dinsdag 18 november 2014

No Milk Today (deel 1)

Een bezoek aan No Milk Today stond al een tijdje op mijn verlanglijst om meerdere redenen. Ik las voor het eerst over deze brocantewinkel in één van de bladen. Ik weet niet meer welke het was, maar het was een mooie reportage en mijn interesse was meteen gewekt. Natuurlijk wilde ik voor de brocante heen, maar juist ook voor de locatie: in een oude zuivelfabriek! Daarnaast spreekt No Milk Today mij heel erg aan vanwege de stijl. Kijk bijvoorbeeld op facebook (klik hier): mooi stoer en eenvoudig brocante in prachtige heldere kleuren. Rood-wit-blauw zijn favoriet, maar zeker niet de enige tinten.

Tijdens de Open Dagen van de Brocante Parels (waar No Milk Today deel van uitmaakt) grijp ik mijn kans. Ik neem er de tijd voor en rijd naar Kolderveen (in de buurt van Meppel) om fijn rond te kijken. Ondanks het wat druilerige weer word ik niet teleurgesteld. De hond van de buren begroet me enthousiast en ik loop naar het achterste deel van de fabriek, waar de winkel zit. Het verkoopgedeelte van No Milk Today is een prachtige hoge lichte ruimte. De muren zijn wit, de  leidingen zijn gewoon te zien en een moderne ijzeren trap leidt naar een vide, waar koffers en kisten opgestapeld wachten op hun nieuwe eigenaren.

Beneden is het een gezellige warboel van brocante. In mooie kasten ligt oud linnengoed netjes opgestapeld: witte lakens, gehaakte spreien, kinderkleding, maar ook bonte stoffen in ruitjes en andere dessins. Er zijn kisten, kasten, koffers, manden, bakken, potten, lades, blikken en teilen. Je vindt bij No Milk Today meubels en kleinmeubelen (hockers in allerlei kleuren!), maar ook servies, emaille, oude verpakkingen, flesjes, heiligenbeelden, knoopjes/bandjes/garens, speelgoed, oude tegels en nog veel en veel meer. Mooie oude bowlingkegels?  Een verweerd petroleumvat? Het hoofd van een etalagepop? Een knalrode gereedschapskist? Geen probleem. En natuurlijk in deze tijd van het jaar: brocante kerstversiering!

Ik heb veel te veel mooie foto’s, dus ik verdeel ze over twee blogposts. In de volgende post vertel ik over mijn rondleiding door het huis. Nu eerst de foto’s van de winkel. Wil je zelf eens kijken bij No Milk Today? Ze zijn maandag tot en met zaterdag ’s middags open, maar bel voor de zekerheid even.

No Milk Today Brocante
een overzichtje

In de oude melkfabriek
Kolderveen 30b
Nijeveen

06 337 188 20


 


12 opmerkingen:

 1. Dit adres moetnik knthouden. Lijkt me leuk om eens heen te gaan.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit Esther!
  Weet je wat zo jammer is, dat dit soort winkeltjes/bedrijfjes/brocante heel vaak op het platteland zitten. Ik heb wel eens reistijden zitten uitrekenen, van hoe kom ik daar en hoe en hoe lang duurt het, nou, dat wil je niet weten. En voor mij jammer.
  Maar je reportages zijn wel altijd leuk. Ik kijk gewoon het moois er van af.
  Ik wens je een fijne avond!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier gaat mijn hart wel sneller van kloppen, wat een leuke spullen hebben ze, het ziet er allemaal zo leuk uit , daar kun je uren rondsnuffelen.
  Bij ons in het midden van het land heb je minder van dit soort winkeltjes, heel jammer, er is volgens mij best interesse voor, maar iemand moet met zo'n bedrijf gaan starten:)

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Esther,
  Wat een heerlijke winkel lijkt me dat, en die locatie is ook super natuurlijk...
  Nou, als ik een keer in die buurt kom, ga ik zeker kijken...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat ziet er super uit....en wat leuk in rood, wit blauw.......
  Ben zeer benieuwd naar het huis....en heb je wat moois gekocht...?

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb denk ik diezelfde reportage gelezen en toen werd ik er ook al zo blij van.
  Helaas erg ver weg voor mij, maar wie weet...Jij zal vast geslaagd zijn!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke naam voor deze winkel en wat een mooie spulletjes....ben benieuwd naar de andere foto's...fijne avond en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er heel gezellig uit! Kan het zijn dat deze winkel een keer in een blad gestaan heeft? Sommige foto's komen me zo bekend voor!
  heerlijk om zoiets in de buurt te hebben!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat deze winkel niet bij mij in de buurt zit wat een mooie spullen!
  Fijn weekend en liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O wat een leuk adres! Heel bijzonder en de naam vind ik helemaal top! Je moet er maar opkomen! Dank voor het delen! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke winkel! Ga ik zeker een keer heen. Je blog vind ik ook leuk, fris en helder. Ik ga je volgen en kom gauw terug, lieve groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen