Pagina's

donderdag 30 oktober 2014

Leuke dingen bij Van onze tafel

Op facebook volg ik al enige tijd ‘Van onze tafel’. Een fb-vriend had de pagina geliked en ik volgde al snel. Wat mij in eerste instantie erg aansprak was de sfeer van ‘Van onze tafel’. Er kwamen foto’s voorbij van een geweldig atelier met grote oude lampenkappen, prachtige kasten, gezellig serviesgoed,  vrolijke pastelkleurtjes en heel veel tafels. Af en toe las ik een blog over kringloopvondsten, woninginrichting of een leuk hip bedrijf. Dan weer zag ik een aankondiging van een workshop, een ontwerp ergens voor, een uitnodiging voor een weekendmarkt of een beschrijving van een van de deelnemers aan die markt. Er zijn filmpjes opgenomen voor een horecatent en zo kwam er nog veel meer voorbij op facebook.

Na een poosje begon ik me toch af te vragen: ‘Wat doen ze nou eigenlijk bij Van onze tafel?’ Gaat het om woonstyling, of kringloop en brocante, of toch servies en catering, geven ze workshops, of is het stiekem een webshop, of gaat het om stationery, creativiteit, design of die markt? Ik wist het gewoon echt niet. Om er achter te komen kun je twee dingen doen: je leest de website of je gaat op bezoek. Ik heb het allebei gedaan. Afgelopen zaterdag was er open huis en ik zag mijn kans schoon. Van tevoren heb ik de website doorgelezen als voorbereiding en manlief was best bereid naar Meppel te rijden, want we hebben een nieuwe auto (nou ja, voor ons nieuw).


‘Van onze tafel’ is gevestigd in een bedrijvencentrum op een industrieterrein in Meppel. Bij binnenkomst begin  ik al te glimlachen, want direct bij de ingang is een verkoopruimte ingericht met oud servies, spelletjes en meer vrolijks. Aan de linkerwand hangen drie rekken met superleuke retrokaarten: vrolijke bloemen en foto’s van actrices van weleer. Overal in het atelier zie je kasten of tafels met … leuke dingen. Ik kan het niet anders omschrijven: de ruimte bij ‘Van onze tafel’ zit gewoon propvol leuke dingen. Draadmanden gevuld met boekjes en rommeltjes. Een stellingkast vol oude schattige schoolschriftjes. Een groepje lieve beeldjes met een globe. Schitterende fotocollages. Oude tekenmaterialen. Plastic manden met wol. Twee brocante droogkappen. Zelfgemaakte slingers. Frames van schemerlampen, al dan niet omwikkeld met van alles. En dan de wanden! Niet alleen hangen aan de wanden de leukste zelfgemaakte ….. eh … dingen (zeg maar wandhangers), maar er zijn ook delen wand beplakt met pagina’s uit oude boeken.  Wat een geweldig effect!

schitterende ruimte

met geweldige ladenkast











We zijn heel hartelijk ontvangen door Krista en Erica, de eigenaars van ontwerpstudio  ‘Van onze tafel’. En zij zijn natuurlijk de uitgelezen personen om te vertellen wat ze nu eigenlijk doen. En dat is dus alles wat ik hierboven al beschreef: ontwerpen, workshops verzorgen, de weekendmarkt organiseren, een winkel en een webwinkel runnen. En leuke dingen maken. Ze ontwerpen papierwaren en woonaccessoires en werken aan een serie boeken. Ze kopen vintage meubeltjes en spullen en knappen ze zo zonodig op. Of verwerken ze tot … leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een slinger van oude kwartetten.  En ze zijn dus bezig met de Weekendmarket, die 2x per jaar gehouden wordt en waar je terecht kunt om leuke dingen te shoppen, creatieve workshops te doen, te proeven en nog veel meer.

 Waar we vooral even verder over praten zijn de workshops van ‘Van onze tafel’. Ik wilde heel graag meedoen met de workshop ‘Agenda maken’, maar dat lukt me niet met de beschikbare data. Gelukkig krijg ik een tweede kans in januari, wanneer je een notebook kunt maken of stiekem toch een agenda. Of ik scharrel wat enthousiaste deelnemers bij elkaar voor een workshop op maat (minimaal 6 deelnemers). Krista laat mij zien met wat voor materiaal gewerkt wordt voor de workshop; ze showt ook
boven: snailmail
onder: giftwrapping
een kant en klaar ontwerp van Erica. Ik krijg daarnaast voorbeelden te zien van de andere workshops die er momenteel zijn: snailmail, giftwrapping of handlettering. In de gezellige workshopruimte staat een lange tafel waar gewerkt wordt, er is een keukentje, om de hoek een loungezitje en om de andere hoek staan tafels vol met allerlei leuke spulletjes. Het zijn dingen die ik zelf ook graag verzamel, maar waarvan ik nooit weet wat ik er mee moet doen: washitapes, knopen, lintjes, stofjes, touwtjes, kantjes, bandjes, kraaltjes, pareltjes, speelgoedjes en heul veul stempels. Nog wat manden met rollen behang of inpakpapier en alles staat klaar voor een heerlijk creatieve avond.


Je merkt het, ik ben heel erg enthousiast geworden. Het is ook zo’n inspirerende omgeving. Kijk gewoon zelf even mee op de foto’s. Of nog beter, volg ‘Van onze tafel’ op facebook (klik hier), schrijf je in voor de nieuwsbrief of ga op ontdekkingstocht op de website (klik hier) en lees de blogs. Of nog beter, schrijf je in voor een workshop. Ik zoek nog vijf mensen (of meer) voor een workshop agenda maken.

Erica en Krista in de loungehoek


schriftjes en stempeltjes

wat een mooie wand zo

leuke dingen verzameld

of leuke dingen gemaakt

creativiteit alom...

en nu zelf aan de slag in de workshopruimte
(ik vind die slinger zo geweldig)


9 opmerkingen:

  1. Mooi verslag. Ik ben er nog nooit geweest, maar staat hoog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er leuk uit!

    Fijne dag

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me een gezellige winkel waar je je ogen uitkijkt. Ook vernieuwend in opzet. Maar weer eens te ver weg..Veel plezier met je workshop!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh zat deze winkel maar bij mij om de hoek!
    Wat een leuke dingen hebben ze daar.
    Heel veel plezier met je workshop en hopelijk krijg je er nog een paar mensen bij.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er leuk uit! Mijn vriendin haar ouders wonen daar vlak bij. Moet haar maar eens lief aankijken en er een dagje van maken. ;-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk zo'n winkel waar je zo enthousiast ontvangen wordt en waar je mooie dingen kumt maken.
    Je komt vast met een of ander mooi npotebook of agenda daar eg!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Esther, wat ontzettend leuk allemaal zeg. Ik kijk werkelijk mijn ogen uit. Ik heb gelijk hun facebookpagina geliked... super hoor.
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke ontdekking Esther!! Ik ga daar ook maar eens een kijkje nemen en straks ook even op fb kijken!

    Fijn weekend,
    liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een inspirerende omgeving is dit, het moet echt wel heel bijzonder zijn
    om daar zo rond te snuffelen!
    Je hebt er een heel leuk adres bij en nu op naar de workshop.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.