd heb, dus ik ga maar eens lekker googelen....fijne zondag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk je nu eens in het echie gezien te hebben ;) Ben benieuwd naar je mooie houten aanwinsten.....krijgen we vast ook wel te zien toch...?
  Heb je toevallig nog een overzichtsfoto van onze kraam?
  b.v.d

  Liefs

  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat jullie dit van te voren al aan zagen komen...die lange rij dus:)
  zo te zien zijn er heel veel mensen geweest, heel geslaagd dus.
  Het zoet er leuk uit, de Martinikerk leent zich als locatie natuurlijk uitstekend hiervoor.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er erg gezellig uit allemaal. Nu vind ik het sowieso altijd een leuke combi, kerk en brocante. Meteen sfeer! En je bent niet afhankelijk van het weer. Ik ben benieuwd naar je aankopen...
  Fijne week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie dat er super mooie spullen te koop waren; het is al genieten om het te zien!
  Dank je wel voor de foto's!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om hier een verslagje te lezen... het had mij ook wel leuk geleken om daar heen te gaan, maar er waren andere dingen te doen. (als ik die rij zie, ben ik er niet zo heel rouwig om ;-))
  Ik ben laatst wel bij Tres Belle Brocante geweest, vond het een erg mooie winkel.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te lezen dat jullie een fijne dag hadden! Mooie foto's en leuk om vermeld te worden.
  Dankjewel en misschien tot ziens! Groetjes Simone & Jacqueline van Oud Wit!

  BeantwoordenVerwijderen